Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Rükudan Kalktıktan Sonra Ellerinizi Bağlıyor musunuz Yoksa Salıyor musunuz?

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Şuna açıklık getirelim Sahabe rükudan önce ve sonrasını ayirmamistir 2 side kıyamdır peygamberinin sağ elini sol elinin üzerine koydum diyor secdede eller yerdedir kıyamda ise bağlıdır doğru olanda budur ve saldığına dair hadis yoktur alimlerin çoğunluğuna göre bağlanır bağlanmaz diyenler mezhepimamı,ve biraz alim ve insanların çoğunluğuna göre bağlanmaz
Ahi, attığım konuları baştan sona okursanız Abdulmuizz hoca oraya delilleri ile beraber eklemiş. Hangisi kuvvetli, hangisi değil belli. Ben rükûdan sonra elleri bağlamıyorum. Kalktigim zaman ellerimi iftitah tekbiri gibi kaldırıp secdeye gidiyorum, önce ellerimi sonra dizlerimi koyuyorum.

Konuları lütfen okuyun ve o şekilde hiç bir sahabe salınır dememiştir demeyiniz.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

Fewzan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ahi, attığım konuları baştan sona okursanız Abdulmuizz hoca oraya delilleri ile beraber eklemiş. Hangisi kuvvetli, hangisi değil belli. Ben rükûdan sonra elleri bağlamıyorum. Kalktigim zaman ellerimi iftitah tekbiri gibi kaldırıp secdeye gidiyorum, önce ellerimi sonra dizlerimi koyuyorum.

Konuları lütfen okuyun ve o şekilde hiç bir sahabe salınır dememiştir deneyiniz
Rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı sahih görüyorsun delili atmış işte abdulmuizz hoca? Bağlanmaz diyor hangisi kuvvetli hangisi belli diyorsun peki Rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı neden sahih görüyorsun bu çelişkidir

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
Rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı sahih görüyorsun delili atmış işte abdulmuizz hoca? Bağlanmaz diyor hangisi kuvvetli hangisi belli diyorsun peki Rükudan kalktıktan sonra elleri bağlamayı neden sahih görüyorsun bu çelişkidir
Ahi ben ne yazdığını anlamiyorum çünkü devrik cümle ile yazıyorsun. Ne hakkında çelişki var ? Ben elleri bağlamıyorum. Bağlayana da niye bağlıyorsun demem. Siz neyi çelişki olarak görüyorsunuz? Hoca'nın verdiği delilleri okuyormusunuz?

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
İlk yazdığım mesajda "bağlamakta sahihdir diye biliyorum" yazdım. Demekki yanlış biliyormuşum. Size konuları attım ki okuyup faydalanın diye. Bu vesile ile bende faydalanmış oldum.

Üst Ana Sayfa Alt