Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

avam16 Çevrimdışı

avam16

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
image.jpeg
 
Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi

Allah'u ekber! Şeyh oradan video ile yüzlerce insanı namaza başlatıyor. Biz ise birebir muhatap olmamıza rağmen hiç kimseyi başlatamıyoruz. Davet metodun da ne kadarda eksiğiz. Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim.
 
Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Hüseyin Cinisli Hoca'ya "Hocam anne ve babamıza nasıl davet edelim?" diye sordular. Şöyle dedi: "Anne ve baba'na davetin, sadece üzerinde farz olan haklarını yerine getirmen ile olur. Sen ona "of" bile deme, aşağılama, bağırma, hitap ederken 'Anneciğim, Babacığım' diye hitap et, zaten ona davet etmiş olursun. Büyük alimlerimiz "İnsan, İhsan'ın kölesidir" buyurmuşlar. Ailene ihsan etki sana ve davetine bağlansınlar. Özel bir şey anlatmana gerek yok."

Subhânallah! Hoca'nın bu cevabını kırk yıl düşünsem, bu soruya cevap olarak veremezdim. Hep özel şeyler arıyoruz davet için, oysaki hepimizin bildiği gerçeklerin üstünü şeytan nasılda örtmüş. Ma'lum olanlar bize muğlak olmuş artık. Rabbim fıkhımızı artır.
 
M Çevrimdışı

Muzammil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Bir adamın fikirlerini onun meşhur kitaplarından araştırmak ve onun fikirlerini nakledenlerin güvenilir olanlarının sözlerine itimat etmek ilim ve akıl ehline yakışan ve gereken bir tutum ve davranıştır." (Ibn Hacer'in Ibn Teymiyye hakkında ileri geri konuşanlara söylediği söz.)
 
Üst Ana Sayfa Alt