İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Roman okumak caiz mi? Caiz olmasının ölçüleri nelerdir ( gerçek, kurgu) ? çok sevdiğim için ve de kafam da dağıldığı için çok kaptırıyorum kendimi ama sonra acaba günaha girdim mi diye de suçlu hissediyorum .
Hocam İslami romanlar okuyabilirsiniz. Müslümanın zamanını boş şeyler ile geçirmemesi gerekiyor. Bu yüzden en azından bu kitablar tercih edilebilir. Ama bilgi sahibi olmak için İslami kitablarda aksatılmadan bilim-kurgu tarzı romanlar okunabilir Allahu alem
Hocam İslami romanlar okuyabilirsiniz. Müslümanın zamanını boş şeyler ile geçirmemesi gerekiyor. Bu yüzden en azından bu kitablar tercih edilebilir. Ama bilgi sahibi olmak için İslami kitablarda aksatılmadan bilim-kurgu tarzı romanlar okunabilir Allahu alem
Ha şunu belirteyim ben önceleri okuduğum için bilim kurgu romanlarına dikkat etmeyi öğrendim. Distopya denilen bir tür var misal cinsiyet yok o dünyada. Böyle türlü küfürler içeren fantastik bilim kurgu kitapları tehlikeli. ama küfür olmayıp böyle salt bilgi, akıl yürütme içeren kitaplar senin de dediğin gibi Allahu Alem okunabilir. Biraz kendimi sorumu cevaplamış gibi oldum ama biraz da benim gibi merak edenler için açtım konuyu. Bazı kitaplar saf gibi duruyor ama direkt şeytani noktalarla bezenmiş.. aslında fazla uzatmaya gerek yok ama dediğin gibi akhi.