Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taksim Gezi Parki Protestolari

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
akp mi daha şerlidir chp mi onu tartışabiliriz.benim bu konuda görüşüm şu.şimdi bizim hedef kitlemiz kim? akpliler.şimdi biz akp yi yıkacağız diye sapkın bir ittifakın içinde görünürsek yarın akp liye derdimizi anlattığımızda adam bize hiç de hoş gözle bakmaz.ama bugün chp ye karşı durduğumuzda yarın akp liye fikrimizi anlattığımızda akpli bizi kendine yakın hisseder ve akpye olan eleştirilerimizi dinlemede bir sorun görmez.bir saadet partili bana gelip derdini anlatmak istese ben ona sen önce git esata karşı çık derim ve o adamı dinlemem.bütün laikler refah partisine saldırırken gülen 'in erbakanı satmasına benzer durumumuz ve bu bizim önümüze hep çıkar. akp ile chp nin ne farkı var diyebilirsiniz bizim gözümüzde bir farkı olmayabilir ama insanların gözünde farkı var ve bu da bizim islami davetimizi etkiler.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
akp mi daha şerlidir chp mi onu tartışabiliriz.benim bu konuda görüşüm şu.şimdi bizim hedef kitlemiz kim? akpliler.şimdi biz akp yi yıkacağız diye sapkın bir ittifakın içinde görünürsek yarın akp liye derdimizi anlattığımızda adam bize hiç de hoş gözle bakmaz.ama bugün chp ye karşı durduğumuzda yarın akp liye fikrimizi anlattığımızda akpli bizi kendine yakın hisseder ve akpye olan eleştirilerimizi dinlemede bir sorun görmez.bir saadet partili bana gelip derdini anlatmak istese ben ona sen önce git esata karşı çık derim ve o adamı dinlemem.bütün laikler refah partisine saldırırken gülen 'in erbakanı satmasına benzer durumumuz ve bu bizim önümüze hep çıkar. akp ile chp nin ne farkı var diyebilirsiniz bizim gözümüzde bir farkı olmayabilir ama insanların gözünde farkı var ve bu da bizim islami davetimizi etkiler.

Fırtına çıkmış siz markete gidedelim de kırmızı semsiyemi alalım yeşil mi diyorsunuz.

Bu dalga çok sert arkadaşlar. İnanın çok sert. Hala olaylara evimizin içinden bakıyoruz.
Ne çabuk unuttuk arap baharındaki gelişimi.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar gerçekten burada akp düşmanlığı yapıp komünist kafir pisliklerle aynı şeyi savunuyormuşsunuz izlenimini veriyorsunuz.Bakın ben akplilerle tartışdığımda onlara ayet velakin hadis gösterdiğimde aa böylemiş diyorlar daha dün çok iyi bir akp liye internetten açıkladım adam anladı.Beni ekledi facede.Ama sol görüşlü ve diğer zihniyetler ayet ve hadis göstermeme rağmen inkar edip ben Müslümanım ama şeriat istemiyorum diyor.Kuranı bile inkar eden var.Bu bir akp savaşı değildir arkadaşlar bu bir din savaşıdır.Chp lilerin amacı bu ülkede dini 1923 de yaptıkları gibi tekrar bitirmektir.Bu oyuna gelmeyelim.Ne kadar akp yi ve tayyipi sevmesekte ondan daha kötü olanlar var.Ve biz buna göre davranmalıyız.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
taksim gezi parkı protestolarının bir gerekçesi de,tayyibe gözdağı verebilmektir.İslami bir eğilim gördüklerinde neredeyse çıldırmaya başlayan bu zihniyetin en büyük korkusu,şeriata zemin hazırlanmasıdır.Bu zeminin yavaş yavaş ilerlediğini görenler,buna bu ülkede kimsenin fırsat bulamayacağını bu gövde gösterisiyle ispatlamaya çalışıyorlar.Tayyip ise iktidardan olmamak için onların hassasiyetlerine zarar verecek her türlü tepkiyi bastırarak,bu zihniyete güven vermeye çalışmaktadır.Tayyibin esas derdi zaten şeriat değil ama karşı cephe onun bu tavırlarından o kadar ürkmüş ki,son söyleyecekleri sözü en baştan dillendirerek tabanlarına bu karşıt anlayış ile kemalizm ve milliyetçilik ile güç vermeye çalışıyorlar.

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Fırtına çıkmış siz markete gidedelim de kırmızı semsiyemi alalım yeşil mi diyorsunuz.

Bu dalga çok sert arkadaşlar. İnanın çok sert. Hala olaylara evimizin içinden bakıyoruz.
Ne çabuk unuttuk arap baharındaki gelişimi.

olayın büyük olup olmaması abd nin akp yi çizip çizmemesine bağlı.abd hala akp yi kullanmak derdinde ise dün ergenekoncuları içeri tıktırdığı gibi bugün de sokağa çıkanların çabalarını boşa çıkaracaktır.Yok eğer akp nin üstü çizilmişse zaten planlar yapılmıştır ve abd ye uşaklık yapacak insan sayısı bu ülkede orduda da medyada da çoktur.Lakin ben şu an akp nin üstünün çizildiğini zannetmiyorum.Olay solcuların ferdi çıkışları gibi görünüyor.Eğer abd nin bir planı varsa da bunu akp yi devirme değil akp ye ayar verme onu demokrasi içinde ehlileştirme planı olarak görüyorum.Ki zaten islamcıların demokratik sisteme çekilmesinin sebebi onları bu sistemin içinde ehlileştirme imkanının olmasıdır ve şu an da bu yapılıyor olabilir.

Tayyip cahil bir adam. içinde islamcılığın kırıntıları olmakla birlikte çok kolay fikri değiştirilip kandırılan bir adam.Neye nasıl inanacağını bilmiyor.Tutarsız bir kişilik.Adamın en son sözü tam bir islamcı sözüydü."Allah ın yasası gocunuza gidiyor da iki ayyaşın yasası mı hoşunuza gidiyor" demişti.Söylediği sözün ne anlama geldiğini bile bilmeyen bir cahil.Tabi bu sözünden de hemen dönecek kadar da tutarsız.Yani nereye çeksen oraya gidecek birisi.İşte abd tayyipi kendi istediği yöne çekmek istiyor olabilir.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar gerçekten burada akp düşmanlığı yapıp komünist kafir pisliklerle aynı şeyi savunuyormuşsunuz izlenimini veriyorsunuz.Bakın ben akplilerle tartışdığımda onlara ayet velakin hadis gösterdiğimde aa böylemiş diyorlar daha dün çok iyi bir akp liye internetten açıkladım adam anladı.Beni ekledi facede.Ama sol görüşlü ve diğer zihniyetler ayet ve hadis göstermeme rağmen inkar edip ben Müslümanım ama şeriat istemiyorum diyor.Kuranı bile inkar eden var.Bu bir akp savaşı değildir arkadaşlar bu bir din savaşıdır.Chp lilerin amacı bu ülkede dini 1923 de yaptıkları gibi tekrar bitirmektir.Bu oyuna gelmeyelim.Ne kadar akp yi ve tayyipi sevmesekte ondan daha kötü olanlar var.Ve biz buna göre davranmalıyız.

evet. Adamlar Ayyaşız diye bağırıyor, Niklerini Çapulcu, ayyaş diye değiştiriyorlar.
CHP yi de kabül etmiyorlar. Baskın grup gençler, ve sosyalistler. Kalabalıkların çoğu amaçsız, neden orda olduklarını bilmiyorlar

Gençlerin derdi dünya zevklerinin ellerinden alınacağı korkusu,
sosyalistler zaten belli.

Olayların ilk başlangıcı gezi parkıydı.
Şu an kimse parktan bahsetmiyor.
Yarın da Tayyipten bahsedilmeyecek.
Saldıracakları yer belli. O da islam

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
AKP'nin zemin hazırladığı tek şey yeni dünya düzeni ile barışık bir Türkiye .

İnsanların rahatsız edilerek uyandırılacağına inanıyorum ,tatlı dil tabii ki gereklidir, ama ninni ile uyandırılabilir mi insan ?

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

İnsanların rahatsız edilerek uyandırılacağına inanıyorum ,tatlı dil tabii ki gereklidir, ama ninni ile uyandırılabilir mi insan ?

akp insanları uyutuyor.Akp nin bitmesi demek insanların demokrasi sevdasından vazgeçmesi demektir.(tabi yeni bir tayyip bulmazlarsa).Burda haklısın zaten o yüzden abd nin akp yi terkedeceğine inanmıyorum.Mesele akp yi hangi söylemi kullanarak yıkmaya çalışacağız.Solcularla birlikte akp yi yıktıktan sonra akp lilere hadi bize katılın diyemeyiz.Bağımsız bir yol çizerek akp ile mücadele etmeliyiz görüşündeyim.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

Akp neye hizmet ediyorsa komünistler onun daha kötüsüne hizmet ediyorlar kardeşim.Ortalık karışırsa tayyip indirilirse sıradaki hedef din olacaktır.

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Burda haklısın zaten o yüzden abd nin akp yi terkedeceğine inanmıyorum

Ben daha beterini umuyorum MHP !!! Şu anda zaten Bahçeli Tayyipe hayatının kıyağını çekiyor emrindekileri meydana dökmeyerek ... Bir nevi 28 şubatta yediği nanelerin özürünü diliyor görüntüsünde bence seçmen gözünde...

Akp neye hizmet ediyorsa komünistler onun daha kötüsüne hizmet ediyorlar kardeşim.Ortalık karışırsa tayyip indirilirse sıradaki hedef din olacaktır.

Şükür Ortada SSCB kalmadı ABD ise hala duruyor maalesef . Yani komunizm tehlikesi tarihin lağımında ... Bahsettiğiniz şey dinin etkisizleştirilmesiyse o dediğiniz ılımlı islam ve AKP'nin ta kendisi .

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Solcularla birlikte akp yi yıktıktan sonra akp lilere hadi bize katılın diyemeyiz.Bağımsız bir yol çizerek akp ile mücadele etmeliyiz görüşündeyim.
Bu öneri stratejide izlenecek bir madde olarak düşünülebilinir.İlk önce küfre karşı birlik sağlayıp,sapkınları yola getirmenin yollarını bulmak gerek.Sapkınları şeriata ikna edebilirsiniz ama,kafirlikte inad edenleri çok zor.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Emperyalistler açıktan açığa Müslümanları vurdu ama komünistler bu işi gizliden yaptı.SSCB milyonlarca Müslümanı katletti şimdi esamesi okunmuyor.Doğu türkistanda çin baskı zulüm ve ölümle yapıyor bunları.Ama amerika israil gibi devletler bunu açıktan yapıyor.Açıktaki düşmandan korkmayın gizli düşman daha tehlikelidir.Bu oyun rusya iran ve suriyenin oyunudur.Amerika tayyibi indirmez.Tayyip amerikan kuklası ve uzun yıllar hizmet eder.Üstünü kolay kolay çizmezler.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
AKP gelmeden önce bugünün planları yapılmış zaten.

AKP neden orduyu sindirdi. Çünki sokaklar karışınca ortalığın dinmemesi lazımdı
Bugün çoko net AKP gözden çıkarılmıştır.

İsrail özürü, reyhanlı, ABD gezisi, 3. köprünün adı, (3. köpru için ağaç katliamı olacak diyorlar. Çevreciler taksimdeki ağaçların peşindeler),şimdi de gezi parkı .

Ortalık sessiz gibi bugün. Ama akşam için program yapıyorlar. Gösteriler ,birçoğu için bir deşarj olma , heyecan, eğlence mekanı anlamına gelmiş. Yıllarca kimliksizleştirilmiş insanlar şimdi birlik olma , bir yere ait olma hissinin içinde hapsolmuş durumda. Bir manevi tatmin içindeler. Bunlar bu olaydan vazgeçmez. Piyon piyadeler gibi ordan oraya işte.

Ancak olay birkaç sansasyonel hareketle birkaç zikzak ile istenen rotaya çekilecektir.
Olayların biriki gün içinde biteceğini sanmak aşırı iyimserlik olur. Gündemi okuyamamak olur

NOT:
Gezi parkı ve topçu kışlasının tarihi de başka sembolik anlamlar içeriyor. Arştırıp detayını öğrenemedim. 1800 lerden veya daha da öncesinden gelen sembolik bir anlamı var sanırım. bikaç tv kanalında öyle bişeyler kulağıma ilişti

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Amerika tayyibi indirmez.Tayyip amerikan kuklası ve uzun yıllar hizmet eder.Üstünü kolay kolay çizmezler.

Tayyip çizilmeyebilir ama emekli edilir, mesela özal cumhurbaşkanı olduğunda kendini başkan zannetmişti oysa emekli edilmişti, tayyipi demirelin yerine buldular onun yerine de bir başkasını bulurlar. 70'LERİ hatırlayalım şu anki Tayyip ile o zamanki Demirel aynılar . Büyükmüş gibi görünen çok ufak değişiklikler var zaman içerisinde Türkiye'deki toplumdaki değişimden doğan .Şu ihtimal var başkanlığın önü kesiliyor , zira başbakanken ben dedim oldu sizde uyacaksınız diyen bir Tayyip başkan olunca hepten zıvanadan çıkabilir . Başkanlık rejiminin önü kesiliyor şu anda ..

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Daha biz kendi aramızda birlik olamazken adamlar ülkeyi savaş alanına çevirdi.İsterlerse birbirlerini öldürsünler umurumda olmaz ama benim yaşadığım çevrede dinime karşı bir şeyler yapılırsa açıkça söylüyorum saldırırım.

R Çevrimdışı

Rabbani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Daha biz kendi aramızda birlik olamazken adamlar ülkeyi savaş alanına çevirdi.İsterlerse birbirlerini öldürsünler umurumda olmaz ama benim yaşadığım çevrede dinime karşı bir şeyler yapılırsa açıkça söylüyorum saldırırım.
Aynı şehirdeyiz abii aynı saftayız elhamdülillah. Duyduğum haberlere göre alperen ocağı üyeleri konya'da komunistlere saldırmış. Bu adamların amacı komunist kafirlere bu ülkeyi bırakmamak, islamı korumak. İnşeAllah Müslümanlar uyanır artık.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Aynı şehirdeyiz abii aynı saftayız elhamdülillah. Duyduğum haberlere göre alperen ocağı üyeleri konya'da komunistlere saldırmış. Bu adamların amacı komunist kafirlere bu ülkeyi bırakmamak, islamı korumak. İnşeAllah Müslümanlar uyanır artık.
Antepte de 2 si bıçaklanmış ahi.Bu arada cuma namazlarını falan nerede kılıyorsun inşALLAH.Cemaatin var mı :)

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
AKP neden orduyu sindirdi

Çünkü Çevik Bir'in gidişatı bu yönde idi :

kaddafi-olmeden-onceki-son-goruntusu-280x209.jpg

Üst Ana Sayfa Alt