Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esed'in 1000 askeri muhaliflere katıldı 29.01.2013 Haber7 Haberi

suriyedeki_askeri_operasyonlar_9_can_aldi_h883308.jpg


Suriye'de kriz 22'inci ayına girerken Esed'in ordusundan ayrılmalar devam ediyor. Bugün İdlib'de bine yakın askerin Esed rejiminden ayrılarak muhaliflerin safına geçtikleri bildirildi.

Muhalifler Esed'in ordusundan bugün ayrılan bin askerin kendi saflarına geçtiğini duyurdu. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde bir alana toplanan çok sayıda askerin kamyonlara bindirilerek başka bir yere götürüldükleri görülüyor.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İnanılmaz! Nehirden cesetler fışkırdı 29.01.2013 Haber7 Haberi

inanilmaz_nehirden_cesetler_fiskirdi13594719460_h983390.jpg


Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'in Bustan'ul Kasir bölgesinde elleri arkadan bağlı olarak idam edilen 80 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.
Muhalif yapılanmalarda sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in Bustan'ul Kasir bölgesinden geçen Kuveyk Nehrinde elleri arkadan bağlı bağlanmış kimliği belirsiz ve aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydetti.

SRGC, olayı katliam olarak nitelerken sayısının artmasından endişe ettiğini dile getirdi.

Bölgedeki görgü tanıkları ise cesetlerin çoğunda işkence izine rastlandığını ve çoğu kişinin de başında vurularak infaz edildiğini ve cesetlerin nehirden toplanmaya çalışıldığını ifade etti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü de olayı doğrulayarak ölü sayısının artmasından korkulduğunu açıkladı.

Muhalif gösterilerin başladığı 2011 Mart'tan itibaren Halep'te 7 bin 81 sivil hayatını kaybetti.

Haberin Linki :
İnanılmaz! Nehirden cesetler fışkırdı - DÜNYA - Haber 7 TV
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Elleri arkadan bağlı 65 ceset bulundu 29.01.2013 Mynet

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep’in Bustan’ul Kasir bölgesinde elleri arkadan bağlı olarak idam edilen en az 68 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Suriye’nin Halep şehrinde bir nehir kıyısında genç erkeklere ait en az 65 ceset bulundu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi cesetlerin hepsinin kafalarında ya da boyunlarında birer kurşun izi olduğunu söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Bustan el Kasr’ı Ensari’den ayıran Kuveyk Nehri’nin kıyısında bulunan 65 cesetten fazlası olabileceğini belirtti. Bölgeyi kontrolü altında tutan Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) komutan Ebu Seda ise en az 68 cansız beden bulduklarını ancak aramalarının sürdüğünü ifade etti. Ebu Seda, “Şu ana kadar 68 bedene ulaştık. Bazıları 12-19 yaşları arasındaydı. Rejim tarafından infaz edilmişler” dedi.

ÖSO: 100'Ü AŞABİLİR

Ebu Seda ölü sayısının 100’ü aşabileceğini belirterek, “Suda hala birçok beden var, onları çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Hükümetten bir yetkili ise ölü bulunanların büyük bir kısmının daha önce kaçırılmış olduğunun bildirildiğini söyledi.

Hükümet yetkilisi Beşar Esad rejiminin isyancılar için kullandığı ifadeyle “teröristler”i suçlarken, “Terörist gruplarca kaçırıldılar ve onların kontrolündeki Bustan el Kasr’da bir parkta infaz edildiler” dedi.

"TERÖRİSTLER"İ SUÇLADILAR"

Hükümet yetkilisi Beşar Esad rejiminin isyancılar için kullandığı ifadeyle “teröristler”i suçlarken, “Terörist gruplarca kaçırıldılar ve onların kontrolündeki Bustan el Kasr’da bir parkta infaz edildiler” dedi.

AFP’ye telefonla açıklama yapan yetkili, “Şimdi bu terörist gruplar kendi kontrolleri altındaki Kuveyk Nehri’nden çıkarılan cesetleri göstererek bir medya kampanyası yapıyor” diye konuştu.

