T.C. İMAMLARI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Ben de artık kılmıyorum.Ne zaman cumaya gitsem devlete dua ediyorlar.Süphanallah.

Bizim evin yakınında ki camiinin imamı orayı vatanımıza milletimize diyerek değiştiriyordu. Laik, demokrat falan değil. Baya hukukumuz vardı. Derken konuştuk bir ara hakimiyet meselesini. Yaklaşık 6 saat. Bir insan bu kadar mı cahil olur. Oy vermek şirktir diyenlere nassları kendi kafalarına göre anlıyorlar diyen adam öyle rezil bir akideyle konuştu ki, bu konuşmadan sonra yaklaşık bir ay boyunca sürekli aklıma getirip sinirleniyordum. Adam islam dışında bir dine mensup olmayanların müslüman oldiğunu söyledi. Dedim küfür ameller, sözler; amel imandan bir cüz değildir dedi. Konu Selefiyye'ye geldi dedim İmam Ebu Hanife varken Maturidi'ye niye uyayım? Adam Maturidi'de selef dedi:D:D:D. Sonra bende bıraktım artık.

E Çevrimdışı

Ebu Remle

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
HERKES BU KONUDA "NAMAZ KILDIRMA MEMURLARI ARAKASINDA NAMAZ" KİTABINI MUTLAKA OKUMALI.

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ARKADAŞLAR BU ANLAYIŞI BIRAKIN ! NE YANİ ŞİMDİ MÜSLÜMA HİÇ BİR GÖREV VE MEMURİYETE GELMESİN Mİ?
HER İŞİN BAŞINDA LAİK VE KEMALİSTLER Mİ OLSUN ?
MÜSLÜMANLARIN HİÇ BİR YERDE AĞIRLIK VE ETKİSİ OLMASIN MI ?
ONLAR NASIL MÜCADELE EDİYORSA MÜSLÜMANLARDA MÜCADELE EDİP GÜCÜ YETTİĞİ ÖLÇÜDE SESİNİ ÇIKARMALIDIR!
CAMİDE YOK !OKULDA YOK! TİCARETTE YOK!DEVLET DE YOK !
PEKİ NEREDE OLACAK MÜSLÜMAN ?
TEVHİD EHLİ MÜSLÜMAN ,İMAM DA OLSUN ÖĞRETMEN DE OLSUN ,MEMURDA OLSUN !
OLMAZ İSE ETKİ VE AĞIRLIĞINI NASIL GÖSTERECEK ?
SOSYAL MEDYADA YAZI YAZARAK MI?
BENİM BİZZAT TANIDIĞIM TEVHİD EHLİ İMAM VE ÖĞRETMENLER VAR . BU SİSTEMLE MÜCADELE EDİLECEKSE İÇERİDEN EDİLİR .DIŞARIDAN SEYREDEREK EDİLMEZ!

E Çevrimdışı

Ebu Remle

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE İNSANLARIN HARAMA YAHUT KÜFRE GÖTÜREBİLECEK MESELELER:

1-Allahın dışında hüküm koyanları desteklemek,

2-Allahın dışında kanun koyanların koydukları kanunlara başvurmak,

3-Allahtan yardım istenmesi gereken yerlerde Allahın dışında ölü veya dirilerden yardım dilemek

4-Allahın dini ile dalga geçmek,

5-İslam dininin şiarlarıyla-sakal, peçe vb- alay etmek,

6-Allahın dışında başka şeylere yemin etmek,

7-Allahın şeriatını istememek

8-Allahın kanunlarını gericilik veya kerih görmek,

9-Allaha, dine yahut peygamberine sövmek,

10-Allahın dışında başka şeylere adak adamak,

11-Kâbe’nin dışında başka şeyleri tavaf etmek,

12-Nazar boncuğu, muska, türbeler de mum yakma, yumurta kırma gibi şeylerin kendisini koruduğunu ve kendisine şifa vereceğine inanmak,

13-Şirk dışında işlemiş olduğu; haramları işlerken bunları helal gördüğünü söylüyor veya bunun helal olduğuna itikat etmek,

14-Allahın dininin dışındaki sistemlerin günümüzde tatbik edilmesinin daha uygun olduğunu söylemek veya bu yönde herhangi bir çalışma yapmak,

