Çözüldü Oyun İçindeki Bazı Takım İsimleri, Logolar Kafir Eder mi?

bilgi arayan kimse Çevrimdışı

bilgi arayan kimse

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün Aleyküm, sorum boş vakitlerimi geçirdiğim bir oyun ile ilgili
Gün içerisinde boş vakitlerim oluyor ve bu boş zamanlarımda çoğunlukla vaktimi bilgisayarda “Haxball” adında 2 boyutlu bir futbol oyunu oynayarak geçiriyorum. Bu oyunda turnuvalar düzenleniyor. Bu turnuvalarda da belirli takımlar var ve beni de bazı takımlara çağırıyorlar.

Çağırıldığım takımdaki oyuncularla beraber oynayarak turnuvaya katılmak istiyorum ama sürekli dinden çıkar mıyım diye düşünmeme sebep olan bazı sebepler var. Örneğin takımın logosu, takımın ismi gibi.

En son olarak “San Lorenzo” isminde ve logosunda ejderha figürüne benzer bir şey olan takıma çağırıldım. Bu takımda ya da diğer takımlarda oynarsam, küfrü içerme gibi bir sebep var ise dinden çıkar mıyım?
1776462048443.png

Oyun içinde ise, oyunu oynadığımız karakterler için takım forması olarak en fazla 4 düz renk olmak üzere logosuz forma giyme var. Bu takımda oynarsam dinden çıkar mıyım? Veya bu takımdaki logo ve isim küfür müdür? Ya da bu takım değil de başka bir takımda, logosunda ve isminde küfrü simgeleyen ifadeler bulunan bir takımda oynarsam dinden çıkar mıyım?

Ayrıca bir sorum daha var: Bu oyunun içinde “/avatar” komutu ile formadaki numara değiştirilebiliyor. “Avatar” kelimesinin anlamına baktığımız zaman şirk içerikli anlamlar içeren bir kelime (Avatar, Hint mitolojisine göre tanrıların yeryüzüne indiklerinde büründükleri şekillerdir). Dolayısıyla bu komutu, küfre inanmayarak, forma değiştirmek için kullanmak dinden çıkarır mı?

Ek olarak discord profilimde ve ismimin yanında takımın ismi ve logosu da gözükecek bunu oyun oynamak amacıyla yaparsam kafir olur muyum?

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
We aleykum esselam kardeşim, şu konulardan faydalanabilirsin inşaAllah;

bilgi arayan kimse

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Abi, anladığım kadarıyla küfre rıza ve onay göstermediğim sürece bu tarz bir takımın içinde bulunup oyun oynamakla küfre girmem. Doğru mu anladım?

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
Yani cevablarda görüldüğü kadarıyla sadece oyun oynamak ile kafir denmeyeceği ama caiz olmadığı söylenmiştir. İslam'a aykırı ortam, sembol, isim, senaryo vb durumların bir de tüm vakti malayani harcama ile birlikte takvayı ne kadar olumsuz etkileyeceğini ve zedeleyeceğini de unutmamak gerek..

bilgi arayan kimse

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselâmü aleyküm ve rahmetullah. Abi, maalesef küfür içerikli öğeler çok yaygınlaşmış durumda. Cehaletim ve vaktimi israf etmem gibi eksikliklerim sebebiyle hal böyle olunca bu tarz bir takımın logosunun ve simgesinin ismimle yan yana olması durumunda dinden çıkar mıyım düşüncesi beni yakıp kavurdu. Bu yüzden sormak istedim. En iyisi ve doğrusu, caiz olmayan işlerden uzak durmak.

Ama anladığım kadarıyla, bahsettiğimiz tarzda herhangi bir küfür içerikli takımın bayrağı ve ismi altında oyun oynamak hoş bir şey olmasa bile, sırf oyun oynayıp "turnuva" kazanma amaçlı o ortamda bulunmak beni Müslümanlıktan etmeye yeterli değil, bunun üzerine büyük korkum vardı. Yanlış söylemim varsa veya meseleyi yanlış anlamışsam bilgilendirin. Allah en iyisini ve en doğrusunu bilir.

Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Rabbim yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin.
Yani cevablarda görüldüğü kadarıyla sadece oyun oynamak ile kafir denmeyeceği ama caiz olmadığı söylenmiştir. İslam'a aykırı ortam, sembol, isim, senaryo vb durumların bir de tüm vakti malayani harcama ile birlikte takvayı ne kadar olumsuz etkileyeceğini ve zedeleyeceğini de unutmamak gerek..

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
Esselâmü aleyküm ve rahmetullah.
En iyisi ve doğrusu, caiz olmayan işlerden uzak durmak.
Ama anladığım kadarıyla, bahsettiğimiz tarzda herhangi bir küfür içerikli takımın bayrağı ve ismi altında oyun oynamak hoş bir şey olmasa bile,
sırf oyun oynayıp "turnuva" kazanma amaçlı o ortamda bulunmak beni Müslümanlıktan etmeye yeterli değil,
Rabbim yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin.

We aleykum esselam we rahmetullah kardeşim, Allahumme amin ecmain..

Konunun özeti bunlardır evet..

Geri
Üst Ana Sayfa Alt