Yetkili şöyle devam etti: “Kurbanların bazılarının silahlı terörist gruplar tarafından kaçırıldığı ve ailelerinin serbest bırakılmaları için birçok girişimde bulunduğu teyit edildi. Cesetlerin güvenliğini sağlar sağlamaz öldürülenlerin kimliklerini açıklayacağız. Ancak bu zor bir süreç çünkü bölge terörist grupların elinde” dedi.

Olay yerinde bulunan bir kişi de ölenlerin üzerlerinde kimlik bulunmadığını ifade etti.

Suriye’nin Halep şehrinde bir nehir kıyısında genç erkeklere ait en az 65 ceset bulundu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi cesetlerin hepsinin kafalarında ya da boyunlarında birer kurşun izi olduğunu söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Bustan el Kasr’ı Ensari’den ayıran Kuveyk Nehri’nin kıyısında bulunan 65 cesetten fazlası olabileceğini belirtti.
Bölgeyi kontrolü altında tutan Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) komutan Ebu Seda ise en az 68 cansız beden bulduklarını ancak aramalarının sürdüğünü ifade etti.

Ebu Seda, “Şu ana kadar 68 bedene ulaştık. Bazıları 12-19 yaşları arasındaydı. Rejim tarafından infaz edilmişler” dedi.

1281344-6.jpg


1281343-5.jpg


1281342-4.jpg


1281341-3.jpg


1281340-2.jpg


1281339-1.jpg

]Haberin Linki Bu Arkdaşlar MYNET üyeliği olan varsa girsin de yorum yapsın Dayanamıyorum artık yprum yapıyorum yapıyorum Ama Patlatıyorlar Adamı

Elleri arkadan bağlı 65 ceset bulundu | Mynet Haber
 
I Çevrimdışı

ibrahim eldrr

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Suriye Krizinin Ekonomik Etkileri

Suriye krizinin bölge ekonomisine etkilerinin araştırılması hususunda TBMM’ye soru önergesi verildi.

Suriye’de yaşanan savaşın bölge ekonomisine etkilerinin araştırılması hususunda TBMM’ye soru önergesi verildi.
Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu tarafından TBMM’ye verilen araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:Türkiye ile Suriye arasında yaşanan kriz yaklaşık iki senedir devam etmekte ve bu kriz sınır illerimizde yaşayan insanlarımızın ekonomik durumlarını olumsuz olarak etkilemektedir.
Türkiye-Suriye sınırında Akçakale, Cilvegözü, Karkamış, Öncüpınar, Yayladağı ve Nusaybin olmak üzere 6 adet sınır kapısı vardır. Özellikle 2000 sonrası bu sınır kapılarının önemi artmış ve Suriye ile Orta Doğu’ya ihracatta yoğun bir şekilde kullanılır olmuşlardır.
Geçmiş dönemde gerek ticaret, gerek turizm, gerekse emlak alanında hızla gelişen Türkiye-Suriye ilişkileri, Suriye’deki kriz neticesinde gerilemiş ve özellikle Suriye’ye yakın olan Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa illerinin ekonomileri krizden etkilenerek durma noktasına gelmiştir.Dolaylı ve doğrudan etkiler öncelikle Suriye ile yakın ilişkide olan illeri, sonra da ekonomilerini etkilemiştir. Bir taraftan Suriye’ye direk mal satan firmalar, diğer taraftan Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi Ortadoğu’daki ülkelerle ticaret yapan firmalar etkilenmiş, kriz sonrası bu ülkelere gönderdikleri malların taşıma maliyetlerinde artışlarla birlikte, kar marjı zaten düşük olan bu firmaların çoğu kapanmış ya da kapanma noktasına gelmiştir.
Sınır geçişlerinde yaşanan problemler ve bir çok sınır kapısının işlevsiz kalması nakliye firmalarını başka rotalara yöneltmiş ancak, bu riski öngöremeyen ve değişiklik yapmakta geciken firmalar finansman bulmakta zorlanmış ve çoğu firma kapısına kilit vurmak zorunda kalmış bir kısmı ise çok büyük mali sorunlar yaşamak zorunda bırakılmıştır.
Özellikle vizelerin kaldırılmasının ardından başta Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Mersin, Adana olmak üzere, Suriyeli turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği illerde hem turizm gelirleri yok olmuş, hem de borçlarını ödemekte zorlanan firmaların düştükleri darboğaz ile bu illerdeki firmaların risk primleri yükselmiştir.
Kriz öncesi zengin Ortadoğuluların ev satın aldıkları illerde, bu eğilimin devam edeceğine dair beklentiler neticesinde başlayan inşaatlar gereksiz bir stok oluşturmuş ve inşaat sektörü olumsuz olarak etkilenmiştir. Buna karşın Suriyeli sığınmacıların taleplerini kiralık evlerden yana kullanmaları ise, sınır şehirlerinde kiraların yüksek seyretmesine neden olmuştur.
Sınırların denetimsiz olması nedeniyle, kaçak yollarla sokulan küçük ve büyükbaş hayvanların girişine göz yumulmuş, bu ürünlerin tamamının Suriye’den kaçak olarak bol miktarda girmesi ile, hayvan hastalıklarının salgını ilimizde, bölgemizde ve ülke sathında hızla yaygınlaşmış, yerli besi üreticimiz iflas noktasına gelmiştir.
Sınırlardan özellikle Hatay sınırından kaçak yollarla sokulan zeytin ve zeytinyağı ile bölgedeki üreticilerimiz mağdur olmuştur.Yukarıda belirtilen sorunlara cevap bulunması ve bölge halkının feryadına kulak verilerek, krizin öncelikle vurduğu ve kriz öncesi Suriye ekonomisi ile sıkı bağları olan Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Mersin, Adana illerinde oluşan ve ileride sosyal patlamaları da beraberinde getirebilecek ekonomik ve sosyal durumu yerinde incelemek, gerekli araştırmaların yapılarak,alınabilecek tedbirlerin, çözüm önerilerinin belirlenmesi ve uygulanması konularında, Yüce meclisimizin ve halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla, Anayasanın 98’inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'den gelip, ''muhalif avukatı'' kaçırmak istediler
30 Oca 2013 14:23 Samanyolu HaberTürkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan 4 Suriyeli, Hatay'daki bir evde kalan Suriyeli avukatı kaçırmak istedi. Avukatı kurtarmak isteyen polisle çatışmaya giren Suriyelilerden 2'si yaralı, diğer 2'si ise kısa bir kovalamacadan sonra yakalandı.

21348855_POLIS.jpg



Alınan bilgilere göre, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 4 Suriye li, sabaha karşı Antakya'daki bir evde kalan Suriyeli avukat M.E'nin ellerini bağlayarak, bir otomobile bindirdi.



Esed yanlısı olduğu iddia edilen Suriyeliler, muhalif avukat M.E'yi Suriye'ye kaçırmak üzere, Yayladağı Gümrük Kapısı'na doğru yol çıktı.
Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında araçtan inen grup, rehineyle ormanlık alana doğru ilerledi. Bu sırada şüpheli aracı takibe alanHatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gruba ''dur'' ihtarında bulundu.


Polisin uyarısına silahla ateş ederek karşılık veren grupla polis arasında çatışma çıktı.


Çatışmada 2 Suriyeli yaralı olarak yakalanırken, 2 Suriyeli ise koşarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kısa bir kovalamacanın ardından zanlıları yakaladı.
Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçırılmak istenen avukat M.E ise yara almadan kurtarıldı.
Bu arada, kaçırılmak istenen avukatın, Suriye'de önemli davalarda avukatlık yaptığı ve muhaliflerin önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edildi.

--Vali Lekesiz: ''Gözaltı sayısı artabilir''-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, konunun tüm yönleriyle araştırıldığını söyledi.


