Risale-i Nur Dışında Iman Aramaya Gerek Yok Muş Muşşşşş...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Risale-iNur dışında iman aramaya gerek yokmuş!!!

Zannederim ki, hakaik-ı âliye-iimaniyeyi tamamıyla Risale-i Nur ihata etmiş, başka yerlerde aramaya lüzum yok.(Risale-i Nur Külliyatı- Barla Lâhikası -sf.588-YeniAsya Neşriyat)

Risale-i Nur Talebeleri, Risale-iNur’un dairesi haricinde nur aramamalı ve aramaz. Eğer ararsa, Risale-i Nur’unpenceresinden ışık veren manevî güneşe bedel, bir lâmbayı bulur; belki güneşikaybeder.(Risale-i Nur Külliyatı-Lem’alar -sf.631-Yeni Asya Neşriyat)

salah-ad-din Çevrimdışı

salah-ad-din

Üye
İslam-TR Üyesi
Onlar Allah dışında hahamlarını, rahiplerini ve Meryemoğlu İsa'yı ilah edindiler. Oysa onlara sadece tek ilaha, kendisinden başka ilah olmayan ve onların yakıştırma ortaklarından uzak olan Allah'a kulluk etmeleri emredilmişti. (tevbe/31)

Tirmizi'nin, İbn-i Munzır'ın, İbn-i Ebu Hatem'in, Ebu Şeyh'in, İbn-i Murdeveyh'in, Beyhaki'nin ve diğer hadis dergilerinin bildirdiklerine göre, sahabilerden Adiyy b. Hatem şöyle diyor; "Bir gün Peygamberimizin yanına gitmiştim. O sırada Tevbe suresinin `Onlar Allah dışında hahamlarını ve rahiplerini ilah edindiler' cümlesi ile başlayan ayetini okuyordu. Ayeti bitirince bana dönerek şöyle buyurdu:
"Gerçi onlar hahamlarına ve rahiplerine tapınıyorlar, ibadet etmiyorlar. Fakat bu din adamları kendilerine bir şeyi helal kılınca o şeyi helal sayıyorlar, buna karşılık din adamları bir şeyi yasaklayınca onu haram kabul ediyorlar."

İbn-i Kesir tefsirinde de şöyle deniyor: İmam-ı Ahmed, Tirmizi ve İbn-i Cerir değişik kanallara dayanarak bize bu belgeyi naklediyorlar: Adiyy b. Hatem, Peygamberimizin davetini alınca, çağrısını işitince Şam'a kaçtı. Bu zat cahiliye döneminde hristiyan olmuştu. Bir ara kız kardeşi kabilesinden birkaç kişi ile birlikte müslümanlara esir düşmüş, fakat Peygamberimiz kadını bağışlayarak, serbest bırakmıştı. Kadın kardeşinin yanına dönünce onu müslüman olmaya ve Peygamberimize gidip kendisi ile görüşmeye teşvik etmişti. Bunun üzerine Medine'ye geldi. -Bu zat o sırada Tay kabilesinin şefi idi, babası da cömertliği ile ün salmış bir kişi olan Hatem Tai idi.- Peygamberimizin huzuruna vardığında boynunda gümüş bir haç vardı. O sırada Peygamberimiz `Onlar Allah'ın dışında hahamlarını ve rahiplerini ilah edindiler' cümlesi ile başlayan ayeti okuyordu. Ayet bitince bizzat kendi ifadesine göre Peygamberimize `Onlar, hahamlarına ve rahiplerine tapmıyorlar, kulluk etmiyorlar' dedi. Onun bu sözlerine Peygamberimiz şu karşılığı verdi:
"Evet, ama din adamları onlara helal şeyleri yasakladılar ve haram şeyleri serbest ettiler. Onlar da din adamlarının bu hükümlerine uydular. Bu tutum, onların, din adamlarına kulluk etmeleri anlamına gelir."

Tefsir bilgini Sudey, bu ayeti açıklarken şöyle der; `Onlar yüce Allah'ın kitabını arkalarına atarak din adamlarının hükümlerine başvurdular. Bundan dolayı yüce Allah bu ayetin devamında `Oysa onlara sadece tek ilaha kulluk etmeleri emredilmişti' buyuruyor. Yani o tek ilah bir şeyi haram kılınca, o şey haram sayılacak, O'nun helal ilan ettiği şeyler helal bilinecek, koyduğu yasaya uyulacak ve verdiği hüküm yürürlüğe konacaktır."

