Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Muhammed b. İdrîs eş-Şâfiî rahimehullah şöyle der:
“Sahâbe ve onlardan sonra gelen tâbiînden kavuştuklarımız; îmânın, söz, amel ve niyyet olduğunda, bu üçünden herhangi birinin diğerleri olmadan [îmân etmiş olmak için] yeterli olmayacağında icmâ etmişlerdir.”
Namazdan sonra kendisine koşup yetişmeye çalıştığın o ihtiyacının giderilmesi, kendisi için namaz kıldığın esnada aceleci davrandığın ALLAH katındadır…
Ara sıra bu konuyu açıp en başından sözleri okumaya başlıyorum ve gidebildiğim yere kadar sürüyor bu durum.. bir terapi gibi. Buradan hiç boş döndüğümü hatırlamıyorum elhamdulillah. Allah bu konunun inşasında emek verenlerden razı olsun.
Abdullah ibn İmam Ahmed (رحمهما الله) dedi ki: Babama sordum: " Bir şeyi bilmekle beraber başka bir ilim var mıdır? "
(İlim sadece bir şeyleri bilmek midir?)
Bana dedi ki: " Ey oğlum, bununla birlikte ilmin başı vardır.
Allahu Teala'dan korkmak!"
Bazı insanlar Allah'ı zikreder fakat gözleri yaşarmaz, Kur'an'ı okur ama kalbi ürpermez, vaazleri dinler ama hiç bir hareketlilik olmaz. İşte böyle bir kimsenin "istiğfârı" arttırması gerekir. Çünkü istiğfâr kalbi cilalar ve günahların izlerini siler.
İbnu'l-Cevzî رحمه الله der ki:
"Kalbe günahın düşmesi, tıpkı elbiseye yağın damlaması gibidir. Eğer onu hızlı bir şekilde temizlemezsen, yayılır gider.!