Allah bizi ve ülkemizi birlik eylesin. akil sasmasindan korkarim Ya Rab! nedir bunca ayrilik gayrilik. ya ben bunga siteyi tam anlayamyorum veya önüne gelen ehil veya cahil yaziyor. lütfen kurana, sünnete ve alimlere yolu peygamber yolundan ayrilmayalim.
Yani gelen yanit sizi tatmin etmeyince, cahil, tekfirci ya da asirici mi olmakta.
Allahdan korkmak gerek.
Tekfir bir yana, sadece hemen hemen tüm mahallelerde olan camilerde Allahin dini hakkiyla anlatilsa yani bundan kastim da direk tagutun direk sistem oldugu anlatilsa acaba bu sekilde olur muydu?
Suanki sistemi Jhon, Albert, Michel ayakta tutmuyor, suan ki sistemi adi Ahmed Mehmed olan tagutun bekciligini yapan herkes tutmakta.
Bizzat denk gelmisdim cok eskiden, pislik adam hutbede su zamana göre en iyi yönetim sekli cumhuriyet diyerek, kafirlerin seriati kaldirip cumhuriyeti getirmesini insanlara dikte ediyordu.
Simdi adam bas bas bagiriyor ben cumhuriyeti seviyorum, istiyorum, yasiyorum, anlatiyorum. Simdi bu adamin adi Ha Ahmed Ha Hans ne fark eder.
Sorun su ki burada gelen yanitlarda kisilerin putlarina dokundugunda veryansin ederler. Ama suya sabuna dokunmayinca eyvallah ederiz...
Allahdan korkmak gerek. Yarin mahserde, tarafimiz yasayisimizdir. Onun bunun adinin kafir ya da musluman olmasi önemli degil. Önemli olan bizlerin HAKKIN yaninda ne kadar durabildigimizdir.
Sekil A daki örnekdeki gibi bir cok hocacik kendi saffini secip bizzat tagutun bekciliginden öte tagutun mesruriyetini dikte etmeyi kendine is edinmistir.
Simdi aman hocam yaman hocam sen hocasin sen bilgilisin tagutu anlatirmisin desen, sizin de dediginiz gibi ben emir kuluyum (gebersin böyleleri), benim colugum cocugum var, ac kalirim vs ( bunlari diyecegine geberse hayir olurdu)...
Bunlarin Ibrahim as. in babasindan farki var mi acaba..
Elbetteki cok farki vardi, ibrahim asin babasi kafir oldugunu gizlemiyordu asil sorun müslüman görünümlü dinini bi kac aylik karsiliginda satan ...............
Bu tür konulari hala gündem edip kafasinda sorun olanlar, imanlarini kontrol etsinler, iman kavramini detayli sekilde incelemeleri gerek. Ne ile imana girilir ne ile imandan cikilir bilhassa bunlari en ince detayina kadar ögrenilmesi sarttir. Aksi halde, Hansinda arkasindan namaz kilariz michelin de..
Not: Ebu Cehil simdi gelse yasasa, onun arkasindan namaza gidecekleri sayamazdik.