İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yok birde ben söylerim. Allahın kimsenin ibadetine ihtiyacı yok. ama bizlerin ibadet etmeye ihtiyacımız var. ben böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum diyen akıllılar kılmasın. Bu hareket yüzünden rabbimin şanından birşey eksilecek, yada tüm insanlar namaz kılıyo diya rabbimin şanı dahada yücelecek diye birşey yokya. onun şanı zaten yüceler yücesi...
insanların yapmak istemedikleri bir şeyi ben zorla yaptıramam. bizler sadece peygamberlerden bize miras kalan insanları uyarma, ALLAHın emir ve yasaklarını insanlara anlatma, ALLAHın men ettiği şeyler husundada onları bilgilendirme hususundan sorumluyuz. ama kalkıpta ben kimseye tekme tokat namaz kıldıramamki. derdi olan namazını kılar. derdi olmayanada ne için dertlenmesi gerektiğini anlatabilirim sadece. bu yüzdende istemeyen kılmasın kardeşim. kişi illaki ben cehenneme girmek istiyorum diyorsa ve namazını kılmıyorsa ben o kişiye ne diyebiliri
mki. :huhuuhuu
insanların yapmak istemedikleri bir şeyi ben zorla yaptıramam. bizler sadece peygamberlerden bize miras kalan insanları uyarma, ALLAHın emir ve yasaklarını insanlara anlatma, ALLAHın men ettiği şeyler husundada onları bilgilendirme hususundan sorumluyuz. ama kalkıpta ben kimseye tekme tokat namaz kıldıramamki. derdi olan namazını kılar. derdi olmayanada ne için dertlenmesi gerektiğini anlatabilirim sadece. bu yüzdende istemeyen kılmasın kardeşim. kişi illaki ben cehenneme girmek istiyorum diyorsa ve namazını kılmıyorsa ben o kişiye ne diyebiliri
mki. :huhuuhuu
senin vazifen onlara anlatmak fazları sünnetleri...ve yapmazlarsada başlarına gelecekler hakkında onları korkutmak daha fazlası değil...otr bi köşede izlede demiyorum...ama anlatmadan olmaz ....tebliğp ilk başta yapılacak şey..