Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Sapik Işid Tarafından Irak'ta Ve Suriye'de Yeni Operasyonlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
uzun zamandır olma ihtimalini beklediğim gelişme dillendirilmeye başlandı. Batı bölge devletlerini silahlı güç olarak bölgede kullanmak istiyor.

İtalya Dışişler bakanlığı: Irak’taki durumun çözümünde, terör sorunun kontrol altına alabilecek kapasitede olan bölgesel
güçlerin katılımına ihtiyaç var.

Ansar al Islam @Ansaruna · 4 sa.
At soon we will try to tweet on turkish inshaallah. #ansar_al_islam

Ansar Al islam yakında türkçe twit atmayı planlıyor

--------------------
ABD Bağdat yakınlarındaki en büyük üssü Balad'ı tahliye etmeye başladı.

Embedded media from this media site is no longer available

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'taki askeri operasyonlarda kullanılma ihtimaline binaen bir uçak gemisinin Körfez'e yönlendirilmesi talimatını verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'taki Amerikalıların ve Amerikan çıkarlarının korunması için askeri seçeneklerin gerekli görüşmesi halinde uçak gemisi operasyon kabiliyetini artıracak.
CİHAN

TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şu ortamda Türkiyenin beklemek ve karşı tarafın isteklerini yerine getirmekten başka seçeneği ve yapabileceği birşey yok.
Orada 1 tek türk olmasa da yine birşey yapamaz. Çok aciz bi konumda şu an

Sana katılıyorum.
Türkiye iç dinamiklerini biraz inceler ise böyle bir operasyona hazır olmadığını anlar. Özellikle Medyanın haberleri sonrası neredeyse Tüm medya organlarını takip ettim. Yorumlar hakikaten ilginçti.

Genel olarak halk IŞİD=NUSRA=EL KAİDE=KAFA KESEN ... gördüğü için ana avrat küfür ediyorlardı. Bu da çok normal. Hem bu yapılanmaların Bu tür görüntüleri servis etmesiyle, hem de Küfür medyasının Mükemmel BEYİN YIKAMASIYLA...

Şu bir gerçektir ki; Gerek El kaide gerek ışid gerekse de bir Müslüman DÜNYANIN en azılı kafirini (tecavüzcüsünü, hırsızını, supyancısını vs.) de yakalayıp infaz etse BATI MEDYASI yine bunu KATLİAM olarak gösterecektir.

Ancak ben biraz da olaya diğer açıdan bakmaya çalıştım. HABERTÜK gibi ENSONHABER gibi HABERLER gibi MYNET gibi vs. Türk medyasının DEVLERİN deki yorumlar hakikaten ilginçti. Her ne kadar bi kaale alınmasalarda Halkın Olaya Olumlu bakışını %25 olarak tesbit ettim.

Halk nazarında VAHABİ=SELEFİ=KAFA KESEN .. gibi yaftalamalar ile her ne kadar itibarını Müslümanların itibarını düşürmeye çalışsalar da az biraz araştıran İslami hassasiyete sahib birinin en azından Bu savaşanların, İslami hassasiyetleri varmış diye düşünebilir.

Ancak Medya da şunu da gördüm: IŞİDE İKİ KESİM LAF ATIYORDU:
1.ZIR CAHİL DİNSİZ CHP, AKP ZİHNİYETİ.
2.ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM NUSRA-IŞİD MÜNAKAŞASI SONRASI EL KAİDE CEPHESİ.

1.Kesim deki insanlar onları İslami temsil etmemek ile itham ederken 2. kesimdeki insanlar Onlara destek vererek oluşturulan Kamoyuna destek vermiş olmaktadırlar.

BEN DÜN DE BİR YORUM YAPMIŞTIM. YİNE SÖYLÜYORUM. IŞİD'IN HATALARINI FARKLI DÜŞÜNCELERİNİ İTİKADİNİ HER ZAMAN KONUŞMAK ZORUNDAYIZ. AYNI ŞEKİLDE NUSRANIN DA...

