İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fudayl b. İyâd rah.dedi ki:
-Gece namazı kılamıyor, gündüz de oruç tutamıyorsan; bil ki sen günahlarınla pırangalanmış mahrum birisin.!
(Zehebî, Siyeru A'lâmi'n-Nübelâ, 8/435)
Şam'daki İslam gençleri uyanın!
Atın üzerinizden rüyaları atın!
Zelil kılınmış uşaklar sizi aldatıyor, Yalancıdan doğruluk beklenir mi?
Alçak bir şekilde amerika zilletinde uyudular, ona karşı eğildiler, köleleştiler ve gevşediler!
Yerlerimiz ayrı olmasına rağmen nasihat ettim.
Ancak size nasihat etmem borç ve haktır.
Yerlerimiz farklı olsa da, kimseyi ayırmayan ve yarmayan akide bizi toplamaktadır.
Ey İslam Ümmeti saflarını sıklaştır, o saflar sarsılmasın ve ayrılmasın!
Sözleri çokça bozan arzularına göre hareket eden yalancılara kulak vermeyin, pişman olursunuz!
Yürüyüşü hızlandırın Dımeşk sizi çağırıyor!
Dikkatli davranın, orayı prangalar ve kölelik kapsamıştır.
Orada Kudüs'e doğru toplulukları hazırlayın.
Çünkü Kudüs fethinin başı Dımeşktir!
Ebu'l Ferec İbn Cevzi (rahimehullah) Bustanu'l-Vaizin adlı eserde şunu aktarıyor;
Emiru'l mû'minin Ömer b. Hattab ölüm döşeğinde iken şunları söylüyordu;
"Kendisinden başka ilah olmayan Allah'a yemin ederim ki, eğer güneşin üzerine doğup battığı herşey benim olsaydı, karşılaşmak üzere olduğum bu dehşetten kurtulmak için hepsini fidye olarak verirdim.."
-Cehennem Azabından,
-Kabir azabından,
-Hayatın ve Ölümün fitnesinden ve
-Mesih deccalin şerrinden..'
"Bu ümmete ilk şirk getirenler, Ali'ye ve diğerlerine niyazda bulunan, onlardan ihtiyaçlarını karşılamalarını ve sıkıntılarını gidermelerini isteyen Lanetli Rafızilerdir."
İmam Ahmed rahimehullah'a, “Ben savaşıp da Abbas oğullarının ganimetlerini artırmam” diyen kişi hakkında görüşü sorulunca şöyle dedi:
“Subhanellah, bunlar ne kötü insanlardır. Cihaddan geri kalıp, alıkoyan cahil kişilerdir. Onlara, “Herkes sizin gibi savaşmayacak olursa, o zaman kim savaşacak? Savaşmazsa, İslam yok olmaz mı? Bu durumda Rumlar (kâfirler) neler yapar?” diye sormak gerekir.