Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Seleften bir adam kardeşine yazdıki: Sana Allah’ın takvasını tavsiye ediyorum;
çünkü o senin gizlediğin şeyin en değerlisi, açığa vurduğunun en süslüsü,
biriktirdiğinin en üstün olanıdır.
Allah takva ehli için korktukları hususta kurtuluşa ve
ummadıkları yerden de rızıklarını vermeye kefil olmuştur.”
Cami’u'l-ulum ve'l-hikem

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Biraz önce okuldan eve doğru gelirken şiddetli bir yağış altında geldim. [Yağış hâlâ devam ediyor]. Arabanın silecekleri yağmuru silmeye neredeyse zor yetişiyordu. En son hızda çalıştırdığım halde silecekler bir tarafa dönerken sileceğin geçtiği yer tekrar yağmur oluyor ve görüntüyü tamamen ortadan kaldırıyordu. Bir an düşündüm de eğer silecekler olmasa imkânı yok bu yağmurda araba kullanılmaz. Önünü görmek için silecek şart.

Sonra bir an düşündüm... Sırat-ı müstakim üzere yürümeye çalışan mümin insanı da bir arabaya benzettim. Müminin kalbi arabanın ön camına benziyor. Günahlar ise arabanın camına vuran damlalar gibi. Bazen yağmurun sağanak halde boşanması gibi mümin de kimi zaman günahın bolca işlendiği ortam ve durumlarla karşılaşabiliyor. Semaya tövbe ve dua için kalkan iki el sanki arabanın silecekleri gibi. Mümin tövbe edip rabbine sığındıkça sanki silecekler çalışıyor ve kalbine isabet eden günahlar siliniyor. Eğer o eller semaya kalkmaz, tövbe yapılmazsa kalbe isabet eden günahlar gitgide bütün kalbi kaplayacak ve mümin, önünü göremeyecek, belki de yoldan çıkacak!

Sonra aklıma Allah Resûlü'nün (s.a.v.) şu sözleri geldi:

"“Bir kul günah işlediği zaman kalbinde siyah bir leke meydana gelir. Eğer o kul günahı terkedip bağışlanmayı dilerse, bu leke kaybolur. Şayet tövbe etmez ve günah işlemeye devam ederse, o zaman bu siyah nokta büyüyerek onun bütün kalbini kaplar. İşte Allah Taâlâ’nın,‘Doğrusu şudur ki, yapıp ettikleri kalplerini kaplayıp karartmıştır.’ (meâlindeki) âyetinde ifade ettiği kararma ve pas tutma budur.”

(Müslim, “İmân”, 231; Tirmizî, “Tefsîr”, 75).

Rabbimiz bizleri günah sağanaklarından korusun, sileceklerimizi daim çalıştırmayı nasip eylesin.
Soner Duman'dan İktibas...

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Küfrün dört rüknü

1 - Kibir,

2 - Hased,

3 - Gazap,

4 - Şehvet.

- "Kibir", boyun eğmeyi engeller.

- "Hased" de nasihati kabul etmeyi ve nasihati gerçekleştirmeyi engeller.

- "Gazap" da adaleti engeller.

- "Şehvet" de ibadet yapmayı engeller.
Şayet:

- "Kibrin rüknü / direği" yıkılacak olursa, kulun boyun eğmesi kolaylaşır.

- "Hasedin direği" yıkılırsa, kulun nasihati kabul etmesi ve gerçekleştirmesi kolay olur.

- "Gazap direği" yıkılacak olursa, kula adalet ve tevazünün yerleşmesi kolaylaşır.

- "Şehvet direği" yıkılırsa, sabır, iffet ve ibadet o kul için kolaylaşır.

Kitâbu'l Fevâid – İbnu'l Kayyim -rahimehullah-

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bugün okuduğum çok güzel bir metni paylaşayım inşaAllah...