Ancak şuan (ve her zaman da) Medya en ufak bir açığını beklemektedir bu camiaların. Bu açığı Silahlı Mücadele eden tüm Dünya daki cepheler Tağutların ellerine vermemelidirler.

Örnek vermek gerekilirse; X bir haber sitesinde adamın biri ana avrat IŞİD e küfür etmektedir. Altına da Muhtemelen Nusra sempatizanı bir adam yorum yaparak, "evet onlar zaten El kaideyi de eleştiriyorlar" diyor. Allah aşkına. İLK YORUM YAPAN ZİHNİYET KÜLLİ MÜSLÜMANLARA DÜŞMAN Az BASİRETLİ YORUM YAPIN

Bunu görememek, Dünyanın Işidi karşısına almasına bir şekilde destek olmak demek olup Batı Müdahelesinin Sadece Işide değil Aynı zaman da Nusra ya da Ensarul İslama da vs. de zarar vereceğini görmemektir.

Aynı hatayı Işid de yapmaktadır. Işid Nusra'yı sürekli Öso yla onları da ABD ile eşleştirerek onlara karşı tabiri caiz ise kamoyu oluşturmaktadır. Ancak Nusra ya yapılacak olan müdahalenin Kendilerini de etkileyeceğini görememektedirler.

IŞİD hakkında çok fazla komple teorisi üretiliyordu zaten. Ancak son olaylarla adeta bu işin cırkı çıktı başlıca sıralayayım (duyduklarım):

1.Saddamın Eski askerleri (yönetici kadro) olması hasabiyle Eski şii Olmaları
2.Işid savaşçılarının %90 nın yabancı olması fakat yönetimin Sadece 5-6 Arabda bulunması
3.İran destekli oluşturulup manüpile edilmek istenmesi
4.Türkiye tarafından kurulup (hiç olmadı sonradan el altından desteklenip) güney için at koşturulabilecek ortam oluşturlmak istenmesi.
5.Dördünce teori ile aynı olup IŞİD in Musul ve Kerkükü alarak TC ye teslim edeceği
6.İsrailin Işidi destekleyerek Hizbullah,Esad ve Maliki gibi Sağlam Düşmalara karşı !!!! elini sağlamlaştırmak istemesi
7.ABD nin Nusra nın önünü kesmek için Oluşturduğu yapılanma olması.
8.Yine Batılı güçlerin EL KAİDE yapılanmasına taş koymak için desteklenmiş yapılanma olması

9....

Birazz da Musuldan sonrası için sıralayayım:

1.Koca orduların yıllarca savaşarak alamadığı şehirleri 4-5 gün de almasının muamma olduğu
2.Malikinin OHAL ilan edebilmek için Işidin önünü açtığı
3.Türkiyeye giden Kürt petrolünü kesilmesi için Büyük güçler tarafından yönlendirildiği
4.ABD nin Müdahele ETMEMESİNİN Onlardan razı olduğu için olduğu
5.Diğer gruplar gösterilmeyerek IŞİD in reklemının yapılması
6.Işid in Musuldaki Barajı ı patlatarak 250.000 kişiyi öldürmek istediği :)
7.Yönetim kadrosunda Bağdadinin Adnani tarafından kontrol edildiği
8.Malikinini savaşmamasının onlardan razı olduğu iddiası
9.Kürtlerin Birlikteliğini bozmak istemeleri
10.Sürekli PETROL bölgelerini Ele geçirerek ESAD a ve İSRAİLE sattığı

11...

DAHA MADDELER ARTTIRILABİLİR...
Bunlar zaten medyada bulunduğu için yazdım yoksa bir kesimi zan altında bırakmak için değil...

ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARA YARDIM ETSİN. ALLAH TÜM TAĞUTLARIN HESABLARINI BAŞLARINA GEÇİRSİN. İNŞALLAH IŞİD İN ALTINDAN FARKLI ŞEYLER ÇIKMAZ. İNŞALLAH %80 YABANCI OLAN SAMİMİ OLDUKLARINA İNANDIĞIN KİMSELERİN ENERJİLERİ BOŞA GİTMİYORDUR.