15-Allahın dışında başka şeylerin de gaybı bildiğini iddia etmek veya böyle inanmak,

16-Allahın dışında herhangi bir ölü yahut dirinin tabiat olaylarında tasarruf ettiğine inanmak,

17- İnsanların Allahın koymuş olduğu hükümlerini değiştirme hakkına sahip olduğuna yahut ikisinin arasında hiçbir farkın olmadığına yahut İslam kanunlarının daha aşağıda olduğuna inanıyorsa veyahut böyle söylemek,

18-Muteber bir ikrah olmaksızın; İslam devleti olmayan herhangi bir devlete askerlik yapmak,

19-İslami bir devlet olmadığı halde yaşamış olduğu devlette memurluk yapıyor ve memuriyeti bu devleti birebir ayakta tutucu bir pozisyonda olmak,

20-İslam’dan çıkaran sihir yapmak veya yaptırmak,

21-Kâfirleri dost edinmek, büyük bir muvala içerisine girmek,

22-İmkânı olduğu halde Allahın diniyle alay edildiği yerlerde kalmaya devam etmek yahut rıza göstermek,

23-Kâfirlerin bayramını kutlamak yahut hiçbir ikrah olmaksızın bayramlara katılmak,

24-Kâfir bir devletin ayakta kalması, kuvvetlenmesi için duası ile yardım etmek,

25-Rabıta vb şeyleri İslam’dan çıkartacak derecede ibadet niyetiyle yapmak,

26-Şeyhleri ta’zimde aşırıya kaçarak ilahlaştırma gibi bir ameli veya söz varması,

27-Allah ile kendisi arasına aracılar koymak, bunlara dua etmek, bunlardan şefaat istemek, bunlara tevekkül etmek,

28- Yahudi, Hristiyan, Ebu Leheb, Ebu Cehil gibi gibi müşrikleri tekfir etmiyor, onların kafir olduklarında şüphe ediyor veya onların doğru yolda olduklarına inanmak,

29-Okulda olup bitenleri bildiği halde okula çocuğunu göndermek,

30-Bir kimse: "Hızır (as) nasıl ki, Musa (a.s)'ın şeriatı dışında hareket etme serbestisine sahipse insanlardan bazıları da Muhammed (s.a.v)'in şeriatı dışına çıkabilir inancında olmak"

31-Hulul, vahdetü-l vücud, ittihad vb şirk inançlarına sahip olmak,

32-Hiçbir ikrah olmaksızın küfür maddelerine imza atmak.

33-Namazları kasten terk etmek.

Not: insanların sakınması gereken maddeler....

EBU SILA isimli arkadaş sen bu hususlara dair çokça kitap oku. Tevhidi geniş bir şekilde anlatan ve tevhidi bozan ameller hususunda kitap oku yahutta sohbetler dinle inşaallah çok faydalı olur...

Allah en doğrusunu bilendir...

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ebu remle ben çok tevhid ve iman kitabı okudum değerli şeyhlerinde derslerinde bulundum. halen de okuyorum .siz türkiyede yaşıyorsanız herhalde çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz .çünkü zorunlu .öyle değilmi ? peki çocuğunuzu laikliği savunan bir öğretmenin mi okutmasını istersiniz yoksa namaz kılan tevhid ehli bir hocanın okutmasını istersiniz?ben 1985 de orta okulda hocamın sınıfa girerken selamun aleykum sözü hala kulaklarımdadır.diğeride tünaydın diye sınıfa giriyordu!senin gibileri çok iyi tanıyorum fetva verirken verir ama kendine dokunulduğunda yan çizer.
sen sosyal medyada cihada devam et !bura küfür beldesi ise neden savaşmıyorsunuz ?
yerken ,içerken ,ticaret vb. işlerinizi yaparken küfür beldesi değil ama cuma namazına gelince darul harp!
ne fıkıh ama! siz bu kafayla devam edin ancak olduğunuz yerde kalır bir arpa boyu yol alamazsınız.

E Çevrimdışı

Ebu Remle

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
1-Allaha hamd olsun benim çocuklarım Tc okullarına gitmiyor.

2-Bak sen kendi dilinle laikliğin savunulduğu yer diyorsun demek ki, sen şeriatı bilmiyorsun. Laikliğin savunulduğu yer küfür meclisidir. Bir müslümanın yahut çocuğpunun bu küfür meclsiinde bulunması caiz olabilir mi hiç? Zaten tartışma konumuz ne: Bir müslümanın öğretmen olmaması gerektiği. Sen kendi dilinle laikliğin öğretildiği yer olduğu itiraf ediyorsun. Sadece laiklik de değil. Demokrasinin övüldüğü, cumhuriyetin meşrulaştırıldığı, kemalizmin savdirildiği bir yerdir Tc okulları. Bu nedenle bir müslümanın çocuğunu okula göndermesi kesinlikle caiz değildir. Bununla birlikte bir müslümanın da öğretmen olması da caiz değildir.

2-Allah Rasulü 300 putun var olduğu Mekke de yaşadı. Ben de yaşarım kafirlerin yanında.

3-Çok seviyesiz ve vakıayı ve şer-i emirleri bilmediğin belli, Türkiye'de cihada mı kalksın müslümanlar?

Arkadaşım şeriat okduğunu söyliyorsun ama pek faydalanamadığın görüküyor. Rabbim bizleri okuduklarımızdan faydalanan ve amel kulalrından eylesin...

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ARKADAŞLAR BU ANLAYIŞI BIRAKIN ! NE YANİ ŞİMDİ MÜSLÜMA HİÇ BİR GÖREV VE MEMURİYETE GELMESİN Mİ?
HER İŞİN BAŞINDA LAİK VE KEMALİSTLER Mİ OLSUN ?
MÜSLÜMANLARIN HİÇ BİR YERDE AĞIRLIK VE ETKİSİ OLMASIN MI ?
ONLAR NASIL MÜCADELE EDİYORSA MÜSLÜMANLARDA MÜCADELE EDİP GÜCÜ YETTİĞİ ÖLÇÜDE SESİNİ ÇIKARMALIDIR!
CAMİDE YOK !OKULDA YOK! TİCARETTE YOK!DEVLET DE YOK !
PEKİ NEREDE OLACAK MÜSLÜMAN ?
TEVHİD EHLİ MÜSLÜMAN ,İMAM DA OLSUN ÖĞRETMEN DE OLSUN ,MEMURDA OLSUN !
OLMAZ İSE ETKİ VE AĞIRLIĞINI NASIL GÖSTERECEK ?
SOSYAL MEDYADA YAZI YAZARAK MI?
BENİM BİZZAT TANIDIĞIM TEVHİD EHLİ İMAM VE ÖĞRETMENLER VAR . BU SİSTEMLE MÜCADELE EDİLECEKSE İÇERİDEN EDİLİR .DIŞARIDAN SEYREDEREK EDİLMEZ!

Kardeşim yanlış anlama ama böyle yola çıkmanın sonu particilik.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum
yazmış olduklarınız okuduğum kadarıyla İMAM LARIN yapmış olduğu davranışları anlatmışsınız.
İmam nedir öncelikle?
kendine uyulan önder olan demektir.
Yani imam ne ıcın bu yola çıkıyor ınsanlara faydalı bılgıler sağlayıp kardeslerının doğruyu bulup doğru yolda takılıp dusmesınler dıye
Pekı ımam ne için imam oluyor. ALLAH ın bıldırdıklerını insanlara güzel ve doğru bır sekılde anlatmak için ki biz bu kardeslerımıze İMAM diyoruz.
İnsanlar BİZE İMAM DESİNLER DİYE DEĞİL...!
Kardeslerımız tartışıyorlar gerçekten hepınız haklısınız. Okuyorum herkez doğruyu savunuyor.
İmamlar doğruyu gerçekten savunamayacak derecede işçi gibi bir sıfata burunduler.ALLAH ın ayetlerını para ıcın satanlar mevzusuna geliyor durum.Cunku ortada bir diyanet fetva merkezi var bu merkez bidat diyor.Sonra kandil gecelerıne tesvık edıyor. Cok ilginç...!
Bu durumda zaten sistem bir kere yanlış bir sistem yanlış bır kurgu üzerine kurulmuş İslam gibi görünen ama Bidatlarla örülmüş bir örümcek agı gıbı bır durumda.Bazı ınsanlar düzeltmeye calıssalarda bu durumu başarılı olamıyorlar.
Neden peki.
BİDATLAR YUZUNDEN
Gercegı anlatsanda sen onlar bız bundan vazgeçecek degılız dıyorlar.Basıma gelen bır olay elı kulağa degdırmek Bidattır. dedim Kandiller bidattir dedim.Bi sovmedıgı kaldı onu da sovmedıgını ALLAH bilir.
Dediğim gibi hocalarımız cogu Bidat olanların pesınden gidip vazgecırmıyorlar aksine onlarda devam ettırıyorlar.
Sonucta ALLAH ın ıstedıgı gıbı bır kul peygamberın ıstedıgı gıbı bır ummet olamıyoruz.
Önce su hoca işinden kurtulmamız lazım İman eden inanan herkez bu yolda gıden her musluman İMAMDIR.
İnsanlar dini tebliğ etmek namazını kılmak doğruları soyleyıp ıyılıgı emredip yanlışlardan sakınmak Hepimizin görevidir.Yani MUSLUMANIM diyen herkezin görevidir.
ASHAB-ı kıram peygamberımız s.a.v ve Kuran-ı Kerim den başka bırsey de gormedıler.
Demem o ki kardeslerım İnsanları yargılamadan once Biz duzelecegız Duzgun bır sekılde İMAM olacağız ve kardeslerımıze on ayak olacağız. İnsaallah ozaman gorun bunlar kalıyorlarmı.İnsanların İmam demesi değil önemli olan Senin hangi yol uzere bulunduğundur.
Hukum ALLAH ındır. insanların bu konuda koyun gıbı gudulmesıne gerek yok herkezin kendınden sorumlu nefsi yeter.
Eger yeryüzünde ADALET VE HAK temsil olacaksa bu da doğru kısılerden olmak zorunda yani iman ehlinden.
Ozaman ALLAH ın rızasını gözetenler adalet ve haktan ayrılmayacaklardır.Ayrılacak baslar olursa kendını belli eder zaten DEdıgım gibi
Önce biz DuzGun OLACAGIZ inşallah daha sonra toplum düzelir YANLIŞ YAPIYORLAR HEPIMIZ BILIYORUZ.
RABBIM BIZI DUZELTIP GUZEL KUL GUZEL İMAM OLMAYI NASİP EYLESİN. ALLAHTAN SAKINAN ALLAH TAN BASKA KINAMACININ KINAMASINDAN KORKMAYAN CANI PAHASINA DAHI OLSA ALLAH IN DOGRU SOZLERINDEN AYRILMAYAN IMAM VE KUL OLMAYI NASIP ETSİN İNSAALLAH AMİN. selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu

E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
ebu remle ben çok tevhid ve iman kitabı okudum değerli şeyhlerinde derslerinde bulundum. halen de okuyorum .siz türkiyede yaşıyorsanız herhalde çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz .çünkü zorunlu .öyle değilmi ? peki çocuğunuzu laikliği savunan bir öğretmenin mi okutmasını istersiniz yoksa namaz kılan tevhid ehli bir hocanın okutmasını istersiniz?ben 1985 de orta okulda hocamın sınıfa girerken selamun aleykum sözü hala kulaklarımdadır.diğeride tünaydın diye sınıfa giriyordu!senin gibileri çok iyi tanıyorum fetva verirken verir ama kendine dokunulduğunda yan çizer.
sen sosyal medyada cihada devam et !bura küfür beldesi ise neden savaşmıyorsunuz ?
yerken ,içerken ,ticaret vb. işlerinizi yaparken küfür beldesi değil ama cuma namazına gelince darul harp!
ne fıkıh ama! siz bu kafayla devam edin ancak olduğunuz yerde kalır bir arpa boyu yol alamazsınız.
Kim demis zorunlu diye..
Kitabin neresinde yazıyor..?
Yemek icmek zaruri ihtiyaç ..
Sen isyanın kime ?
Tewbe yarabbb.i tewbe

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Kim demis zorunlu diye..
Kitabin neresinde yazıyor..?
Yemek icmek zaruri ihtiyaç ..
Sen isyanın kime ?
Tewbe yarabbb.i tewbe
...sen hangi ülkede yaşıyorsun .tc. kanunlarına göre zorunlu yoksa senin kadar da kitabı biliyorum.kendin yemin edermisin okula gitmediğine!
bol keseden yazmak ve ahkam kesmek kolay haydi alternatif eğitim sistemi getir oraya gönderelim.

...sen hangi ülkede yaşıyorsun .tc. kanunlarına göre zorunlu yoksa senin kadar da kitabı biliyorum.kendin yemin edermisin okula gitmediğine!
bol keseden yazmak ve ahkam kesmek kolay haydi alternatif eğitim sistemi getir oraya gönderelim.
Allah seni islah etsin hidayete kabiliyetin varsa versin..

Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bu sozlerinden oturu yazıklar olsun sana
Imanla kufur arasinda bogusuyorsun sen.
Bol atmakda nedemek !
Iftira atma gormedigin insana .
Senin gibi olsaydik cokdan yoldan dönmusdük..degirmende agarmadi aklar.

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
E Çevrimdışı

eslem berire

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
amin .sanada hidayet etsin. soru da sorun da büyük ahkam kesmekle olmuyor öyle değil mi ?
Benim gibi hicret etseydin , siginmalarda kalsaydın imanin tadını alırdın
Yirmidort yasimda islami ogrendim.
O gun bugundur ne sorguladim islami nede isyan ettim.

Ben tekfirci degil
Halis muhlis muslumanim.
Ebebli ol.
Zoru gorunce ortuyumu cıkardık
Aç kalınca erkli ortamlarda ise başladık
Zorunlu diye sistemde cocukmu buyuttuk .?
Ne yaptik. ?

amin .sanada hidayet etsin. soru da sorun da büyük ahkam kesmekle olmuyor öyle değil mi ?
Hangi konuda ahkam kestik..?
Bur tek din var oda Islam .
Kininden icindekini kusuyosun sen.
Dinde zorlama yok
Ne paralıyosun kendini .Alternatif yok diye
Dindenmi donüluyor küfremi razi gösteriliyor .
Allah seni islah etsin.

E Çevrimdışı

Ebu SILA

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Hangi konuda ahkam kestik..?
Bur tek din var oda Islam .
Kininden icindekini kusuyosun sen.
Dinde zorlama yok
Ne paralıyosun kendini .Alternatif yok diye
Dindenmi donüluyor küfremi razi gösteriliyor .
Allah seni islah etsin.
...işine bak ! senden mi edep öğreneceğim !

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Eslem hanım,
Daru'l harbin okullarının durumunu ve oraya muslumanın çocuğunu göndermemesi gerektiği, gönderenin ise hangi şartlar altında nelere dikkat edilmesi gerektiği mâlumumuzdur.
Kişiler ferdi takva ve azimet gereği bu işten ehlini sakındırabilir, göndermeyebilir, gitmeyebilir. Fakat okulun sakınclarını bilerek ve çocuğunu yetiştirib elinden geldiğince tehlikelerden sakındırarak kontrollu gönderiyorum diyen bir muslumana, işin içinden çıkamadığı veya kaçınamadığı bazı haramlardan dolayı herkesten aynı üst perdeden tavrı sergilemesini beklemek, azimeti yapamayana gaddarca imanı bilmemek ve küfre isnad etmek zulûmdur.

Dar'ul Harb'te ikâmet eden muslumanların, ellerinden geldiğince Devletin resmi işlerinde (memuriyet) bulunmamaya çalışmalıdır. Bu işlerden bir kısmı, (içerik ve etkin durumu olarak) haram ve küfür işler olmakla beraber, bir kısmı da mubah işler olabilir. Bu sebeble devlet kurumunda çalışan bir musluman, sırf devletin resmi dairesinde çalışmasından dolayı haramı meşrulaştırmış olmaz. Bunun hukmunu belirlemeye çalışılan işin içeriği ve mahiyeti önem arzetmektedir.

Bu konuları periyodik aralıklarla ısıtılıb ısıtılıb gündeme taşımak bu konuda bir arpa boyu yol gidemediğimizin göstergesidir. Üstelik ummetin bugünkü durumu ortadayken.

Konu şimdilik kilitlendi.

Dar'ul-harb'te Çocukları Okula Göndermenin Hükmü
https://www.islam-tr.org/konu/darul-harbte-cocuklari-okula-gondermenin-hukmu.9428/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...