Şimdi farkındayız ahi burada tayyipin avukatlığını yapmak istemiyorum tayyipi sevmiyorum ama 2000 yılında ben aç kaldığımı biliyorum.Yemeye ekmek bulamazdık.Allaha şükür şimdi durumumuz iyi.Gene de bu tayyipin kafir olduğu gerçeğini değiştirmez.
bu dediklerinde Doğru olabilirsin.
Ben ise olaya şöyle bakıyorum.
Bir ev düşün çoluk çocuk hepsi çalışıyor. Kazandıklarını babalarına veriyorlar . O da harcamayı idare ediyor. Tarlalarında bişeyler ekiyorlar, hayvanları var besliyorlar etini sütünü satarak eve katkıda da bulunuyorlar. Tayip efendi gelmeden önce bu baba eve para lazım olunca gidip borç para buluyordu. müsrif de davranmıyordu. Yaşayıp gidiyorlardı.
Tayip efendi geldikten sonra evin babası dedi ki. siz çalışın siz harcayın. Ben de evin genel ihtiyaçlarını gidereyim.Ben sizin için borç morç bulmam.
Eskiden bakımsız evleri boyandı, kapı pencereler yenilendi , koltuk moltuk bisürü masraf. bi de geçmişten gelen borçlar var. Baba naapsın. sattı tarlayı, sattı ineği koyunu. Borçlar da ödendi. Ev için harcamalar da karşılandı.
Çocuklara kazandıkları yetmedi gittiler borç buldular bankalardan, kredi kartları falan. Baba eski borçlarını ödedi ama eve gelir getiren tarlası , hayvanları yok artık.
bu arada baba çocuklarının borçlarına da kefil oldu.
Bugün baba diyorki. Çocuklar durumu düzelttik. Benim borcum kalmadı.Evi boyattık. koltuklar yenilendi. iyiki böyle yapmışız.
Çocuklar ne diyor peki???
Hepsi kredi derdine düşmüş. Kredi kartından istedikleri herşeyi alıyorlar . ama harcadıkları 5 ise kazandıkları 3. Baba herşeyi satmış bi ev kalmış ellerinde O da çocuklarının kredileri için ipotek altında zaten.
Eskiden 3 harcıyorlardı, 3 kazanıyorlardı, 3 de tarladan hayvanlardan geliyordu. Mutluydular.
Bugün 5 harcıyorlar,3 kazanıyorlar, tarladan , hayvanlardan gelen bişey yok. her geçen gün borçları artıyor
Aile=Türkiye
Baba =Tayyip
Babanın eski borçlandığı kişi=IMF
Çocuklar=sen, ben,biz
Satılanlar=Türkiye
Satılanlar= Üreten tesisler
Boyanan ev= yapılan parklar bahçeler, duble yollar
Alınan koltuk vs = Marka emperyalizmi ile dışarıdan alınan her türlü tüketim malzemesi.Memleketin ücra köşelerinde bile yabancı marka istilası var.
Üretim bitirilmiş,
Tükettiğimiz herşey dışa bağımlı hale getirilmiş,
Dinden uzaklaştırılmış,
Müslümanım diyen bir adam İsraille kolkola girmiş.
Nasıl seveyim bu adamı ben
Etme eyleme Ahki