Bugün dünden çok çalışmıştı. Tıpkı dün, önceki günden çok çalıştığı gibi. Çünkü çalıştıkça parası artıyor, parası arttıkça planları çoğalıyor, Planları büyüdükçe proje halini alıyor. Hedeflerine ulaşmak için daha çok paraya, adama ve zamana ihtiyacı oluyordu.

Zengin miydi? Bize göre evet. Lakin ondan daha zengin milyonlarca iş adamı vardı. Bu demek oluyordu ki, milyonlarca daha projesi vardı. Fakat ömrü kifayet etmeyecek ve cami hocasının musalladaki alalade günlük projelerinden biri olacaktı.

(Hakan Cahit çiftçi)

570cba8067b0a912f8a35797.jpg

Ebu Muhammed Eymen Çevrimdışı

Ebu Muhammed Eymen

Bir adım öteside, Bin adım öteside toprak..
Frm. Yöneticisi
Bugün okuduğum çok güzel bir metni paylaşayım inşaAllah...

Bugün dünden çok çalışmıştı. Tıpkı dün, önceki günden çok çalıştığı gibi. Çünkü çalıştıkça parası artıyor, parası arttıkça planları çoğalıyor, Planları büyüdükçe proje halini alıyor. Hedeflerine ulaşmak için daha çok paraya, adama ve zamana ihtiyacı oluyordu.

Zengin miydi? Bize göre evet. Lakin ondan daha zengin milyonlarca iş adamı vardı. Bu demek oluyordu ki, milyonlarca daha projesi vardı. Fakat ömrü kifayet etmeyecek ve cami hocasının musalladaki alalade günlük projelerinden biri olacaktı.

(Hakan Cahit çiftçi)

570cba8067b0a912f8a35797.jpg

SubhanAllahi vebihamdi..

Rabbim razı oldugu an canımızı alsın ahir zaman çok zor

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dünyada en kutsal meslekler ikidir, birincisi öğretmenlik, öbürüsü de tabîblik. İlki insanın kişiliğini, demekki içini inşâa edip korurken, ikincisi bedenini yanî dışını koruyup sıhhatini temîn ederler. Bu iki kutsal mesleği icrâ edenlerin biricik işleri, insanın 'kendisi-olmayan'ı yaşatma işidir. Yanî bu meslektekiler 'ben'ci değil, alabildiğine 'biz'cidirler. İşte bu sebeple bu iki mesleği de metâ aparmacılığı olarak görüp parasını, pulunu hesab edenler, şu hayatta en nefret ettiğim insanlardırlar. O derin ama gizli çukura düşmeyenler, işte onlar, ne kadar baş tâcı edilseler azdır.

Mehmet Aktaş

Bugün bu metni okuduğumda aklıma Abdulmuizz Fida hoca geldi. Bir internet sitesinde bile video izlerken reklamını izle diyor, şurayı beğen diyor, buraya yorum yap diye şartlar sunuyor. Abdulmuizz hoca sanki her soruya cevap vermek zorundaymış gibi (Allah kendisinden razı olsun) hiçbir şart sunmadan, ücret talep etmeden, şurayı beğen demeden basit sorulara bile sabırla cevap veriyor. Allah azze ve celle ilmiyle amel etmeyi nasip etsin.

WgENlE.jpg

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SubhanAllahi vebihamdi..

Rabbim razı oldugu an canımızı alsın ahir zaman çok zor
Bir yerde dinlemiştim ticaretle uğraşan adamın biri bir gün trafik kazası yapıyor ve arabanın altında kalıyor uzun süre o durumda bekledikten sonra tam artık her şeyin biteceğini zannettiği anda kurtarılıyor. iyileştikten sonra arkadaşı o anda neler hissettiğini sorduğunda ,o gün çok kârlı fakat içinde şüphe olan bir ticaretten Allah korkusundan vaz geçiyor ve arabanın altında ölümü beklerken bu işe girmediği için içi huzur dolu ve şükrettiğini söylüyor. Bir dakika sonrası garanti olmayan şu hayatta attığımız adımlara çok dikkat etmeliyiz.

Üst Ana Sayfa Alt