Tefsir bilgini Alusi de bu ayeti şöyle açıklıyor; "Çoğu tefsir bilginlerinin görüşüne göre bu ayetteki ilah edinmekten maksat, Kitap ehlinin din adamlarını evrenin ilahları saydıkları, böyle bir inanç taşıdıkları değildir; buradaki ilah edinmekten maksat, onların din adamlarının kişisel emirlerine ve yasaklarına uymalarıdır."

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Böyle konulara temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunların gerçekten Said Nursi'ye ait olduğunu nereden bilebiliriz? Nasıl peygamber adına hadis uyduran zalimler olabiliyorsa böyle alimler hakkında da yazılar uydurulabilir. Şu haliyle eğer bunlar gerçekten Said Nursi'ye ait ise bile bunlara olabildiğince hüsnü zan ile yaklaşıp tevil etmeye çalışmalıyız. Bunlar Muhyiddin-i Arabiler, Celaleddin Rumiler, Hallaclar için de geçerlidir. Hatta en çok tevile ihtiyacı olanlar bunlardır. Biraz empati, biraz anlayış...

M Çevrimdışı

Mutedeyyin

Misafir
Böyle konulara temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunların gerçekten Said Nursi'ye ait olduğunu nereden bilebiliriz? Nasıl peygamber adına hadis uyduran zalimler olabiliyorsa böyle alimler hakkında da yazılar uydurulabilir. Şu haliyle eğer bunlar gerçekten Said Nursi'ye ait ise bile bunlara olabildiğince hüsnü zan ile yaklaşıp tevil etmeye çalışmalıyız. Bunlar Muhyiddin-i Arabiler, Celaleddin Rumiler, Hallaclar için de geçerlidir. Hatta en çok tevile ihtiyacı olanlar bunlardır. Biraz empati, biraz anlayış...

neden kardeş onlar torpillimi Kuran ve sünnete ters düşün her düşünceden ve düşünürden uzak durmak müslümanın en belirgin özelliği sanırım eğer o isimlerin şirk dolu sözlerini tevil edip dinin içine sokacaksan ortada Allah cc dini mi kalır

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
neden kardeş onlar torpillimi Kuran ve sünnete ters düşün her düşünceden ve düşünürden uzak durmak müslümanın en belirgin özelliği sanırım eğer o isimlerin şirk dolu sözlerini tevil edip dinin içine sokacaksan ortada Allah cc dini mi kalır

Hiç kimse torpilli olmadığı gibi hiç kimse de önyargılarla yaklaşılmaya layık değildir. Ben "Kuran ve sünnete ters düşün her düşünceye ve düşünüre sarılalım, küfrüyle şirkiyle "Müslümanım" diyen herkesi bağrımıza basalım" demiyorum ancak "Müslümanım" diyen ile "kafirim" diyene aynı muameleye yapmayalım. Kaldı ki kafirin bile küfrünü anlamaya çalışmalı neden iman etmediğini teşhis etmeli -ki doğru ilacını verebilelim ve sıhhate kavuşmasına vesile olabilelim. Hal böyleyken Müslüman olduğunu iddia eden birine sadece bir sözü için, anlamadan-dinlemeden "vaaay sen şunu dedin kafiiiiir oldun! vurun kellesini!!!" dememeliyiz. Eğer "arkadaş benim itikadım budur" diye sözünü açıklarsa ve itikadı da küfürse kafir deriz ama ölmüş gitmiş ve ortada ona isnad edilen şeylerin ona ait olduğunu bilemeyeceğimiz, kendisinden sorup öğrenemeyeceğimiz şeylerle bir insanın küfrüne hükmetmek büyük bir vebaldir. Biz isnad edilen kişilere kafir demekten çok isnad edilen sözün küfür olup olmadığına bakalım. öldükten sonra birilerinin sizin adınıza bazı eserler uydurup içine küfür sözler doldurmaları ve halkın bunlara dayanarak sizleri kafir bellemesi hoşunuza gider mi?

"Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz."

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Vay vay var içimizde kimler varmışda kendini bu tür mesajda belli edermiş.

611 sapık akideni burada böyle yumuşakça,duygusal olarak empoze edemezsin.