İNŞALLAH NUSRA IŞİD ÇATIŞMASI BİTERDE EN AZINDAN CİHAD EDEN KESİMLERİN BİR MENHEC ÜZERE BULUNMALARI DEĞERLENDİRLEMELERİ DAHA SAĞLIKLI KILAR.. Amin

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
@TekDinİslam
Yazın Çok uzun olmuş. :D

Ben kendimden bilirim. 11 eylül sonrasında kimmiş bu ekranlarda kelimei şehadet getirip, kuranıkerimden okuyup, hadisten sünnetten bahseden bu !Teröristler! diye peşine düşünce birçok bilmediğimi öğrendim.

Zaten bir süredir hassas hale gelen müslümanım diyen kesim şu an belki olayları çözmekte zorlanacaktır. Ama daha bugün izledim CNN de . Suriyeye cihada giden aileler ile ilgili program esnasında konan videoları. Belki onu izleyen kafir etki altına girmez. Ama Suriyede meydanda suriyelilere seslenen türkün konuşmasını izleyen , kendini azıcık müslüman gören kesim illaki değişecektir diye düşünüyorum.

Bugün Twiterda bi solcu ile bikaç mesajlık sohbetim oldu. İşidi araştırmış epey. Sonra İŞİD AKP tarafından desteklenmiş olamaz. onlar AKP nin sistemine karşı dedi.

Sözün kısası, bu olaylar olunca her defasında insanları konu hakkında bilgilenme ihtiyacı duyuyor ve araştırıyorlar. bundan 10 sene öncesine göre internett Tevhid ile ilgili yayınların sayısı oldukça çoğaldı.

Ben TC de tebliğ döneminin kendiliğinden oluştuğunu düşünüyorum. Ve internete atılan her bilgi bir şekilde birilerine ulaşıyor.

Bahsettiğin kanalların yayın politikasında ince bazı detaylar var.

1- Bilinçli olarak Tevhid düşüncesine yönelen kişi sayısı çoğalsın ve arap baharı buraya da gelsin.
2- Tevhide doğru olan doğal yönelişi biz kontrolümüze alalım , istediğimiz yöne devşirelim.

Bazen bakıyorum adam başlıyor, sanki bu forumdan biri gibi, sonra bi noktaya geliyor, bi bakmışsın sonucu 180 derece farklı yere bağlıyor.

Ben uyanışın habercisi olarak görüyorum. Medya istediği kadar çırpınsın...

Benimki de uzun oldu :D

Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cündüb el-Becelî, Huzeyfe'den naklediyor: Resûlullah (sallallahu aleyhi
vesellem) şöyle buyurdu:
“Başınıza gelmesinden en çok korktuğum şey, Kur'ân okuyan, sonra da
parlaklığı yüzünde belirince İslam'a da yardımcı iken islam'dan sıyrılıp çıkan ve
onu arkasına atan, komşusuna kılıçla yürüyen, onu müşriklikle itham eden
kimsedir” dedi. Ben:
“Ey Allah'ın Resulü! Müşriklikle itham eden mi, yoksa edilen mi şirke daha
yakındır?” dedim. Allah'ın Resulü : “Şirkle itham
eden kişi şirke daha yakındır” dedi.
Ebu Yala ve İbn Hacer rivayet etti.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD nin uçak gemisi haberi Dünyada yankı yaptı.

Tüm Dünyada Global El kaide operasyonları ve hapse almalar bekliyorum. Dünya 2 kutba döndü. Cihadçı müslümanlar ve diğerleri

ac7005d9-fbb8-46fc-a154-9a15171e4139.jpg

güzel resim

A Çevrimdışı

alexandre bonifacius

Üye
İslam-TR Üyesi
benim tavsiyem ışid'in silah bırakması ve toplu olarak kıçlarına bağladıkları bombalarla pasifik okyanusundaki ufak bir adada kendilerini imha etmeleridir.

sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cündüb el-Becelî, Huzeyfe'den naklediyor: Resûlullah (sallallahu aleyhi
vesellem) şöyle buyurdu:
“Başınıza gelmesinden en çok korktuğum şey, Kur'ân okuyan, sonra da
parlaklığı yüzünde belirince İslam'a da yardımcı iken islam'dan sıyrılıp çıkan ve
onu arkasına atan, komşusuna kılıçla yürüyen, onu müşriklikle itham eden
kimsedir” dedi. Ben:
“Ey Allah'ın Resulü! Müşriklikle itham eden mi, yoksa edilen mi şirke daha
yakındır?” dedim. Allah'ın Resulü : “Şirkle itham
eden kişi şirke daha yakındır” dedi.
Ebu Yala ve İbn Hacer rivayet etti.

AKHI NERDE GECIYOR BU HADIS?
COK LAZIM BANA

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
acaba diyorum bazı yerlerde IŞİD i desteklerkene ben cehape zihniyetine karşıyım öyleyse cehape karşıtı her şeye varım diyen akkoyunlular gibi ben de şia zihniyetine karşıyım öyleyse şia karşıtı herşeye varım hatasına mı düşüyorum ??? Yani el nusra hakkındaki açıklamalarına ve onlarla yaşadıklarına kendimce açıklamalarım var amma talibanada benzer şeyler söylediklerini okuyorum ,, ona açıklama bulamıyorum !!

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Su herifin mesaji hala neden silinmedi anlamiyorum

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
gereken yapıldı karaktersiz herif

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAHcc sana ve zihniyetine lanet etsin..Işidin tırnağına kurban olun.büyle bir alçaklığı buraya yazdığına göre muhakkak sen bahsettiğin alçaklığın eserisin..

aslinda bu zihniyetin gelip burada bunlari yazmasi kinlerinden kudurduklari icindir ... insaalahta kinleri ile geberirler .. adamin icine oturmus acinacak halde zavalli sersemlemis ne dedigini bilmiyor

Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
AKHI NERDE GECIYOR BU HADIS?
COK LAZIM BANA
Okuduğum kaynakta, ibni hacer ve ebu yala diyor. onların hadis kitaında geciiyor demekki.

kaynağı vereyim.

http://ehadulehad.files.wordpress.c...-melahim-vel-ec59frat-c4b1-fil-ahir-zaman.pdf

22 numaralı hadis.

Dewle ile ilgili mewkuf bir hadis rivayet ediliyor. Oda cokilgnic. Abdulkadir şen'in bahsettiği

bu arada adnan oktar işid'in siyahsancakılar olduğunu mehdiye katılacağını söylüyormuş. Sapık kadınları yüzünden burada paylaşamıyorum.

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Okuduğum kaynakta, ibni hacer ve ebu yala diyor. onların hadis kitaında geciiyor demekki.

kaynağı vereyim.

http://ehadulehad.files.wordpress.c...-melahim-vel-ec59frat-c4b1-fil-ahir-zaman.pdf

22 numaralı hadis.

Dewle ile ilgili mewkuf bir hadis rivayet ediliyor. Oda cokilgnic. Abdulkadir şen'in bahsettiği

bu arada adnan oktar işid'in siyahsancakılar olduğunu mehdiye katılacağını söylüyormuş. Sapık kadınları yüzünden burada paylaşamıyorum.

orada bu hadiste geçiyor..hiç duymadığım hadisler var..sübhanALLAH..

Hemmâm b. Münebbih, şöyle demiştir: “Bunlar, Ebû Hureyre 'ın, Resulullah Muhammed 'den bize anlattığı bilgilerdir hadislerdir. Kendisi bize bir kısım bilgiler hadisler zikretmiştir. Bu bilgilerde hadislerde Rasûlüllah şöyle buyurmuştur:
“İki büyük topluluk vuruşmadıkça kıyamet kopmaz, bu iki topluluk arasında çok büyük savaşlar olur. Halbuki bu ikisinin davaları birdir.”
Müslim ve Buhari rivayet etmiştir. Sahih hadistir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt