Size Hakkımı Haram etmiyorum , Edemiyorum ...Ama bu iftiranızı dediğim gibi Allah'ın c.c İndindeki Mahkem-i Kübraya sevk ediyorum..
Aramızdaki Hükmü Allah c.c versin..
Kardes kimsenin size iftira ettigi yok ben yukardaki cumlede genelleme kasti yaptim siz ve siz gibi dusunen herkes icin yazdim (iftira ettigimi soyleyerek aslinda siz benim hakkima girmis oldunuz) uzerinize aliniyorsaniz demekki bi yerde yaraniz var ki bu yaranizi actiginiz konudanda zaten anlayabiliyoruz tekrar edeyim sizi tanimam etmem burasi forum sitesidir sahislarla isimiz olamaz biiznillah herkesin kisiligi actigi konudan veya yaptigi yorumdan anlasilir ve size nacizane bi tavsiyem hak hukuk konusunda bu kadar hassas iseniz ben ve benim gibi dusunen arkadaslari sabahtan bu yana yeterince gerdiniz bunun hakkini verebilecekmisiniz burda hakkina girilen siz degil Tevhid icin israr eden bizler oluyoruz...............................fikirler acilan konular ve yazilan yorumlar ile anlasilir.................................konuya yazacagim son yazidir.Mumkunse bana cevap yazarak hakkima girmeyiniz
)))
Asagida Kafirun Suresindeki son ayeti kerime ile alakali guzel bir aciklama var Rabbim bizleri dini mubin Islam ile yasatip bu istikamette hasr etsin ...
Not:Ayeti Kerimenin meali ile kimseyi tekfir etmiyorum Allah muhafaza asla haddim degildir bu, putlastirlimis tasavvuf buyuklerine ve seyhlere cevaptir putlastirilmis tum idollere cevaptir.Buyrun beraber okuyalim:
KAFİRUN SURESİ
Mekke'de inmiştir, 6 âyettir.
Takdim
Kâfirim sûresi Mekke'de inmiştir. Allah'ı birleme, şirk ve sapıklıktan uzak olmayı açıklayan sûredir. Müşrikler Hz Peygamber (s.a.v)'i anlaşmaya çağırdılar ve bir sene onun kendi ilâhlarına ibadet etmesini bir sene de kendilerinin onun ilahına ibadet etmelerini teklif ettiler. Bunun üzerine kâfirlerin bu heveslerini kesmek, iki grup yani mü'minlerle putperestler arasındaki çekişmeyi gidermek ve bu sapık fikrin ne şimdi ne de gelecekte uygulanmasının mümkün olmayacağını kafirlere bildirmek üzere bu sûre indi.
Bismillâhirrahmânirrahîm
1, 2. (Yâ Muhammedi) De ki: Ey kâfirler! Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3. Şu anda siz de benim kulluk ettiğime kulluk etmiyorsunuz.
4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5. Öyle ya siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz.
6. O halde sizin dîniniz size, benim dînim bana.
Edebî Sanatlar
Bu mübarek sûre birçok edebî sanatı kapsamaktadır. Bunları aşağıda özetliyoruz:
1. "Ey Kâfirler!" diye küfür sıfatım belirterek yapılan hitap, Mekke'lileri kınamayı ve yaptıklarının çirkinliğini ifâde eder.
2. "İbâdet etmem" ile " Sizin ibadet ettiklerinize" arasında tıbâk-ı selb vardır. Zira birincisi olumsuz, ikincisi olumludur.
3. âyetleri ile âyetleri arasında mukabele vardır. İlk iki âyet şimdiki zaman, son iki âyet ise gelecek zaman içindir. Bu mukabelede hem şimdiki, hem de gelecek zamanda putlara ibadet reddedilmiştir. Bu, güzelleştirici edebî sanatlardandır.
4. gibi, âyet sonlarında fasıla harfleri birbirine uygun düşmüştür.