Bu dinde kimse dokunulmaz değildir. (Deliller ölçüsünde)

Bir ebu hanife r.a, imam şafi r.a,ahmed bin hanbel r.a,maliki r.a bile onca insanin gözünde müctehid gibi olmasına rağmen deliller ile bunlara bile dokunulmuştur. Dokunulmayacak tek insan var o da Allah rasulu sav'dir. Alim denilen insana mutlaka dokunulur,incelenir. Bununda bir adabı yolu vardır.

Gelelim konuya, Allah cc kuranda defalarca kendisine eş koşulmasını affetmeyeceğini, din adına kimsenin hüküm veremeyeceğini bildirmiştir ki Rasul'u için bile ayetler de ne diyor bakalım.

NECM-3: O, hevadan (Nefsine göre, Yani, kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz
NECM-4: O(nun konuşması kendisine ) vahyedilenden başkası değildir.
NECM-5: Onu, mühtiş kuvvetleri olan biri (Vahiy meleği )öğretti.

Bak aynı Rasul sav için gelen tehdite bakalım,

Hâkka Sûresinin 44,45 . Ayetinde[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Eğer (Peygamber) bize isnat ederek bazı sözler uydurmuş olsaydı mutlaka onu kudretimizle yakalardık. Hâkka Sûresinin 46 . Ayetinde[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sonra da onun şah damarını mutlaka keserdik.
Hâkka Sûresinin 47 . Ayetinde[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hiçbiriniz de bu cezayı engelleyip ondan savamazdı.

Allah rasulu sav için bile ağır bir tehdit varken bazıları kim oluyorki dokunulmaz oluyor.

Gelelim yumuşak tavrın altındaki zihniyete.

Risale-i nur, yazan şahsın kitapları açık ve uzak bir zamandan değil ki mesala biri çıkıp ebu hanife r.a böyle dedi dese kaynak nerde vs gibi tenkid edilir ancak said nursi günümüz döneminde olan biridir ve kitapları her yerde vardır. Buraya aktardığım yazıyıda bir yerlerden copy ederek almadık bizzat külliyatından yazdık ve bu sadece denizde bir damla gibi bir sapıklık.

Bizler 4 mezhep imamını severken Allah onlardan razı olsun elbette aralarında bazı konularda ayrılık olmuştur ancak temel olan akidede hepside aynıdır.

Said nursi, kitaplarına göre kendini Rasullerden,sahabeden üstün gören,kendisine tabii olanlara cenneti müjdeleyen bir kişidir. Böyle bir insana nasıl olur da hüsnü zan besleriz.
Muhyiddin arabi,kendisini ''Yaratıcı'' olarak isimlendirmiştir. Böyle birine nasıl olurda hüsnü zan besleriz.
Celaleddin Rumi, kitabında eşşeklerle ilişkiye girildiğinden bahseden bir insandan islam kalıntısı olur mu? Böyle birine nasıl hüsnü zan besleriz.
Hallacı mansur, muhyiddin arabiden geri durmayan bir sapığa nasıl olurda hüsnü zan besleriz.

İslam'da dostluk ve düşmanlık kavramı vardır, her biri kendi dönemlerinde ilahlık taslamış sapıklardır, nasıl olurda sapıklara, din adına kendilerini ululaştırıp, Rab'lik taslayanlara hüsnü zan besleriz.

Empati kuralım demissin, empatiyle dinin ne ilgisi var. Empati kavramını günümüze getirenlerde kafirler. Hümanist kuramın temel felsefesinde empati,koşulsuz kabul vardır. Bu kafirler buradan devamla her insan değerlidir demekte. Ve devamında o dediğin mevlananın insanı insan olduğu için seveceksin felsefesi gelir.

Bakın insanı seveceksin Yaratandan ötürü. Nasılda Yaradanı böyle işlere katarlar. Hayır efendim bir kafiri sevemeyiz. Bak insancıl kuramcılar böyle diyor ama bizim Rabbimiz ne demiş.

"Ey iman edenler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşı küfürden hoşlanıyorlarsa onları dost edinmeyin! Sizden her kim onları dost edinecek olursa, işte bunlar kendilerine zulmedenlerdir." TEVBE/23
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Ve her kim ALLAH'ı bırakıp şeytanı dost edinirse, şüphesiz açıktan açığa bir zarara düşmüştür!" NİSA/119
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Onlar ki, müminleri bırakıp kafirleri dost ediniyorlar; onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Oysa izzet ve şeref, tamamıyla ALLAH'a aittir." 139/Nisa[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Kafirler de birbirlerinin dostlarıdırlar …" ENFAL/73

Empati kuralım,insanları sevelim diyerek alt tarafda kafirleri sevme,dini hassasiyetleri,Allah'ın kanunlarını unutturma vardır.

Böyle basit yorumlarla buradaki tevhid ehlini kandırabileceğini mi sandın. Demiş olduğun kişileri tanımıyorsan buyur oku.

https://www.islam-tr.org/tevhid/119...kendi-eserlerinden-kufur-akideleri-kitap.html
https://www.islam-tr.org/tevhid/10458-risale-i-nurlarda-tezat-ve-yanlisliklar-kitap.html
https://www.islam-tr.org/tevhid/12874-kalabaliklar-dininin-sevap-kaynaklarina-reddiye.html

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
MÜSLÜMAN ZAHİRE GÖRE HÜKMEDER

Rasullulah (s.a.v)´dan Kutubi Sitte sahiplerinin rivayet ettiği şu hadisi şerif bu konuyu ne güzel açıklar:

"Ben ancak bir beşerim, siz bana dava getiriyorsunuz. Bazılarınız diğerlerinden delilini sunmakta daha becerikli olabilir. Ben de dinlediğim şekliyle onun lehine hükmederim. Bu şekilde kime bir müslüm hakkını verirsem, o ancak ateşten bir parçadır,, onu alsın veya bıraksın."

AbduIIah b. Utbe b. Mes'ud (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir:
Ömer (r.a)'den işittim. O şöyle diyordu:

«İnsanlar Rasulullah (s.a.s) zamanında vahiy ile gizli hallerinden de sorumlu tutulurlardı. Rasulullah'ın vefatı ile vahiy kesilmiştir. Bugün sizi gördüğümüz amellerinizden dolayı sorumlu tutarız. Bu yüzden kim bize hayır ve adalet gösterirse onu emin sayar ve güvenilir kabul ederiz. Onların gizli hallerini araştırmak bize düşmez. Gizli hallerinin hesabını da ALLAH görür. Bize zahiren fena hal gösterenlerden de emin olamayız. Niyetinin iyi olduğunu söylese bile ona inanmayız
(Buhari)

devamı :

https://www.islam-tr.org/tevhid/10533-musluman-zahire-gore-hukmeder.html

salah-ad-din Çevrimdışı

salah-ad-din

Üye
İslam-TR Üyesi
"Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz."

tüm önyargılarımızı bırakııp, sadece senin mantığınla düşünelim o zaman:

bu nasıl bir şahısmış ki tüm talebeleri, tüm takipçileri ve kitaplarını basan tüm yayınevleri fikirlerini çarpıtmışlar; üstelik aynı hususlarda! hiçbirisi de kalkıp: "yahu bu adam böylle şeyler söylememiş" demiyor. hatta ballandıra ballandıra kalkıp bu 'faziletlerden' bahsediyorlar.

herşey açık beyan önümzde duruyor. tüm bunlardan sonra derelerden su taşımanın bir anlamı yok.

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
!sLaM4eVeR yazdıklarımı OKUduğunuzdan emin misiniz? Bir daha okuyun ki beni yanlış anladığınızı anlayacaksınızdır. Ama özetlemek gerekirse yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi kimse torpilli yani dokunulmaz değildir, (peygamber bile dokunulmaz değildir, o da Allah'ın kitabı dışına çıkamaz ve kitab'a ters düşen sözler de ona ait olamaz) ama kimseye de önyargılı yaklaşamayız. Benim gözümde bir Celaleddin Rumi ile İbn Teymiyye eşittir. İkisi de aynı ölçüde dokunulmaz değildirler. Adı Celaleddin Rumi olan birisine "aaa bunun adı rumi o halde bu adam da orjinali gibi sapık bir sufidir." diye önyargıyla yaklaşamam ya da adı teymiyye olan birisine "aaa bunun adı teymiyye o halde bu adam da orjinali gibi muvahhid biridir" diye önyargıyla yaklaşamam.

