Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Sapik Işid Tarafından Irak'ta Ve Suriye'de Yeni Operasyonlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ZAMAN
13 Haziran 2014, Cuma
İran son birkaç gün içinde, üç Devrim Muhafızları birliğini Irak’a sevk etti. İranlı askerler Diyala'da IŞİD'e karşı, Irak güçlerine yardım ediyor.

CNN International’ın Bağdat’taki üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı habere göre, 500 civarında Devrim Muhafızı askeri Irak’a girdi ve güneye doğru ilerliyor. Aynı güvenlik yetkilisi, Irak güçleri ile IŞİD arasında Diyala’da devam etmekte olan savaşta İran kuvvetlerinin de yer aldığını ekledi. Bağdat’ın 38 kilometre kuzeyinde bulunan Diyala’dan gün boyu çatışma haberleri gelmiş, İran da IŞİD militanlarının kendi sınırlarına yaklaşması üzerine, Irak sınırında teyakkuz durumuna geçmişti.

1 saat kadar önce İranın dan " Iraka asker yollamadık" haberi okumuştum. Bu haber ilginç

Boru hatları ile ilgili bir harita
HAritada son duruma göre renklendirme yapılmış deniyor ama boru hatları açısından ekledim resmi

d98c144f-9c33-4c12-983c-1eaa450fade5.png

------------------------

Çin, Irak'taki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Bağdat yönetimine yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Irak'ın bir an evvel istikrara kavuşmasını umduklarını ve hükümetin iç güvenliği sağlama çabalarını desteklediklerini kaydetti.

Günlük olağan basın toplantısında konuşan Sözcü Hua, durumu yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Çin, uzun süredir Irak'a büyük miktarda çeşitli yardımlar yaptı ve bundan sonra da elinden gelen yardımı yapmaya hazır" dedi.

Hua Chunying, Irak hükümetinden ülkedeki Çin vatandaşlarının güvenliğini temin etmesini istediklerini de belirtti.

Çin'in devlet petrol şirketi CNPC, Irak'ın güney ve güneydoğusunda üç büyük proje yürütüyor.

-------------------------
İŞİD kaynakları, helikopterlerle #Samarra'ya saldırı düzenlediklerini, Maliki'nin de yaralandığını iddia ediyor

Haber çok yeni. Doğruluğu net değil

-------------------------
IŞİD Twitter hesaplarından Samarra bölgesinde hava saldırılarına başladığını iddia etti. Örgüte yakın Twitter hesaplarında bir fotoğraf da yayınlandı. IŞİD geçtiğimiz günlerde Irak ordusuna ait bir helikopteri ele geçirdiğini duyurmuş ve onun da fotoğrafını yayınlamıştı.
------------------------

Malikinin hava saldırısı sonucu ölmüş olabileceği söylentileri var
Ayrıca İŞİD in 2 uçak kullanmaya başladığı da başka bir söylenti

Sources: Islamic State has two pilots, a Chechen and an Iraqi – to be confirmed

E Çevrimdışı

ehli sunnet

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Burda Islam hukukun işlemesine bir müslüman olarak karşı değilim!
Ancak neden IŞİD'in Ahraruş Şam üyesinin kafa kesmesi mesele.....
Lütfen iletişim karmaşalığı ve bilgi kirliliği olmasın.

Galiba birçoğumuzda IŞİD'in yapmış olduğu olayları anlamaya çalışıyor ve bunların haricimi veya tekfircimi olup olmadıkları konusunda dikkat edilmesi öneriliyor.
Ama IŞİD bu olaylardan faydalanıp durumdan kendine fayda sağlaması ve Nusret Cephesine ve diğer grublara saldırmasının kaynağı nedeni nedir diye sanırım kimse tam yanıt veremiyor.

Rabbim ümmeti Muhammedi fitneden korusun

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Burda Islam hukukun işlemesine bir müslüman olarak karşı değilim!
Ancak neden IŞİD'in Ahraruş Şam üyesinin kafa kesmesi mesele.....
Lütfen iletişim karmaşalığı ve bilgi kirliliği olmasın.

Galiba birçoğumuzda IŞİD'in yapmış olduğu olayları anlamaya çalışıyor ve bunların haricimi veya tekfircimi olup olmadıkları konusunda dikkat edilmesi öneriliyor.
Ama IŞİD bu olaylardan faydalanıp durumdan kendine fayda sağlaması ve Nusret Cephesine ve diğer grublara saldırmasının kaynağı nedeni nedir diye sanırım kimse tam yanıt veremiyor.

Rabbim ümmeti Muhammedi fitneden korusun
senin merak ettiğin konular çokca konuşuldu. yeni konu değil. ve tekrar tekrar konuşulması birşeyi çözmüyor.

Suraka Çevrimdışı

Suraka

Jihad today, Jannah tomorrow...
İslam-TR Üyesi
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bagdatta 3 farkli yerde patlama oldugu soyleniyor.

Haberi dun okumuştum. Bulunca eklerim ins. Isidin bagdatta patlatmak uzere 200 arac hazirladiklari haberi vardi

Turkiyeden aleviler sistaninin cagrisina paralel bir aciklama yapmislar. Alevi=sii gibi bir aciklama. Googla girmesin diye copy paste yapmiyorum

Irandan giden 150 kisinin sii milisleri organize etmek icin gittigi soyleniyor.

