Ben Irakta daha çok sürpriz gelişmeler bekliyorum.
-------------------
Suudi Arabistan hükumetinin kabine toplantısından "Irak'ın iç işlerine karışmayı reddediyoruz" açıklaması yapıldı. [Reuters]
----------------
Kerry, Irak'ta çözüm için İHA saldırılarını desteklerken, İran'la da ortak çalışmaya kapı araladı
Köklüdeğişim/Haber Merkezi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in ilerleyişi ve IŞİD'e karşı mücadele ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kerry, açıklamasında İran'la IŞİD'e karşı işbirliği içerinde olabileceklerini söyledi. Kerry ayrıca, IŞİD'e karşı İHA saldırılarının kullanılabileceğini ileri sürdü.
Kerry, Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede ABD Başkanı Barack Obama'nın bütün seçenekleri masada tuttuğunu söyledi. Kerry ayrıca, IŞİD'e karşı mücadelede İHA saldırılarının Irak için çözüm olabileceğini ileri sürdü.
Kerry, İran'la IŞİD'e karşı işbirliği konusunda da, "Tahran Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterirse adım adım beraber çalışılabilir" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı, "ABD, kendisini ilgilendiren bir konuyla ilgili olarak gerekeni elbette yapacaktır. Başkanın hiçbirşey yapmadan oturduğunu mu düşünüyorsunuz?" dedi.
-----------------------
IŞİD, Orgeneral Muhammed Muhsin Ebu Elvelid'i Telafer'de esir aldı.
Köklüdeğişim/Haber Merkezi
Musul İl Meclisi Başkanı Beşar Kiki, "IŞİD, Musul operasyonlar komutanı Orgeneral Muhammed Muhsin Ebu Elvelid'i Telafer'de esir aldı" dedi.
Irak İslami Partisi'nin yayın organı olan Bağdat Televizyonu, Orgeneral Muhammed Muhsin Ebu Elvelid'in esir alındığını alt yazıda izleyicilerine aktardı.
Orgeneral Muhammed Muhsin Ebu Elvelid'in, Maliki'nin en önemli komutanlardan biri olduğu, birçok operasyonda görev aldığı belirtildi.
---------------
IŞİD, Orgeneral Muhammed Muhsin Ebu Elvelid'i Telafer'de esir aldı.
İdam edileceği ilan edilmiş.
Bloomberg
buraya yazmadığım bir tahminim twiterda paylaşılıyor.
Bagdadinin Musulda öldürüldüğü dedikodusu var
------------------
Dışişleri Bakanlığı Irak'ta önlenemeyen terör olayları üzerine yeni bir açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığı:Basra'daki Türkler en kısa zamanda bölgeyi terketsin!
Irak'ın Selahaddin İline bağlı Dor ilçesi ile Kerkük arasında bir inşaatta çalışan işçiler IŞİD tarafından kaçırıldı.
Serbest bırakılan bir işçi, 15'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 60 işçinin IŞİD tarafından kaçırıldığını söyledi.
DHA
------------------
IŞİD en büyük petrol rafinerisini ele geçirdi
Terör örgütü IŞİD militanlarının, Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beci'yi ele geçirdiği bildirildi.
Beci Petrol Rafinerisi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Salahaddin kentindeki rafineriyi ele geçirdi.
Rafinerideki depoların IŞİD militanları tarafından ateşe verildiği, Irak savaş uçaklarının ise rafinerinin çevresini bombalamaya başladığı ifade edildi.
Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.
TRT