Gelelim yumuşak tavrımın altındaki zihniyete, kalbimi yarıp da baktın mı be mübarek?! Empati kuralım demişim hemen ardından hiç söylemediğim birşeyi bana isnad etmişsin. İnsanları sevelim diye birşey demedim daha doğrusu insanları sevmeye çalışalım ama kafir olarak değil müslüman olarak sevmeye çalışalım. Bu yüzden, insanların sevebileceğimiz kişiler (müslüman) olması için gayret edelim. Bu yüzden empati kuralım, ANLAMAYA ÇALIŞALIM. Bu küfrüyle şirkiyle bağrımıza basalım demek değil, sözlerini islam'a nispet etmeye çalışalım demektir. Yukarıda da yazmıştım OKUmadın mı? Yukarıdaki yazdıklarımı göz ardı edip burada bana yaptığın ithamlarla beni sapık, müşrik, kafir sofi avukatı olarak belletip kardeş bellediğim tevhid ehlini bana karşı kışkırtabileceğini mi sandın?

Abdulmuizz Fida, süizan yapıp insanları sapıklıkla suçlamak yerine delillerle olaya yaklaştığınız için ALLAH sizden razı olsun.

ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
611 '' : Benim gözümde bir Celaleddin Rumi ile İbn Teymiyye eşittir. '' sen ne dediğinşin farkındamısın....yok yok bence değilsin....ya da sen bu iki adamı da tanımıyorsun...kimse eleştirilemez sözüne katılıyorum eleştirebilirsin...ama hem ibni teymiyeci hem de mevlanacı olman ....yok yok ..mümkün deil....haktan sonra anca sapıklık vardır......''İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah'tır. Öyleyse haktan sonra sapıklıktan başka ne var? Peki, nasıl hâlâ çevriliyorsunuz?''YÛNUS - 32

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!!! Yahu arkadaş ben ne teymiyyeciyim ne de rumici, ne elbani tanırım ne arabi, ne hallac bilirim ne abdulvahhab; ben dinde Allah ve Muhammed'den başkasını tanımam. Buna Ebubekir, Ömer, Osman ve diğer ashab da dahildir. Bunlar dinde delil değildir. Onlar da ancak Allah ve Rasulünün yoluna uygun oldukları ölçüde değerlidirler. Bu yüzden ben ahmed'in, mehmed'in lafına aldırış etmem, ardına da düşmem. Çünkü bunların söylediği sözler dinde delil olmadığı için beni bağlamazlar. Ha! kendilerine isnad edilen sözlere bakarım ve bu söz küfür ya da şirktir ve bunu söyleyen yada yapan küfür, şirk işlemiştir derim ama kendisinden aslını sorup da öğrenemeyeceğim bir kimse adına isnad edilen sözlerden ötürü haksız yere kişiyi müşrik ya da kafir diye damgalamaktan Allah'a sığınırım. Teymiyye ve Rumi'nin eşit olmasından kastımın ikisine de önyargıyla yaklaşılmaması gerektiğindendir. Yoksa ben de Rumi'ye isnad edilen küfür ve şirk kokan şeylerden haberdarım. Aynı şekilde teymiyyenin mücessime olduğuna dair kendisine isnad edilen sözlerini de biliyorum ama ikisine de hemen sapık demiyorum. Tevil etmeye çalışıyorum. Müslümanlık dairesinde olmalarını istiyorum Çok mu kötü bir iş yapıyorum. Ne yapayım? Her insanı haruriler gibi kafir mi yapayım? Milleti islam'a nispet edince mürcie, küfre nispet edince de haruri oluyorsun. O halde ne yapmalıyız?

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!!! Yahu arkadaş ben ne teymiyyeciyim ne de rumici, ne elbani tanırım ne arabi, ne hallac bilirim ne abdulvahhab; ben dinde Allah ve Muhammed'den başkasını tanımam. Buna Ebubekir, Ömer, Osman ve diğer ashab da dahildir. Bunlar dinde delil değildir. Onlar da ancak Allah ve Rasulünün yoluna uygun oldukları ölçüde değerlidirler. Bu yüzden ben ahmed'in, mehmed'in lafına aldırış etmem, ardına da düşmem. Çünkü bunların söylediği sözler dinde delil olmadığı için beni bağlamazlar. Ha! kendilerine isnad edilen sözlere bakarım ve bu söz küfür ya da şirktir ve bunu söyleyen yada yapan küfür, şirk işlemiştir derim ama kendisinden aslını sorup da öğrenemeyeceğim bir kimse adına isnad edilen sözlerden ötürü haksız yere kişiyi müşrik ya da kafir diye damgalamaktan Allah'a sığınırım. Teymiyye ve Rumi'nin eşit olmasından kastımın ikisine de önyargıyla yaklaşılmaması gerektiğindendir. Yoksa ben de Rumi'ye isnad edilen küfür ve şirk kokan şeylerden haberdarım. Aynı şekilde teymiyyenin mücessime olduğuna dair kendisine isnad edilen sözlerini de biliyorum ama ikisine de hemen sapık demiyorum. Tevil etmeye çalışıyorum. Müslümanlık dairesinde olmalarını istiyorum Çok mu kötü bir iş yapıyorum. Ne yapayım? Her insanı haruriler gibi kafir mi yapayım? Milleti islam'a nispet edince mürcie, küfre nispet edince de haruri oluyorsun. O halde ne yapmalıyız?

