Ama senin yazdıklarından anladığım kadarıyla biz aslında İslam’ın asıl amacını tam bilmiyoruz. Yani ne şirk ne değil bilmiyoruz. Yani öğrenmemiz gerekiyor.
Aynen kardeşim.
İslamın dininin en temel amacı insanları bütün tağutlardan,sahte ilahlardan uzaklaştırıp sadece bir, eşi ve benzeri olmayan Allah'a ibadet ve kulluğa davet etmektir.
Zaten La ilahe illallah derken de bunu ikrar etmiş oluyoruz.Ama ne yazık ki insanlar bu cümle ile neyi reddettiklerinin farkında değiller.
"La" diyerek:
bütün tağutları:
Allah dışında ibadet (dua,kurban,adak,secde vs.) edilen her şeyi,
Allah dışında kendi heva ve akıllarına göre haram,helal belirleyen bütün kafirleri,
Allah dışında kanun/yasa koyan bütün sahte ilahları (günümüz için konuşursak TBMM),
muhakeme olunan sahte hüküm mercilerini (günümüzde bağımsız mahkemeler veya köy gibi yerlerde töre adı altında teşri yapıp o hükümlerle insanlara hüküm verenleri vb.),
reddedip Allah'a iman ediyoruz.
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir.
Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
(Bakara 256)
Dikkat edersen ayette sıralama olarak Allaha imandan önce tağutu red etmek gelmiştir.Tağutları red etmeyenlerin imanı geçersizdir.Çünkü La ilahe illahı bozmuşlardır.Allah dışında ilahlar edinmiş olmaktadırlar.
Yani biri hem tağuta iman edip hem Allah'a iman ederse bir çok ilah edinmiş olur.Dolayısıyla Allah'a şirk koşmuş olur.
Zaten Allah bir ayette şöyle demektedir:
Onların çoğu ortak koşmadan Allah’a iman etmezler.
(Yusuf 106)
Geçmişte ki bütün müşriklerin ve şuankilerin en büyük sıkıntısı buydu.Tağutları red etmedikleri, Allah'ın bir çok isim ve sıfatını herhangi bir nesneye verdiği için Allah dışında ilahlar edinmiş oldular.
Bir ayette Rabbimiz şöyle buyurmuştur:
Andolsun ki biz her ümmet arasında: “Allah'a ibadet/kulluk edin ve tağuttan kaçının.” (diye) resûl göndermişizdir.Allah onlardan kimini doğru yola iletti, kimine de sapkınlık hak oldu. Şimdi yeryüzünde gezin de yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna bakın.
(Nahl 36)
Dikkat edersen ayette peygamberlerin asıl geliş amacının da bu olduğu geçmektedir.İnsanları Allah'a ibadet etmeye ve tağutlardan sakındırmak için gelmişlerdir.
Bakara 256'ya destek mahiyetinde ve konuya biraz daha açıklık getirmesi için bir hadis söyleyeyim:
Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:
Kim ‘Lâ İlâhe İllallâh’ der ve Allah’ın dışında ibadet edilen şeyleri reddederse, malı ve canı haram olmuş olur.”
(Müslim)
Hadiste malı ve canı haram olur derken yani kim bu şartları yaparsa ona dokunulmaz yani müslüman olur.Ama bunun için 2 şart zikrediliyor. La ilahe illah demek ve Allah dışında ibadet edilenleri inkar etmemiz gerektiğinden bahsediyor.
Hadisin devamında ki "Allah'ın dışında ibadet edilen şeyleri reddetmek" sözüyle tam da Bakara 256'da geçen tağutu reddetmek birebir uyuşuyor ve ayet çok güzel açıklanmış oluyor.
Ayrıca yine dikkatini çekerim hadiste Allah dışında ibadet edilenleri inkardan bahsediyor.Yani bir kişi dua,adak,kurban,tavaf,secde vb.tüm ibadetlerini Allah'a yapmalıdır.Kim bunu Allah dışında birine yaparsa tağutu inkar etmemiş olur.Kendine yeni bir ilah edinmiş olur.Bu sebeple sabah akşam La ilahe illallah cümlesini söylede hiç bir zaman ona bir fayda vermeyecektir.
Yazıyı çok uzatmadan konuyu desteklemek için son iki ayet söyleyeyim:
Allah’ı bırakıp da hakkında hiçbir delil indirmediği ve hiçbir bilgiye sahip olmadıkları şeylere ibadet ediyorlar. Zalimlerin hiçbir yardımcısı yoktur.
(22/Hac 71)
De ki: “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana, ilâhınızın, sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim rabbine kavuşmayı bekliyorsa dünya ve âhirete yararlı iş yapsın ve
rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın.”
(Kehf 110)
Ben şirki Allah 3 tür demek ve heykele secde etmek olarak biliyorum ama sen birçok şeye şirktir diyorsun. Bu durumda aslında dindar insanların birçoğu aslında dini bilmiyor gibi bir sonuç çıkıyor.
Aynen durum bahsettiğin gibi.
Rabıta da kötü bir şey o zaman. Uzak durulması gerekiyor. Anladığım kadarıyla. Yalnız bir medrese hocası bana rabıta yapın emri Kur’an’da bir surenin sonunda geçiyor demişti ben bunu sormuştum da.
@Abdulmuizz Fida abi zaten üstte açıklamış.
Bu müşriklerin bu kadar saçmalayabileceklerini hiç düşünmemiştim.
İnsan böyle saçma bir iddia ortaya atarken bir kere önce kendisine saygısı olur.Gerçekten acayip insanlar.

)