Güvenlik güçleriyle Suriyeliler arasında çıkan çatışmada, 2'si yaralı 4 kişinin yakalandığını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:
''Eylemde Türkiye'deki bazı kişilerin de bağlantısının olduğu tespit edildi. Güvenlik güçlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar neticesinde gözaltı sayısı da artabilir. Bu arada eylemcilerin, Antakya'dan kaçırmak istedikleri kişiyi, sınır hattından Suriye'ye götürmek istedikleri de belirlendi.''
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kürt mücahidlerden şehadet eylemi 30.01.2013 KureselHaber

Kürt cihadi hareket Ensar el-İslam, Suriye’de ve Irak’taki kadın tutuklulara yapılan işkence ve tecavüzlere karşı şehadet eylemiyle karşılık verdi. Kürt mücahid Ebu Âişe, bomba yüklü aracını tecavüzcü subay ve askerlerin üzerine sürerek patlattı. 30′dan fazla subay ve askerin öldüğü saldırı videosunda işbirlikçi Irak ordusunun tamamen Şiileştiği ortaya konuldu. İşte o video:

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İdlib hapishanesi ele geçirildi KureselHaber 30.01.2013

Suriye’de Ahraru’ş Şam Tugayları İdlib Hapishanesi’ni kontrol altına aldı. Esad güçleri kaçarken tutuklular kurtarıldı.

Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşan en güçlü gruplardan biri olan Ahraru’ş Şam Tugayları, İdlib ili hapishanesinin Esad güçleri elinden kurtarıldıktan sonraki ilk görüntüleri yayınladı. Videoda hapishanedeki bazıları siyasi bazıları normal suçlardan tutuklu esirlerin kurtarıldığı ve şer’i kanunlara göre yargılanacakları ifade edildi. Esad ordusunun da bölgeden çekildiğine işaret edildi.

Hapishane binasının içine giren mücahidler Beşşar Esad’ın resimlerini duvarlardan indirdi. Binanın tepesine çıkan bir grup mücahid de tevhid bayrağını dalgalandırdı.

 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Teslim olan askerlere hain tuzak! (video) 31.01.2013 KureselHaber

Esad Ordusu’ndan ayrılmak isteyen bir grup asker kendilerinden sorumlu subayın oyununa geldi. Subay, devrimcilere doğru koşan askerleri toplayarak aralarına el bombası fırlattı!

Es Sadik Tugayı (Davud Sancağı ve Sukuru’ş Şam) Halep’te bi hava savunma taburunun kurtarılması operasyonunun detaylarını ortaya koydu.

Es Sadik Tugayı tarafından yayınlanan video görüntüsünde önce askerlerin teslim olarak devrimcilere doğru koştuğu görülüyor. Bu sırada devrimciler sevinçten tekbir getiriyor. Daha sonra kendilerinden sorumlu subay askerleri yanına çağırıyor. Askerlerin yakınında toplanmasının ardından ise el bombasının pimini çekerek kendi elleriyle aralarına fırlatıyor. İçlerinden bazıları hemen ölürken bombasının patlamasının ardından silah sesleri duyuldu. Üzerlerine açılan ateş neticesinde tüm askerlerle ayrılmalarını temin altına almak için olay yerinde bulunan bir devrimci hayatını kaybetti.

 
Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esad'a BM'den 1.5 milyar dolar dahaUluslararası toplum Suriye için seferber oluyor ancak toplanan yardımlar ne yazık ki Esad yönetimine gidiyor.
esad-in-katliamina-1-5-milyar-dolar-daha.jpg


Suriye'deki iç savaştan etkilenen siviller için Birleşmiş Milletler (BM) girişimiyle Kuveyt'te düzenlenen bağış konferansında 1.5 milyar dolar toplandı. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah, 300 milyon dolarlık malî yardımda bulunacağını açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama, 155 milyon daha yardım yapacağını açıkladı. Almanya 10 milyon Euro, Çin ise 1 milyon dolar ek yardım yapacağını bildirdi. Ancak daha önceden toplanan yardımların sadece Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kontrolündeki bölgelerde dağıtıldığının ortaya çıkması üzerine, "yardımlar bütün bölgelere adaletli şekilde nasıl dağıtılacak?" sorusu gündeme geldi. BM ile birlikte hareket eden uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) Başkanı Dr Marie-Pierre Allie, "BM'den Esad'a 520 milyon dolar yardım" haberimizi teyit etti.



