Müslüman olarak ALLAH'ın izniyle dinimizi ve dinimizle ilgili şeyleri okumaya ve öğrenmeye çalışmamız lazım. ALLAH ilmimizi ve imanımızı arttırsın. Amin.
Fakat Müslümanız diye sadece İslam ile ilgili şeyler oku gerisini boşver mantığı bana göre değil. Müslüman farklı bakış açılarını görmez ve keşfetmez ise nasıl daha uyanık ve farklı stratejiler kurabilen biri olabilir?
Ki bizler her şeyi sahada görebilen insanlar değiliz.
Ayrıca insan sıkılabilen ve fıtratı değişiklik isteyen bir varlıktır. Bir insanı dünyanın en güzel manzaralı yerine de koysanız bir süre sonra oradan da sıkılacaktır. Şeytan bile insanları bildiği için bizlere vesvese verirken amacı yapacağımız ibadetten bıkıp bırakmamızdır. Vesveseli olup tekrar tekrar abdest alıp namaz kılan insanlara sorun yaptığı ibadetten tat alıyor mu? Ya da içinden bırakmayı geçirmiş mi geçirmemiş mi?
Böyle bir "insan" varlığına okuduğun her şey İslam ile ilgili olsun diyemezsiniz. Ancak şunu diyebilirsiniz.
"Okuduğun her şeyi İslam süzgecinden geçir ona göre uygula.
Okuduğun şeylerde İslam ile bağlantı kur." gibi.
Örneğin bir Müslüman İslam ile ilgisi yok diye niye Sherlock Holmes okumasın?
Okusun ama kendine ve dinine faydalı olabilmek için mantık kurabilme konusunda farkındalık geliştirsin.
1Dipnot: Yazdığım şeyleri sadece cevap verdiğim kişiye hitaben değil, bu mesajları daha sonra okuyabilecek insanlar için farkındalık olsun diye kısa cevaplarla geçiştirmek istemiyorum.
2Dipnot:Hazır konu roman iken Olasılıksız kitabına kurgusal olarak benzeyen kitap bilen varsa bana söylesin
) Başka benzer kitap önerileri de olur