Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şu An ve En Son Okuduğunuz Kitabın Adı Nedir ?

M Çevrimdışı

Mshdv

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
62M0d7.jpg


Yılmaz Cengiz kardeşimiz güzel bir roman yazmış yakında piyasaya çıkacak. Bu tarz kitaplar sağlam adamların elinde yazılırsa yeni kuşağa nasihat olur. Bu nedenle önemli, yoksa İslami gençliğin çivisi çıkacak yakında...

"Madde bağımlısı bir genç bir gün aşırı derecede içmiş bir vaziyette bir grup Müslüman ders yaptığı bir evin önünde sızıyor. Gençler bunu eve götürüyor ve ilgileniyorlar. bir bacıyla tanışma ve İslam'ın usulüne göre evlilikten sonra ikisi de hicret ediyor..."

Beyaz Minare Kitap
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alkâme

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Amak ı hayal" okudum bitti tasavvufu anlatıyor ilginç bir şekilde
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
en son Medeni Vahşet - Yusuf Kerimoğlu
şu anda İmam Şamil'in Hatıratı
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
en son Mazlumlarla Sohbet - Yusuf Kerimoğlu/Hüsnü Aktaş
şu an Gafletten Kurtuluş - Ebu Leys es-Semerkandi (rha)
 
E Çevrimdışı

ebu isa

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yeni Bitirdiğim: 1) Gelin Müslüman Olalım- Mevdudi

2) İsrail Lobisi ve Amerikan Dış Politikası- John J. Mersheimer, Stephen M. Walt (Şeyh Usame'nin de kitaplığında yer alıyor diye biliyorum :) )


Okumakta olduğum: Peloponessos Savaşı- Thukydides (U.ilişkiler alanına ilgisi olanlara tavsiye ederim.)
 
A Çevrimdışı

Abdulvahid Selam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İslam mezhepleri tarihi Dr. Hayri Gümüşoğlu
Kitap Hakkındaki izlenimlerim : kitab genel hatları ile güzel yazılmış. Maviye Hz. Ali arasında geçenler anlatilirken kaynak olarak ibni kuteybeden alıntılar yapmış. İbni kuteybe nasıbîlikle suçlanan bir kisidir. Diğer yandan nasıbîlikle olmadığını söyleyenler de mevcut. Ancak kitapta iş selefilik vahhabilik konusuna geldiğinde tam olarak sapitmis. Hatta o kadar ileri gitmiş ki vehhabi-selefilik ve modern selefilik diye iki konu açmış. Modern selefiliğe Cemalettin Afganistan ve reşit rızayı örnek vermiş ardından Hasan el-benna ve seyyid kutubu modern selefilik deyip batılı kavramlarla İslamın içini boşaltmaya suçlamış. İbni Teymiyye yi mücessime ve musebbihelik ile suçlaması ve delil olarak ta ibni batutayı söylemiş.
Sanırsam adam tasavvuf ehli. Çünkü selefileri tasavvuf küfür diyorlar diyerek suçlamis ve ehli sünnete muhalif hareket ediyorlar demiş . Dikkat edilerek okunması durumunda faydali bir kitap. Açıköğretim ilahiyat Fakültesinin mezhepler tarihi ders kitabını çok başarılı buldum. Tarafsız yazılmış ve temel bilgiler çok güzel şekilde verilmiş.
 
ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ibnu kuteybe hadis muadafası okuyorum. ondan öncekilerde var 3 tane 1. cehennemde insanların durumu 2.ölüm ve sekarat anı 3 peygamber evinde sahabe hanımlarının yaşantısı. ibni kuteybe güzel tavsiye ederim hadis inkarcılara ders niteliğinde.
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
en son: Lost Islamic History - Firas Alkhateeb (İngilizce)
Cahiliyye döneminden emperyalizm dönemine kadar (Hindistanın bölünmesi 1947 gibi) İslam tarihini siyasi-dini-kültürel-sosyal açılardan, objektiv (tarafsız) ve değişik bir usül ile anlatıyor. Doğuş - Çöküş - Yeniden yükseliş - ve yeniden çöküş (bugüne kadar devam ediyor) şeklinde. Yani Emvilerin büyük fetihleri, Abbasilerdeki ilmi yükseliş - Moğollar, Haçlılar ve Şiiler - Osmanlı, Hindistan Moğolları , Safeviler - Emperyalizm ve İslam dünyasının istilası. Her bölümü kısa ve genel olarak anlatıyor. http://lostislamichistory.com/ diye sayfası da var (burdaki makaleler kitap da geçmiyor)

Şu an: Müslüman Olmam Neyi Gerektirir - Fethi Yeken (rha)
14 kitaplık külliyatın birinci kitabı
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Akidemiz -makdisi
Tevbe süresi -Abdullah Azzam
El bidaye -îbn kesir
Mücahidin el kitabı (ismi yanlış olabilir ) -el misri


Yakinda biten
demokrasi din dir, milleti ibrahim , tagutların destekcileri.. -makdisi
Riyazussallihin -îbn kesir
 
Son düzenleme:
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yunus Hanbeli Çevrimdışı

Yunus Hanbeli

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
AbdurRahman bin Nasir es-Sadi et-Tamimi el-Hanbelinin " Minhecus Salikin va Tavdihil-Fıkhı fid-Din" isimli muhtasar hanbeli fıkhını ve Şeyh AbdulMuhsin el Abbadın " ey Ahli-Sünne bir-birinize hoş davranın" eserini.
 
Üst Ana Sayfa Alt