01_31_2013e.jpg


Allie, "Geçerli yardım sistemi Suriye içinde kötüleşen hayat şartlarında yaşamaya çalışan insanlara hitap etmiyor. Bir an önce diğer bölgelerdeki insanların mağduriyetinin giderilmesini gerekir"dedi. "Yardımların neredeyse tamamı hükümet kontrolündeki bölgelere gönderiliyor" diyen Allie, 1.5 milyar doların toplandığı Kuveyt'te düzenlenen Bağışçılar Konferansı'nda bu durumun giderilmesi gerektiğini söyledi. Allie sözlerini şöyle sürdürdü: "Milyonlarca insan komşu ülkelerden gelen destekle ayakta kalmaya çalışıyor. Uluslararası yardımların neredeyse tamamı hükümete gidiyor. Yardımlar tarafsız olmalı. Suriye'deki silahlı muhalefet ülkenin büyük bölümüne yayılmış durumda. Bu bölgelerde yaşayan Suriyelilerin tam sayıları tespit edilebilmiş değil. Ancak hükümete destek olmayan her üç Suriyeli'den en az biri (yaklaşık 7 milyon kişi) Şam, İdlib ve Halep kırsalında yani muhaliflerin elindeki bölgelerde hükümetin hakim olamadığı yerlede yaşıyor.
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
ÖSO’dan Uluslararası Toplum’a Nusret tokatı!

Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe 10:24
Özgür Suriye Ordusu, Uluslararası Toplum’un ahlaksız teklifini reddetti. Uluslararası Toplum, ÖSO ile görüşmelere başlanması için Esad güçlerine karşı büyük mücadele verip Suriye halkını gözeten Nusret Cephesi’nin diskalifiye edilmesini önerdi.

Küresel Haber / Haber Merkezi Ürdün’ün başkenti Amman’dan üst düzey Batılı bir diplomatın ifadesine göre Özgür Suriye Ordusu, Uluslararası Toplum’un iletişime geçilmesi için Nusret Cephesi’nden kurtulunması teklifini reddetti. İsmini vermek istemeyen kaynak, ÖSO’nun, Uluslararası Toplum’un talebini reddederek Nusret Cephesi’nin, Tevhid tugaylarının ve diğer silahlı mücahid grupların Suriye’ye Suriye halkının kanını korumak için geldiğini vurguladığına işaret etti. Bilindiği üzere Şam Halkı için Nusret Cephesi Suriye’de olayların başlamasıyla beraber; 2011 yılının sonlarında kuruldu. Suriye rejimine karşı savaşan grubun üyelerinin toplam sayısının 10.000’i bulduğu ve aralarında 300 Ürdünlü olduğu tahmin ediliyor. Cephe saflarında Ürdün haricinde diğer Arap ülkeleri ve Türkiye’den de birçok savaşçı çarpışıyor.
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
fecr islami cemaati,nusret cephesi ve muhacirler tugayı yaptıkları operasyonla suriye'deki savunma fabrikaları kurumuna ağır silah taşıyan 5 kamyonu ve 1 tank,1 zırhlı keşif aracını ganimet aldılar.Ayrıca Nusret cephesi mücahidleri savunma fabrikaları kurumuna sızarak Nusayri rejimine bağlı 20 personeli cehenneme gönderdi. Kaynak:Nusret cephesi haberleri facebook
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
deyr ez zor kentinde siyasi güvenlik birimine Nusret cephesi ve diğer örgütlerin katılımıyla yapılan operasyonda çok sayıda esad rejimi askeri cehenneme gönderildi.Ayrıca buradan çok fazla miktarda silah,mühimmat ve askeri malzeme ganimet alındı(videodan gördüğüm kadarıyla bir oda dolusu ganimet) bina tamamen mücahidlerin eline geçti.Arkadaşlar videoyu da ekleyecektim ama sorun çıktı. Kaynak:Nusret cephesi haberleri facebook
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret cephesi mücahidleri savunma fabrikaları kurumunu fethetmek için saldırılarını yoğunlaştırdı ve şiddetli patlamalar devam ediyor. Nusret cephesi haberleri facebook
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Halep’te askeri merkez ele geçirildi (video) 31.01.2013 KureselHaber

Halep’te Beşşar Esed ordusuna ait bir askeri nokta Ümmet Tugayı tarafından ele geçirildi.


