Selaminaleyküm. Öncelikle şunu belirteyim, herhangi bir fikre, söze, kasıtlı olarak saldırma amacım yok. Sadece ve sadece Allah'ın kelamına bağlı kalarak, yaptığım bir tesbiti sizinle paylaşmak istiyorum.(Daha önce yapılmış bir tesbit ise affoluna) Yaklaşık 3 aydır Risale'i Nur külliyatını okuyorum. Şu an Sözler adlı kitabı okumakla meşgulüm. Okuduğum kadarı ile, zekice yazılmış, iman esaslarını kuvvetlendirecek birçok örneğe sahip bir kitap. Ve gerçekten, eğer okumak isterseniz, ufkunuzu genişlenetecek bir kitaptır diyebilirim. Ayrıyetten, bulunduğum ortamda, kendilerine Nurcu diyen kardeşlerimle de bolca sohbet eder, iman hakikatleri konusunda beraber tefekkür ederiz. Bir gün, bu kardeşlerimden birisi, bana, Üstad'larına göre, kendilerinin kardeşi olduğumu söyledi. Sonra da, kendi çevrelerindeki insanların, kardeş, dost ve şakirt olmak üzere 3 ayrı kategoriye girebileceğini söyledi bu kardeşimiz, Risale'i Nur'a bağlı kalarak. Güya onların kardeşi olmak için külliyatı okumak, yaymak, 5 vakit namaz kılmak ve 7 büyük günahı işlememek gerekliymiş(Yanlış aktarım yaptıysam Allah affetsin). Oysa ki Hucucat suresi 10. ayette müminlerin kardeş olduğu, Allah tarafından açıkça belirtilmiş. Benim aklıma, külliyatı okumamış birinin, Nurcular tarafından mümin sayılmadığı, zaten o insanın da imanının olmadığı geldi. Ve açık ve net bir şekilde, Risale'i Nur külliyatının kutsal ve içeriğinin hatasız olduğunu kabul ediyorlar. Üstadları, külliyatı eleştiren birinin kaale alınmaması gerektiğini de belirtmiş eserinde. Şimdi o kardeşlerimize deseniz ki, yaptığınız yanlıştır, diyeceklerdir ki, hadislere göre her asırda bir imam gelecektir, bu asrın imamı da Said'i Nursi'dir, ve kendisi son imamdır, zaten Allah tarafından özel olarak gönderilen(haşa) Üstadlarının da tabii ki hatasız bir eser yazdığına inandıklarını söyleyeceklerdir. Eğer ki "asrın imamı" hadisine inansa idim, ben de şu an bir Nur şakirdi idim, ama bu hadise inanmadığım için, kendimi Kur'an-ı Kerim şakirdi olarak görüyorum, ki şakirdin anlamı da zaten Kur'an-ı Kerim öğrencisi demektir bildiğim kadarıyla. Mantıken, Risale'i Nur'ları okumak da sizi aslında bir Kur'an-ı Kerim şakirdi yapar, sonuçta ayetlerle ilgili yorumlar yapılıyor, ama, Said'i Nursi'nin her kelimesinin kutsallaştırılıp da, Allah ile kul arasında, kul ile Kur'an-ı Kerim arasında zorunlu bir bağlantı aracı olduğuna inanmak, Allah'ın insana verdiği düşünme yetisine ket vurur. 20 yıl eve kapanıp da Risale'i Nur'ları anlamaya çalışan şakirtlerin varlığından söz ediyor bu kardeşlerimiz. Tamam, onlar da öyle inanmış olabilirler, birşey demiyorum, ama kendilerine Nurcu diyen kardeşlerim, sizden bir ricam var, lütfen, siz de bizim fikirlerimize saygı duyun, bizi eleştirebilirsiniz tabii ki, ama zorlamayın, her konuşmada Risale'i Nur külliyatının üstün özelliklerinden dem vurmayın, kendi doğrunuzun evrensel olduğunu düşünmeyin,bıyık bırakmamızı istemeyin, sizin gibi düşünmeyen insanları da zorlamayın, onları da kardeşiniz olarak görün, Allah'ın çok net olan kelamını çarpıtmayın. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, eğer yanlışım varsa da düzeltin, sonuçta insanım, nefsimle beraber yaratılmışım ki hata yapayım. Bol bol okuyup,beraber tefekkür etmek dileğiyle, Selametle