Hariciler Ali r.anh'ı tekfir ederken kendilerini muvahhid görüyorlardı da acaba Ali (r.anh) (müslümanlar) da öyle görüyor muydu? Tabî ki hayır.Hocam selamunaleykum hepimiz tekfir hastası olmayabiliriz ama hepimiz muvahhidiz ve sonuçta demokrasinin şirk olduğunu savunuyoruz. Bu adam da bu yüzden şuan içerde ve 37,5yıl yedi. Sizce bu kişiyi öyle böyle bir şekilde içeri tıkanlar kişinin cehaleti tekfir engeli görmesine bakar mı? Bakmaz tabiki! sıradan bir kişinin aklında el kaideyle ışidin htşnin bile bir farkı yok hepsine aşırı dinci terörist gözüyle bakıyorlar. Ayrışmak yerine birleşmeliyiz, bu benim görüşüm.
Okul öeselesine gelince ant kaldırılsa da ilke inklap tarih fen bilgisi vatandaşlık bilgisi (diye ders var!) sosyoloji edebiyat derlerinde küçücük beyinleri çok rahat yıkayacak şeyler öğretiliyor anne baba sonradan çocuğuyla konuşsa bile kurtarılamaybilir bu zihinler. Ben türkiyede de almanyada da okula gittim gerçekten almanyada bile bu kadar şirk küfür yoktu derslerde. Evli olsam çocuğum olacak olsa okula göndermemenin yollarını arardım fellik fellik. Yine burada cehalet mazeret midir ne derece mazerettir tartışılır sonuçta ilke inklab dersi olduğunu bilmeyen yoktur bunun ne ifade ettiğini bilmiyorsa da keyfi bir cehalet vardır ortada. Yani yine bir avuç insan samimi şekilde hem müslüman hem cahil olabilecektir.
Ayrıca ebu hanzala takipçisi biri tarafından tekfir de edildim kafire kafir demeyen kafirdir denilerek ama bu benim müslüman olduğumu değiştirmez ki! Bu hatta onun problemidir çünkü belki de o kafir olmuştur. Allahualem.
Evet onlar sonuçta müslüman kategorisindeydiler.
Bugünkü versiyonları da böyledir. Her ne kadar tekfir usûlunden dolayı bizleri tekfir edip şu an kendisine musallat olan tağuti güçlerden ayırım yapmasalar da;
Evet şu an elleriyle ve dilleriyle yaptıklarından dolayı Tağuti güçler tarafından zulmen hapsedilmiş olduğundan mazlumdur ...
Bizleri tekfirleriyle ırzımızı / namusumuzu, canımızı/kanımızı ve malımızı kendilerine meşru görseler de bizler kendilerini muvahhidler değil, "zâlim müslümanlar" kategorisinde görüyoruz.
Şeyhu'l İslam İbn-i Teymiyye der ki:
“Hâricîler, bidat çıkarma, ummeti öldürme ve tekfir etme hususunda insanların en belirginleriydiler. Buna rağmen gerek Ali olsun, gerekse diğerleri, Sahabe arasında onları tekfir eden olmamıştır. Aksine onlar hakkında “haddi aşan zalim Müslümanlar” için verdikleri hükmü vermişlerdir.” (Mecmuu’l-Fetâvâ, C.7, Sf: 217)
Abdurrazzak es-San‘ânî , el-Musannef adlı eserinde şu rivayete yer verir:
Ali radıyallâhu anh Harurîleri (Haricîleri) öldürdüğünde;
Oradakiler: —Ey mûminlerin emiri! Bunlar neyin nesidir? Kâfir midirler? diye sordular.
Bunun üzerine Ali radıyallâhu anh: —Onlar küfürden kaçmışlardır, diye cevap verdi.
Sonra —Acaba munâfık mıdırlar? denildi.
Ali: —Munâfıklar Allah’ı çok az zikrederler, bunlar ise Allah’ı son derece çok anarlar, diye karşılık verdi.
Sonra: —Peki, o zaman bunlar kimlerdir? denildi.
Ali ıyallâhu anh: —Bunlar kendilerine fitnenin isabet ettiği ve bu fitne içerisinde gözleri kör, kulakları sağır olan bir topluluktur, diye yanıt verdi.
(Abdurrazzak es-San‘ânî, Musannef, Hadis no: 18656)
Ali radıyallâhu anh’ın bu ifadeleri onları tekfir etmediğinin açık göstergesidir. Hatta bazı rivayetlerde “Onlar bize karşı gelen kardeşlerimizdir” (İbn Ebi Şeybe, Musannef, Hadis no: 38918) diyerek bunu açıkça dile getirmiştir.
