[MENTION=30846]faraklit[/MENTION]
Şimdi formda camiyi bombalama eylemini onaylayan var onaylamayan.İsteyen çıksın efendim orası Mescidi dırar desin ordakilarde kafir desin isteyen de hayır kardeşim o camide 1 tane dahi müslüman olsa bunun hesabını Allah'a veremeyiz der.Yani bir meseleyi konuştuğumuzda hayır efendim sen meseleyi benim gibi görmek zorundasın yoksa sen şu şu şu'sun gibi dayatmaları doğru bulmuyorum.
Ben olsaydım o camiyi bombalamazdım.Sen bombalarım diyorsan bildiğini oku.Benim de kendime göre gerekçelerim var seninde belki.Yani bu anlayışla dünyaya nasıl islam geleçek hayret.Biz herkesle oturup konuşmalıyız ve iletişim kanallarımızı kapatmamalıyız.Dediğimi kabul etmek zorunda değilsin ve bu sizin için de geçerli.
Anlamamakta neden ısrarcısın açıklama yapılmış ve sen hala hiç bir delil olmadan camiyi bombaladıklarını kabul ederek yorum yapıyon şahitlerini(delillerini) getirmessen Allah sana bunun hesabını soracaktır zina edeni bile örneğin 4 kişi görmesi gerekiyor yoksa şahitlik kabul edilmiyor. ki bu olayda hiç bir şahit/delil yok Allah basiret versin sonra ümmetin birliğinden islamın hakimiyetinden bahsediyon buraya fitneden başka bir şey getirmedin
Hucurat (49/12) “Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.”
Nisa (4/112) “Kim kasıtlı veya kasıtsız bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, muhakkak ki, büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.”
Nur (24/4) “Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.”
Nur (24/5) “Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.”
Nur (24/15) “Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur.”
Nur (24/16) “Onu duyduğunuzda: "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Hâşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır" demeli değil miydiniz?”
Nur (24/23) “Namuslu, kötülüklerden habersiz mümin kadınlara zina isnadında bulunanlar, dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir. Onlar için çok büyük bir azap vardır.”
Ahzab (33/58) “Mümin erkeklere ve mümin kadınlara, yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.”
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sözcüsü Abdulhamid Zekeriya yayınladığı yazılı açıklamada, ''Saldırıyı ÖSO yapmadı. Ramazan el-Buti 'Sultan'ın davetçisi' olsa da böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' ifadesini kullandı.
Açıklamasında, bölgenin rejimin kontrolünde olduğunu vurgulayan Zekeriya, ''Suriye rejimi camiye yerleştirdiği bombaları patlatarak devrimcileri karalamak istemiş olabilir. Asla camilere saldırmayız'' ifadelerine yer verdi.
Saldırıyla ilişkimiz yok
Nusra Cephesi de yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, ''Bu saldırıyla hiçbir ilişkimiz yoktur, rejimin bölgesidir ve bizler Allah'ın evlerine saldırmayız'' ifadesini kullandı.
Bu arada, Buti'ye yakın kaynaklar, Ramazan el-Buti'nin bir çok aile üyesinin bu sabah Lübnan üzerinden Türkiye'ye hareket ettiğini bildirdi.
Patlamanın yaşandığı İman Camisi, Baas Partisi binasının yanında yer alıyor. Patlama sonrasında Suriye televizyonunda cami içindeki ölü ve yaralıların fotoğrafları yayınlandı.
Şam'ın Halep yolu üzerinde stratejik bir konuma sahip bölgenin, yönetim tarafından sıkı güvenlik önlemleri altında korunduğu ve Ramazan el-Buti'nin de özel korumaya alındığı biliniyor.
Camiiye yapılan saldırının hemen yanında bulunan Baas Binasına Yapılmaması düşündürücü..