Halep’te Beşşar Esed ordusuna ait bir askeri nokta Ümmet Tugayı tarafından ele geçirildi. Mücahid grup baskından sonra çok sayıda ganimet aldı ve fethettikleri merkeze tevhid bayrağını dikti.İşte o görüntüler:



 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye Milli Konseyi'nden Hatib'e cevap 31.01.2013 PressMedya

Suriye Milli Konseyi, muhalif liderlerden Muaz el Hatib'in Esad'la görüşebileceği yönündeki açıklamalarının koalisyonun görüşünü yansıtmadığını açıkladı.

Suriye Milli Konseyi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu lideri Muaz el Hatib'in Esad rejimi temsilcileri ile görüşebileceği yönündeki açıklamalarının koalisyonun görüşünü yansıtmadığı belirtti.

Konsey, Muaz el Hatib'in açıklamalarının koalisyonun temel kuralları ile çeliştiğini belirterek, "Bu beyanlar koalisyonun Doha Sözleşmesi'nde yer alan 'yönetimle kesinlikle diyalog kurulmayacağı, rejimin tüm unsurlarının devrilmesi konsunda ısrarlı olunacağı' ilkesine aykırıdır." şeklinde konuştu.

Muaz el Hatib, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, bazı koşulların yerine getirilmesi durumunda, Esad rejimi temsilcileri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti. Hatip, görüşmelerin İstanbul, Kahire ya da Tunus'ta yapılabileceğini ifade etmişti.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esad'ın ajanları Türkiye'de gözaltında 31.01.2013 PressMedya

Dün Hatay'a kaçak yollardan girip muhalif bir avukatı kaçırmak isteyen ve bu sırada polisle çatışan Esed yanlısı Suriyeliler gözaltına alındı.

Türkiye'ye yasadışı yollarla giren 4 Suriyeli, sabaha karşı Antakya'daki bir evde kalan Suriyeli avukat M.E'nin ellerini bağlayarak, bir otomobile bindirdi. Esed yanlısı olduğu iddia edilen Suriyeliler, muhalif avukat M.E'yi Suriye'ye kaçırmak üzere, Yayladağı Gümrük Kapısı'na doğru yol çıktı. Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında araçtan inen grup, rehineyle ormanlık alana doğru ilerledi. Bu sırada şüpheli aracı takibe alan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gruba 'dur' ihtarında bulundu. Polisin uyarısına silahla ateş ederek karşılık veren grupla polis arasında çatışma çıktı.

ORMANDA POLİSLE ÇATIŞTILAR

Çatışmada 2 Suriyeli yaralı olarak yakalanırken, 2 Suriyeli ise koşarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kısa bir kovalamacanın ardından zanlılardan birini daha yakaladı. Diğer zanlı ise ateş ederek ilerlediği Suriye sınırında izini kaybettirmeyi başardı. Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçırılmak istenen avukat M.E ise yara almadan kurtarıldı. Kaçırılmak istenen avukatın, Suriye'de önemli davalarda avukatlık yaptığı ve muhaliflerin önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edildi.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Hatay Valiliği, Esed muhalifi avukatın kaçırılmak istenmesi olayına ilişkin 3'ü Suriyeli toplam 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Operasyonun Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve MİT görevlileri tarafından gerçekleştirildiğini açıklayan Valilik yazılı açıklamasında, olay yerinde 1 Rus yapımı el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 6 dolu fişeğin yanısıra çok sayıda boş kovanın ele geçirildiği bilgisini verdi.
 
Üst Ana Sayfa Alt