Tağutun cehaleti veya işine geldiği için müslüman fraksiyonarı arasında fark görmüyor olması, bizlerin de aynı menhec ile hareket etmemizi gerektirmez. Tağuta , tasavvufa , demokrasiye karşı diye ummeti tekfir edenlerle (Aşırı Tekfir Hastaları & IŞİD) bir arada olamayız. Dediğin gibi sen böyle düşünebilirsin ve seni bağlar. Çünkü bu düşüncenin bir dayanağı yok, duygusallığı ise çoktur! Duygusallık ise bu hassas konuda felakettir. Evet belki birilerinin bundan dolayı canı yanmamış, bazı kötü hadiseler yaşamamış olabilir ama en azından empati yapabilmeliyiz.
Misal annemiz ya da bacımız, karımız bunların propagandasıyla kocasını tekfir ederek kocasından boşanıp kendilerine kadın edinilseydi .. yahud şu durumu tahayyul edelim.
Yine mesela, babamız ya da kocamız tekfir edilip öldürülse ya da daha basit düşünelim, alakasız bir sebebden dolayı bir arkadaşımızı, babamızı ya da kocamızı, kardeşimizi vs. kasten öldüren birisi, başka biri tarafından zulme uğrasa. Kanımızı döken ve şer'en de işlediği curûmun karşılığı alınmamış bu şahıs mazlum diye ne kadar savunabilir-sin-iz?
Kan - nikah bağımız olan bir kişinin hakkı için bir katili , sonraki zulme uğramasından dolayı mazlumiyetinden dolayı savunamıyoruz ama, tekfiri fetvalarıyla ummetin kanını fiilen ve manen dökenlerle ortak düşmanlarımız var diye birleşeceğiz. SubhanAllah.
Cehalet meselesinde ise örneğin Okul olmuş ve şöyle demişsin.
Okul meselesinde derslerdeki bâtıl , küfür ve şirk içeren yazılar, yanlış malûmattır, bilgidir. Kişi (öğrenci) bunları okuması, sorulduğunda (öyle olduğuna iman etmeden) söylemesi, yazması kâfir yapmaz. Müslüman veli, çocuğunun bu tarz bilgilerini kendisi verir ve düzeltir. Okula giriş ve çıkışlardaki tâzime karşı geç girerek, çıkışta erken veya tuvalete çıkartırarak vs. sakındırabilir. Okul mevzuunda detaylı yazımız forumda mevcuddu, tekrar göz geçirilebilir.Okul öeselesine gelince ant kaldırılsa da ilke inklap tarih fen bilgisi vatandaşlık bilgisi (diye ders var!) sosyoloji edebiyat derlerinde küçücük beyinleri çok rahat yıkayacak şeyler öğretiliyor anne baba sonradan çocuğuyla konuşsa bile kurtarılamaybilir bu zihinler. Ben türkiyede de almanyada da okula gittim gerçekten almanyada bile bu kadar şirk küfür yoktu derslerde. Evli olsam çocuğum olacak olsa okula göndermemenin yollarını arardım fellik fellik. Yine burada cehalet mazeret midir ne derece mazerettir tartışılır
Zorlama tevil ve haram olan bazı durumların duygusal ve ajitasyon yapılarak tekfir edilmesi ilmi değildir! Şahsen Okul konusunda da çocuğunu sakındırabildiği kadar sakındırarak çocuğunu okula gönderen veli kâfir olur diyen ehl-i sunnet bir âlim tanımıyorum.
İlmi Konu - Dar'ul - Harb'de Çocukları Okula Göndermenin Hükmü
Dar'ul-Harb'te Çocukları Okula Göndermenin Hükmü İslâm’ın mahkûm olduğu ülkelerin okullarında, çocukların şirkten uzak yetişme özgürlüğünün olmadığı, kimsenin üzerinde pek durmadığı bir durumdur. Mustevlilerin (işgalci) maşalarının elleriyle yaptırılan inkılablara, okullarda (Milli (!)...
islam-tr.org
Şöyle demişsin:
Mazlumun dini sorulmaz bir kaidedir, mazlumun dini, ırkı yaşı vs sorulmaz.mazlumun dini yoktur diye bir slogan var mı bilmiyorum ama bu kişi bir müslüman, kardeşlerim. hrant dinki savunun demişim gibi yapmayalım şimdi. neyse siz bilirsiniz herkes kendi bilir.
Hırant Dink'i mazlumdu ve bundan dolayı savunuyorum adı altında kimlik müslümanlarının, biz de Hrant Dink gibi Ermeniyi anlamında "Hepimiz Ermeniyiz" sloganları meşhurdu. Şimdi de aynı kategoride olmasa da mazlumun mazlumiyetini, zâlimin zulmûnu dile getireceğiz diye üstteki zikrettiğimiz sıkıntıları bize / ummete yaşatanlarla "muvahhidlerle birleşiyorum" adı altında farkına varamadığımız "Hepmizi aşırı tekfir hastasıyız" pozisyonuna da düşmekten sakınalım diye yazmıştım.