Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taksim Gezi Parki Protestolari

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SEn ben belki tayyibin müslümanlığında kabahatler buluyoruz. ama müslüman olmayanlar için Tayyip kelimesinin arkasındaki şey islam

Zaten Tayyibi iktidara getiren de Tayyip=islam denklemi değilmiydi.
Müslüman kesim bile bu şekilde düşünürken, müslüman olmayanlar için Bu denklem Tayyip=islam net şekilde geçerlidir.

Adamlar Tayyip inse de bu direniş bitmeyecek diyorlar.

Bu ne anlama geliyor sizce????

İnanın provoke etmiyorum. ALLAH şahidim.

ama gidişat bu istesek te istemesek te.

Diğer taraftan istediklerini yapmaya nazlanan havalara girmiş biri yerine yeni birisi geldiğinde ona çok daha kolay isteklerini yaptırmaya devam edebilirler.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
SEn ben belki tayyibin müslümanlığında kabahatler buluyoruz. ama müslüman olmayanlar için Tayyip kelimesinin arkasındaki şey islam

Müslüman kesim bile bu şekilde düşünürken, müslüman olmayanlar için Bu denklem Tayyip=islam net şekilde geçerlidir.

Diğer taraftan istediklerini yapmaya nazlanan havalara girmiş biri yerine yeni birisi geldiğinde ona çok daha kolay isteklerini yaptırmaya devam edebilirler.
Aynen ahi

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir

evet çevremizde bu taifeden olanlar çok saçma olsada tayyibi şeriat ile bile eşleştirenler var.Biz kendimizi bilsekte başkasının ne bildiklerini bazen bilmiyoruz.Bu da gösteriyorki bunların düşünce temelindeki içlerinde barındırdıkları ve şeriate olan düşmanlık tayyibi de aşmaktadır.Tayyibi sadece istedikleri sınırsız özgürlüğe karşı bir taş olarak görmekteler.

Mujahida Çevrimdışı

Mujahida

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Dediginiz gibi Erdogan'in seriati uyguluyacagi zaten yokta ama bir takim grup vardir ya hani hep diyorlar "demokrasi yoluyla seriat adim adim Türkiye'ye getirilecek". Bu olaylar o kisilere en iyi ispat oldu. Seriat haram yoluyla yani demokrasi tagut yoluyla asla uygulanamaz.

İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir (Maide Suresi, 44)

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
recep tayyip erdoğan " Benim yüzde 50 oyum var"
abdullah gül " Demokrasi sadece seçim değildir"

İslamcılar batıya cazip görünelim diye demokrasiyi övüyor ve halka da demokrasinin iyi bir şey olduğunu söylüyordu.Laikliği tüm dinlere saygı olarak tanıttıkları gibi demokrasiyi de insanlara benimsetirken işte oy kullanacaksınız ve başbakanınızı seçeceksiniz halkın dediği olacak şekilde anlattılar ve insanların demokrasiye sevgi beslemesini sağladılar.Ama şeyh enver el evlakinin bir konuşmasında dediği gibi batı bu oyuna gelmeyecekti çünkü onlar islamcılardan nasıl bir demokrasi istediklerini raporlarında açıkça belirtiyorlardı ki o da liberal batının anladığı tarzda bir demokrasiydi.Şimdi abdullah gül demokrasi sadece seçim değildir diyerek belki de yeni bir kapıyı açmış oluyor.Artık demokrasiye hayran olan müslümanlara gerçek demokrasiyi rahatça anlatma imkanı doğdu.Müslümanlar zihinlerinde demokrasi kelimesini putlaştırdıkları için artık onlara anlatılacak olan gerçek demokrasiyi çok daha rahat özümseyecek kıvama geldiler.

Demokrasiyi araç olarak kullanacağız diye yola çıkanlar artık demokrasiyi amaç edinmiş duruma düştüler.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
türkiyede fotoğraf olarak çekmek istersen din konusunda sapkın üç fırka var genel olarak.

1.dini hükümlerin sadece bir fikir ve ideoloji olduğunu,alternatiflerinin kabul edilmesinin dini red etmek olmadığını ve saygı gösterilebilineceğini savunanlar.kominizm,sosyalizm,kemalizm gibi.Şu anda kemalizm son ideolojileridir.Bunlar sosyalist ve entellektüel olarak tabir edilen kesimin dinin hiç bir şekilde hayata müdahelesinin olamayacağı fikrini savunurlar.şeriat konusunda çok sert tepki verirler.chp bunların başını çeker.Askerin uluslararası bir gücündesteğinde kendi denetimi altında olmasını isterler.(laik ve ateistler)
2.Her şey vatan için diyenler.Bunlar,vatansız din olmaz derler,dinde ibadetler yönünden bir farzın olduğunu,saygı gösterilmesini gerektiğini,bazı hükümlerinin sosyal hayatta zorunlu kılınabileceğini düşünürler.Vatan kavramını dinden daha üstün tutarlar ve kavmiyet esasına göre birliğin sağlanabileceğine inanırlar.Şeriat olsa bile tek ulus olarak uygulanması gerektiğini düşünürler.Asker ve polise karşı çıkmazlar.(milliyetçi fırka)
3.İnançlarını başkalarının inançlarından üstün görenler fakat onlarla kardeş gibi yaşanabileceğini,demokraside dinin bütün emirlerini rahatça yaşanabileceğini,kimsenin kimsenin dini inançlarına karışmaması gerktiğini düşünürler.Devletin laik olabileceğini,insanların fikirlerine devlet ne kadar saygılı olursa o kadar iyi devlet olacağını düşünürler.şeriata karşı değillerdir fakat olmasada olur diyenleri vardır.Asker ve polise mesafeli dururlar.(ılımlı islamcılar)
Şimdi bir öğretmen olsanız eğitime hangisinden başlardınız?Yalnız birinci taifenin uluslarası bağlantıları çok fazladır.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
hz.muhammed medine sözleşmesinde şehri putperestlere karşı yahudilerle bile birlikte korumayı kabul etti..biz nurcuların yanında neden olmayalım...dinsiz koministlerle beraber polislere saldıracak halimiz yok...kılıçdaroğlu denen adam kızılbaş bir kafir..chp iktidar olsa bu forumu bile kapatır
Katılıyorum ahi.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bir partiye oy vermem,demokrasiyide şirk olarak görürüm ama şu durumda müslümanların tayyiple polisi desteklemekten başka çaresi yok..onları desteklemesek ne olacak,türkiyedeki selefiler libyadaki afganistandakiler gibi değil,ordakiler toplu tüfekli ordu gibiler..şimdiki imamların söylediği lafları 20 sene önce biri söyleseydi çoktan ülkeden sınırdışı edilmişdi,tayyibin haberi yok mu sanki mustafa kemal gerçeği,şeriat,tağut belgesellerinden..biraz gerçekci olun türkiyede oy vermeyen kesim diğer yerlerdeki selefilere göre pasifler..böyle durumlarda müslümanların ak partiye destek vermekten başka çaresi yok..

saçma....

Gün batmadan güneş doğmaz! Allah Darlık veriyorsa bu bize merhametinden, belki de doğruyu buluruz diye veriyor diye düşünüyorum

Bir zamanlar Hizbullat da islama hizmet eden bir grup görüntüsündeydi.

Tayyip Demokrasi ile islam arasında sıkışıp kaldı. ne yapacağını bilmiyor.Ama sonunu gayet iyi görüyor.

Bu ortamda Tayyibi destekleme fikri bir zamanlar F.Gülenin islamı yayma adına yaptığı teşkilatlanmadan farklı bir anlayış değil.

Hak 1 değilmi. Ya kenarda durup izlenmeli, Ya da Sadece İslam ile gündeme gelmeli. Bu benim fikrim

Bu konuda Türkiyenin aklıbaşında alimlere ihtiyacı var. İslami kesimin tavrı için şu an ani , kontrolsüz adımlar atmak hatalıdır. Bekleyenlerden, sabredenlerden olmak en iyisi.
Fırtınalar selleri veren rabbim güneşi de doğdurmuyor mu:D

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Burada AKP yanında olmalıyız diyenleri gördükçe saidi nursi geliyor aklıma , SSCB dinsiz o zaman biz AKP pardon ABD islama hizmet ediyor diyelim . Bi sonraki aşama budur dikkat !!! Uyarmam gerek hoşunuza gitmeyebilir ama . Bi taraf olmak mecburiyetinde değiliz . Allah'ın tarafında olmak yeter .

halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bir yerden Allah'ın dine savaş açmış bir topluluk
Bir yerdende Müslüman olduklarını söyleyen bir topluluk
Bu durumda ne yapmalıyız hiç ses çıkarmayıp olan bitenimi izlelemeliyiz yoksa bu kendilerine
Müslümanız diyen kişilere az bişeyde olsa taki destekmi vermeliyiz ?
Yoksa aman ne olursa olsunmu diyelim ?
Peki bu belde oturmak sorunda kalan kalmak sorunda olması gerektigi için bu belde yaşayanlar ya bir tarafta radikal laikçiler yaşayacak yada modem ıslam düşüncesi olan bir toplumla yaşayacak
Bizler saten radikal laikçiler yaşıyoz diye bilirsiniz ama şu bir gerçektirki şuan modem ıslam düşüncesi başta oldugu İçin radikal laikçiler fazla ses çıkaramıyor düşünkü modem ıslamçı düştü bu demektirki laikçi bir partin gelmesi an Meselesi şimdiki yaşadımız bu hayat inanın 10 katı daha kötü olaylarla bize döner onun için modem ıslam savunan Kişiyi biz kullanmalıyız onlar bizi kullanmazına izin verden bizler bunlardan faydalanmalıyız

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Burada AKP yanında olmalıyız diyenleri gördükçe saidi nursi geliyor aklıma , SSCB dinsiz o zaman biz AKP pardon ABD islama hizmet ediyor diyelim . Bi sonraki aşama budur dikkat !!! Uyarmam gerek hoşunuza gitmeyebilir ama . Bi taraf olmak mecburiyetinde değiliz . Allah'ın tarafında olmak yeter .

Katılıyorum.

Bir taraf olmamız gerekmez. Tarafımız zaten belli.
Sadece tedbirli olmak lazım. Tahrikler islama dönük olunca müslümanım diyen kesim de kontrolünü kaybedecek. Al sana din çatışması.

Zor günler . ALLAH bize yardım etsin.
Biz mücahitleri unuttuk , görmedik onların çektiklerini millet olarak. İşte manzara ortada.
Sakin ve akıllı olmak zorundayız. Tahriklere dahil olmamalıyız. Ama saf da olmamalıyız. Olayları okuyabilmeliyiz derim.
Tevhid bilincinde Alimlerin bilgilerine ihtiyacımız var.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Hala anlamıyorsunuz bu bir akp savaşı değildir.Bu bir din savaşıdır.
441_552604518135396_966529401_n.jpg922879_552614894801025_2112462490_n.jpg945358_10151641262433205_275741685_n.jpg947397_552622064800308_983967076_n.jpg

441_552604518135396_966529401_n.jpg

922879_552614894801025_2112462490_n.jpg

945358_10151641262433205_275741685_n.jpg

947397_552622064800308_983967076_n.jpg

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir yerden Allah'ın dine savaş açmış bir topluluk
Bir yerdende Müslüman olduklarını söyleyen bir topluluk
Bu durumda ne yapmalıyız hiç ses çıkarmayıp olan bitenimi izlelemeliyiz yoksa bu kendilerine
Müslümanız diyen kişilere az bişeyde olsa taki destekmi vermeliyiz ?
Yoksa aman ne olursa olsunmu diyelim ?
Peki bu belde oturmak sorunda kalan kalmak sorunda olması gerektigi için bu belde yaşayanlar ya bir tarafta radikal laikçiler yaşayacak yada modem ıslam düşüncesi olan bir toplumla yaşayacak
Bizler saten radikal laikçiler yaşıyoz diye bilirsiniz ama şu bir gerçektirki şuan modem ıslam düşüncesi başta oldugu İçin radikal laikçiler fazla ses çıkaramıyor düşünkü modem ıslamçı düştü bu demektirki laikçi bir partin gelmesi an Meselesi şimdiki yaşadımız bu hayat inanın 10 katı daha kötü olaylarla bize döner onun için modem ıslam savunan Kişiyi biz kullanmalıyız onlar bizi kullanmazına izin verden bizler bunlardan faydalanmalıyız

Irağı, Tunusu , Mısırı, Libyayı, Somaliyi, Yemeni, Suriyeyi gözünüzün önüne getirin.

Suriye deyince Öso (demokrasiyi saavunan ösoluları kastediyorum) mu dersiniz Nusra mı???

Neden Türkiyede Tayip demek durumundayız anlayamadım.

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
akp li vatandaşları düşman olarak görmektense ne yapacağını bilmeyen ve yönlendirilmeye açık insanlar olarak görmek daha doğrudur ki bu olan olaylar bir fırsata dönüştürülebilirdi.Şöyle ki mesela suriye de esad ile halk arasında bir çatışma çıkmadan önce suriye halkının dini anlayışının çok da düzgün olduğunu söyleyemeyiz.Ama çatışmalar başladıktan sonra suriye halkında bir dönüşüm olduğunu da reddedemeyiz.İşte aynı çatışma ortamı bu ülkede başlasaydı tabi ki bizim durmamız gereken yer akp lilerin yanı olurdu çünkü bu insanları bu süreçte dönüştürmemiz daha kolay olurdu.Onların karşısında durmamız onları başka zihniyetlerin eline teslim etmekten başka bir işe yaramazdı.Bizim amacımız akp yi yıkmak değil islamı yaymaktır.Bu amacımıza uygun olarak değişen şartlara göre gerekirse akp yi yıkmaya çalışırız gerekirse onunla işbirliğine gideriz.Chp gençliği tkp çizgisine kayabiliyorsa akp gençliği bizim çizgimize kayabilir

Zü Muammer dedi: Peygamber dedi ki: Sizler Romalılarla bir barış anlaşması yapacaksınız ve birlikte Roma ötesindeki bir düşmanı istila edeceksiniz. Sizler zafer kazanacaksınız ve çok ganimet alacaksınız. Sonra siz tepelik bir arazide kamp kuracaksınız. Romalılardan birisi kalkıp haçı kaldıracak ve “Zafer haçındır” diyecek. Onun üzerine bir Müslüman gelip onu öldürecek. O zaman Romalılar anlaşmayı bozacaklar ve bir savaş olacak. Size karşı yetmiş sancak asker toplayıp gelecekler. Her bir sancağın altında onbin asker olacak. (Ahmed, Ebu Davud, İbn Mace)

said nursi bambaşka bir zihniyet ile romalılarla ittifakı savunuyor.Oysa biz biliyoruz ki bizim ebedi düşmanımız romalılar yani batılılardır

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hala anlamıyorsunuz bu bir akp savaşı değildir.Bu bir din savaşıdır.

İşte bizi tahrik edecek malzeme.

Bunları ben yazdığımda bana tepki verenler olmuştu.

Bir hadis vardı. Günler kısalacak diye.

İnternet olmasaydı son 3 günlük süreç belki 1 yıllık bir zaman yayılırdı.
Ama günler kısaldı işte.

Üst Ana Sayfa Alt