Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Prof. Abdullah Nafisi: Irak’ta olsaydım, İslam Devletine Biat Ederdim

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Prof. Abdullah Nafisi: Irak’ta olsaydım, İslam Devletine Biat Ederdim
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
İRAN'ın Sunni Musluman Kini , Ehl-i Kitab Şirinliği !

Kuveytli akademisyen Abdullah al- Nefisi, İran'daki bir anısını şöyle anlatıyor:
'' Tahran'ın bir semtinde gezinirken bir dükkana uğradım girişte herkesin görebileceği bir yerde oldukça büyük Davudi (Yahudi üçgeni) yıldızının asılı olduğunu görünce şaşırdım ve dükkan sahibine İngilizce biliyor musun dedim evet dedi.. Galiba Yahudisiniz dedim. Evet Yahudiyiz bu semt ağırlıklı olarak Yahudidir dedi.... biraz şaşırdım sorularıma devam ederek peki buradaki yaşantınızdan memnun musunuz? dedim.. tabi hiç bir sıkıntımız yok ..İsrail vatandaşlığımızda mevcut her zaman gider geliriz İsrail'e... burada Havramızda mevcut ibadet sıkıntımızda yok dedi.
Tabi biraz şaşkın vaziyette buradan çıkıp dolaşmaya devam ederken biraz ileride başka bir dükkana girdim burada da girişte asılı büyük bir haç dikkatimi çekti...dükkan sahibine siz Farisisi'niz bu haç nedir dediğimde hayır biz Hıristiyanız dedi ...sonra sorgulamaya devam ettim burada rahatınız nasıl memnun musunuz? dedim ..evet dedi gayet memnunuz şurada kilisemiz mevcut ibadetimizi yapıyoruz sıkıntımız yok dedi.. gerçekten gördüklerim benim için ilginç bir anıydı ....
Günler sonra Kuveyt'e döndüm ve İran büyük elçisini evime davet etmeye karar verdim ve kendisini telefonla arayarak ben filan filan kişiyim sizi evime davet ediyorum dedim... adı Ali Cennetii .. babası ise Ahmed Cennetii halen İran yüksek konseyine başkanlık yapıyor bu konsey ise Şii mürşidlerin organizasyonunu yönetiyor....neyse sayın büyük elçi davetimizi kırmadı ve teşrif ettiler...tabi yeme içme faslı bittikten sonra kendisine sayın büyük elçim sizden bir isteğimiz var biz bir grub kuveytli hayır sever Tahran'da bir arsa alıp üzerine Sünni Müslümanlar için bir cami yapmak istiyoruz dedim.. kahkahalarla gülüp buna asla musaade etmezler dedi ilk önce babam etmez dedi.... dedimki ..bu istek hoşunuza gitmedi galiba dediki hayır...ancak şunu ifade etmeliyim ki 1979 Humeyni devriminden sonra Tahran'da devrim kararı gereği sünni bir yapılanmaya asla müsaade edilmez ..ben de kendisine o zaman kendinizi İran İslam Cumhuriyeti yerine İran Cumhuriyeti olarak isimlendirin dedim ..o sizin görüşünüzdür dedi evet benim görüşüm dedim. ....Artık karşılaştığım bu olay ve ziyaretten sonra İran'ın Farisi'lik üzerine kurulu, İslamla bağı olmayan bir fırka olduğu gerçeğini ifade etmekten asla vaz geçmeyeceğim"
Dr. Abdullah al Nefisi
 
Üst Ana Sayfa Alt