Hocam biz alabalık için sadece Mepps kaşık kullanıyorduk. Solucan vs. de olur ama onda tecrübem yok.
Akarsuyun ve göletin durumuna ve balıkların büyüklüğüne göre kaşık ve misina kullanmak gerek. Eğer derin olmayan ırmak tarzı küçük akarsularda avlanacaksanız 1 numara ve 2 numarayı deneyin.
Normal akarsularda avlanacaksanız 2 numarayı idealdir.
Gölde de 2 numara idealdir ama duruma göre 3 numarayı da deneyebilirsiniz.
Renk olarak metal rengi üzerine kırmızı benekli olan, altın sarısı üzerine kırmızı benekli olan ve siyah üzerine kırmızı benekli olanlar benim en çok memnun kaldıklarımdı. Ama yine de yanınızda farklı renklerde kaşık da bulundurun, balıklar bir süre sonra aynı renge düşmemeye başlayabilir.
Akarsularda (ve eğer küçük bir göletse göllerde) kaşığı karşı kıyıya mümkün olduğu kadar yakın atın yani mümkünse kıyıya 5-10 cm kala düşsün ki kenardan düşen bir böcek izlenimi versin. Akarsuyun ortasından çok kenar duvarları ve kıyıları yiyecek barındırıyor balıklar için.
Mepps'te amaç suya düşüp kurtulmaya çalışan bir canlı izlenimi vermek olduğu için biraz doğaçlama yaparak en gerçekçi izlenimi vermenizde fayda var yani atıp düz çizgi halinde çekmek yerine suyun genişliğine göre 1-2 metrede bir ya da 4-5 metrede bir çok küçükçe yani 1-2 cm sıçratmaya çalışırsanız güzel olur.
Buraya kadar yazmadım ama Mepps'i hiç bilmeyenler için yazayım, suyun içinde değil, yüzeyde çekilir Mepps. Yani karşı kıyıya atıp suyun yüzeyinde çırpınan böcek gibi çekeceksiniz orta hızda.
Sessizlik çok önemli mümkünse avlanırken konuşmamak lazım.
Balıkların büyüklüğüne göre 0.15-0.25mm misina kullanılabilir. Yine en ideali 0.20mm.
Ben inşaallah amcamla görüşünce daha detaylı bilgi alıp yazarım, şimdilik bildiklerim bu kadar. İnşaallah faydası olur birilerine.