Ben Allah'ım diyen biri müslüman mıdır?
Bana yazdırılıyor diyen biri mümin midir?
Eşşekle cima etmeden ders uman biri gönül adamı mıdır?

Ve tüm bu kişiler nasıl olur da ibn teymiyye gibi ehli sünnetin alimi ile denk düşer.

Bilmiyorsan bilmediğin şeyi savunup küfre girme. Sana link verdim madem aklı selim birisin git adam gibi oku,kaynaklarına bak araştır, sonra gel yazdıklarından ötürü tevbe et.

Demogoji de yapma , ibn teymiyye atılmış iftiralar vardır kendi kitapları vardır, varsa kitabında bir hata yiğitsen buraya dök, ama oradan buradan copy etme.

M Çevrimdışı

Mutedeyyin

Misafir
611 kardeş olaya 3 şahış veya ortayol bulucu gibi yaklaşıyorsun şöyleki:
birtane sapık var, yazdıkları ortada. ama birileri zorlayarak bu sapığın sözlerini dine sokmaya çalışıyor. birtane ehlisünnet, selefin imamı var. söylediklerinin çoğu doğru ama iftiraya maruz kalıyor. ve tam bu noktada senin gibi insanlar devreye giriyor ve tavır şu ikisinide kucaklayalım onlar büyük zatlar falan filan ya kardeşim sen birkere doğru bir akideye bağlanıp doğruyu bulsana temizi mındarı ayırsana bize düşün bu değil mi bir müslüman olarak

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

Ve tüm bu kişiler nasıl olur da ibn teymiyye gibi ehli sünnetin alimi ile denk düşer.

Bilmiyorsan bilmediğin şeyi savunup küfre girme. Sana link verdim madem aklı selim birisin git adam gibi oku,kaynaklarına bak araştır, sonra gel yazdıklarından ötürü tevbe et.

Demogoji de yapma , ibn teymiyye atılmış iftiralar vardır kendi kitapları vardır, varsa kitabında bir hata yiğitsen buraya dök, ama oradan buradan copy etme.

Hallac ben Allah'ım dememiştir, ben Hakkım demiştir ama bunu "ben Allah'ın Hakk sıfatına kendimi ortak koşuyorum" olarak söylüyorum dediğini nereden biliyorsun? "Ben yoktan var olmuş biri olarak aslında bir hiçim sadece Allah'ın hak sıfatının tecelligahı bir bedenim" demek istediğini hiç düşündün mü? Hiç böyle bir hüsnü zan ile olaya yaklaştın mı?

Celaleddin Rumi ve Said Nursi'nin bana yazdırılıyor demesinden hiç onların yazdıklarının doğru olduğunu düşünüp "bunlar bana Allah tarafından ilham ediliyor" demiş olabileceğini düşünmedin mi? Şeytan vahyetmiş (vesvese vermiş) olabileceği gibi Allah da vahyetmiş (ilham etmiş) olabilir. O halde bunu nasıl anlarız? Kur'an ve sünnet eleğinden geçirerek. Eğer Kur'an ve sünnete uygun ise deriz ki "evet gerçekten bu yazılanlar Allah tarafından ilham edilmiş olabilir". Yok değilse "bunlar şeytan vesveseleridir" deriz.

Eşşekle cima etmek küfür müdür ki bunu ibret olarak sunmak küfr ya da şirk olsun. Allah Kur'an'da lut kavminden bahseder bilmez misin? Lut kavminin de ne mal olduğunu bilirsin sanırım.

"Demogoji de yapma , ibn teymiyye atılmış iftiralar vardır kendi kitapları vardır, varsa kitabında bir hata yiğitsen buraya dök, ama oradan buradan copy etme."