Durum Irakta sii-sunni savasina donuyor

Maliki olmemis. Aciklama yapiyormus su an

qAdsız.jpg

peşmergeler harekete geçti. Erbil'de peşmergenin "canlı şehitler" birliği Musul'a doğru hareket etti. Gönüllü askerlerden oluşan "canlı şehitler" bölgesel kürt yönetimi sınırını korumak için Musul'a gidiyor

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Işid yöntemini değiştirse biraz yumuşasa aslında bu fetih lere sevinmemiz gerekir degil mi La abi?

İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Peşmerge ve Işid çatışmaya başladı !!

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bilmem!
Işid yöntemini değiştirse biraz yumuşasa aslında bu fetih lere sevinmemiz gerekir degil mi La abi?

Ben diğer sünni grupların ismini duyunca seviniyorum. İşid konusu sürekli konuşuluyor. işid ile ilgili soruna cevap veremiyorum. Sürekli gitgel içindeyim. İçimden bi ses hala eskiden yaşanılanlara sünger çekilecek gibi bi iyimserlik var. İŞİD ile diğer grupların aralarının şeri yollarla düzelmesini bekleyenlerdenim.
Öyle ya da böyle yaşanılan her gelişme ümmet için uyanışa vesile oluyor. Bu da ayrı bir gerçek

Peşmerge ve Işid çatışmaya başladı !!
Irak’ın Kerkük şehrinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile Peşmerge ve Kerkük Asayiş Güçleri arasında çatışma çıktı. Kerkük’ün 20 kilometre güneybatısındaki Murtaka bölgesinde çıkan çatışmada, Peşmerge kuvvetlerinden yaralananlar oldu.

Haberler sünni olmayan gruplardan geliyor. Diğer bölgelerde internet komple kapandı sanki.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bilmem!

Ben diğer sünni grupların ismini duyunca seviniyorum. İşid konusu sürekli konuşuluyor. işid ile ilgili soruna cevap veremiyorum. Sürekli gitgel içindeyim. İçimden bi ses hala eskiden yaşanılanlara sünger çekilecek gibi bi iyimserlik var. İŞİD ile diğer grupların aralarının şeri yollarla düzelmesini bekleyenlerdenim.
Öyle ya da böyle yaşanılan her gelişme ümmet için uyanışa vesile oluyor. Bu da ayrı bir gerçek
Abi bazı yerlerde okuyorum bu ışidin Nazilerden daha korkunç oldugu yazılıyor..hedefleri cok güzel ama bu adamlar kafiriyle müslümanıyle mücahidiyle kendinden olmayan kim varsa kafa tutuyorlar. .kendinden olmayan kim varsa düşman edinmiş durumdalar anladıgım kadarıyla

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
belki önceden söylenmiştir ama ışid 1700 şia askeri idam etmiş 2500 sunni askeri affetmiş.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abi bazı yerlerde okuyorum bu ışidin Nazilerden daha korkunç oldugu yazılıyor..hedefleri cok güzel ama bu adamlar kafiriyle müslümanıyle mücahidiyle kendinden olmayan kim varsa kafa tutuyorlar. .kendinden olmayan kim varsa düşman edinmiş durumdalar anladıgım kadarıyla
soruların forumda kargaşaya neden oluyor. Bu konular çok konuşuldu. Biraz araştırırsan daha iyi olur.
Aynı şeylere sürekli dönüp duruyoruz.

Ben Ümmetin hayrına Kuran ve sünnet çizgisinde mücadele edenleri savunuyorum. İSİM lere saplanmayalım derim.
İŞİD hakkındaki iddialar ile ilgili kendini halen ümmetin gözünde temize çıkaramadı.
Bilmediklerimiz yüzünden de günaha girmemeye özen göstermek gerek

belki önceden söylenmiştir ama ışid 1700 şia askeri idam etmiş 2500 sunni askeri affetmiş.
bu haber dün döndü. ama ajanslar geçmedi haberi. Ben eklediklerimde ajanslara düşüp düşmediğini mümkün mertebe kontrol etmeye çalışıyorum. Geri kalanları da sosyal medyadan takip ettiğim daha önceden haberlerini kontrol ettiğim kişilerden gelenler. Arada kaçan olabilir. Onları da farkına varınca düzeltmesini yapmaya çalışıyorum.

@hebbet kerrih
bahsettiğin haber bu başlığa eklenmemişti sanırım

Beyci’ye yönelik hava bombardımanında 200’den fazla IŞİD unsuru öldürüldü. [Sumaria]
ALjazeera

--------------------
14 Haziran 2014 Cumartesi - 14:53

El Kaide bağlantılı olan El Nusra Cephesi ve IŞİD arasında gizli bir ateşkes ilan edildiği iddia edildi.

Suriyeli ödüllü gazeteci Nizar Naouf, El Kaide bağlantılı olan El Nusra Cephesi ve IŞİD arasında gizli bir ateşkes ilan edildiğini, El-Nusra'nın IŞİD'e 700 Libyalı militan temin ettiğini yazdı.

Ayrıca bu iddianın aksine olanlarda ise El-Nusra'nın Irak Suriye sınırındaki Albu Kamal'dan Irak'a girdiği ve yerel örgütlerden biri olan Şahvat ile birlikte IŞİD'e karşı savaşacağı yazıldı.

VATAN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt