Hala istediklerinde vatandaşları galeyana getirebiliyorlar çok yazık. Ne kadar güvenlik önlemi ve istihbarat eksikliği var bilmiyorum ama birşeylerin bilerek yada bilmeyerek ihmal edilmiş olması birilerinin ekmeğine yağ sürüyor. Ayrıca yapılacak işe yani projeye gelecek olursak siyasi düşüncesi yada dini ne olursa olsun, birkaç gündür İstanbul Taksim'de Gezi Parkı diye adlandırılan alanın yıkılıp, ağaçlarının kesilip, yerine AVM yapılacağı söylenip duruluyor.
Peki.. Ben araştırdım ve soruyorum. Bu kadar yaygara yapan insan evlatlarına:
Olayın tam anlamıyla ne olduğunu biliyor musunuz?
Ben tam anlamıyla biliyorum. Gezi Parkı adı verilen alandaki ağaçlar kesilmeyecek. Zaten istediğiniz resime bakın ki bilen bilir 12- 13 tane özel ağaç var, ve bu ağaçlar başka bir yere taşınacak. Gezi Parkı yıkılmayacak Topçu Kışlası denilen yerin kenarındaki betonluk alan yıkılacak yıkılmak zorunda çünkü yayalar için genişlemesi gerekiyor ve Gezi Parkı alanında yeni park alanları yapılacak. Bu parklar yeşil alan olacak ve ağaçlandırılacak. Topçu Kışlası'nın arka tarafına görüntüyü bozmamak için AVM değil AVM ler yapılacak ve bunlar dediğim gibi görüntü kirliliğine sebep vermemek için küçük boyutlarda olucak. Yani bu AVM'ler zannedildiği gibi büyük boyutta değildir. Hem olsa bile Gezi Parkı'nın olduğu alan içerisinde yer almıyor ki...
Polis'in müdahalesi eleştiriliyor... Sabah 6-7 sularında kırmızı tülbentleri ve kumaşları maske yaparak polise taş fırlatan DHKP-C terör örgütü yandaşlarını görmüyorlar. Halkı galeyana getirip, olayı değişik yerlere çekmeye çalıştılar ki başardılar da çok yazık
Oraya ne olacağını bilmeden giden halk, gösterilere alet oldu. Ben hiç kimseyi desteklemiyorum tek istediğim bu ülkenin İslam Nuru ile tekrar şereflenmesidir ama istemeden de olsa giden halk DHKP-C terör örgütünün hükümet ve devlete zarar vermesine katkı sağladı daha önemlisi ben bunu yine islam imajına zarar verme amaçlı olarak görüyorum çünkü olayları bütünü ile ele alıp bakılması taraftarıyım.
Gezi Parkı'na asla dokunulmayacaktı. Burada vuku bulan olayların tamamı ülkeyi sadece zora düşürmektir ki başardılar da bunu. yabancı haber ajansları canlı yayın yaparak dünyaya bu rezaleti göstermiştir.
Allah bütün mümin kardeşlerimin yardımcısı olsun. Rabbim müslümanlar üzerinde oynanan oyunlara izin vermesin. Cenab- Hak mümin kardeşlerimi kimseye muhtaç bırakmasın inshaAllah.
Selamunaleykum
Kaynak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (ayrıca projeyi ayrıntılı bulabilirsiniz haberlerdeki gibi yarım değil)