İbni teymiyyeye atılmış iftiralar vardır ama celaleddin'e, arabi'ye, hallac'a, yunus emre'ye atılmış iftira yoktur. öyle mi? Hayır, hayır. ben bunu kabul edemem. Böyle bir adaletsizlikten ALLAH'a sığınırım. Teymiyye'ye, Elbani'ye, Abdulvahhab'a iftira edilmesine nasıl karşıysam diğerlerine iftira edilmesine aynı ölçüde karşıyım. insanları haksız yere küfre, sapıklığa, şirke nispet edip o ithamların kendime dönmesinden korktuğum için bir insana kolay kolay küfre girme, tevbe et diyemem ama ben kimsenin akıl vermesine ihtiyaç duymaksızın sadece Allah'tan korkan biri olarak hep küfürden sakınır, ola ki bir yanlış yapmışımdır ihtimaline binaen bile tevbemi ederim ve bundan da asla gocunmam.

I Çevrimdışı

isllamm

Üyeliği İptal Edildi
Banned
kardeş kuran ve sünnet eleğinden geçirilmesi gerekir demişsin..zaten kuran ve sünnete uymayan şeyleri burda yazılıyo..neyin peşindesin..kafiri zorla mümin yapamazsın ya..?

A Çevrimdışı

abdullah11

Misafir
Hallac ben Allah'ım dememiştir, ben Hakkım demiştir

kardes yüz yıllardır millet hallacın sözunu bu sekilde anladı da hatta adamı pert ettiler de yanlış anladılar sadece sen mi dogru anladın ... vahdeti vucudu bilirsin bu adam onu savunuyor açıktan dile getiriyordu.. Şimdi tüm selefimizin , hallaci zahiren söylediği sözlerden dolayı tekfir edip katl ettigi bir kafiri ne sekilde savunursun bizler zahire bakarız ve kimseyi Allah katında temize cikaramayiz

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
611 siteden süresiz uzaklaştırılmıştır. Forumda bu tür zihniyetlerin yazı yazmasına izin verilmeyecektir. Son yazdığı mesajı da kalee almadığımdan yanıt yazmıyorum. Yanıt yazılacak bir mesaj dahi yazamamıştır. Allah hidayet versin, inşAllah ibn teymiyye r.a ile bir tuttuğu insanları iyice araştırırda bu hatasından tevbe edip döner.

ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
611 kardeş yukarıda bir yazında falancaya atılan filancaya atılan iftiralar derken yunus emreye atılan iftira da demişsin peki bu yunus emre'nin en çok bilinen dizelerinden biri olan .

"cennet cennet dedikleri,
birkaç köşkle birkaç huri,
isteyene ver onları,
bana seni gerek seni."

sözleri de aslında ona ait deği başkası onamı isnad ediyor....bu mısralar cennet nimetlerini küçümsemeden gayri birşey değil....biz Allahtan cennetni isteriz...hemde en yüksek makamını naim cennetlerini adn cennetlerini isteriz..sırat köprüsünüde küçümsemeyiz...bir alimin de dediği gibi insan ne zaman tamam ben bu ilmi öğrendim ben artık tamamım der o an cahil olur...

T Çevrimdışı

Talibann

Üyeliği İptal Edildi
Banned

Ben Allah'ım yada İlahım demek ile Ben Hakk'ım demek çok farklıdır kardeş. Firavn ben Hakkım demedi ben ilahım dedi , ama Hallacı mansur Ben Hakkım dedi yani söylediklerim ve halim Hakktan başka bişey değildir dedi.yoksa ben ilahım demiş olsa atıldığı zindanda gecede kıldığı 400 rekat namazı kime kılıyordu , kendinemi? tamam dediğiniz gibi müslüman zahire bakarak hükmeder zaten hallacı mansur idam edilirkende öğrencilerine ; Beni idam eden Alimlere ve diğer müslümanlara ses çıkarmayınız çünkü onlar zahire göre hüküm verdiler Allah onlardan bu konuda razıdır demiştir ( Hallacı mansur , hayatı sf 25 )
enel hakk sözü zahiren tutulcak bir söz değildir lakin , tabiri caiz ise anasını ağlatır derecesinde yermek ise hiç hoş değildir.

611 Kardeş , Allah senin şuurunu artırsın ve senden Razı olsun , yazıların ve durumlara yaklaşımların çok güzel maşaallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...