Bu soruma cebap niteliğinde pek bir şeyler bulamadım yinede tşk ettim. Sorum şu ben ben net uzerinden urun satıyorum, genellikle sattığım urunler konusunda %90 pazarlık yapar müşteriler bazen anlaşırız okey derim, lakin daha sonra aynı ürüne başka bir alıcı çıkıyor ve bir onceki muşterinin yaptığı gibi pazarlık yapmayıp urunun fiyatı ne ise onu vermeyi kabul ediyor, dogal olarak benim için fiyatı yuksek veren müşteriye urunu satmak gibi bir durumum oluyor. Bunun sonrasında kendisi ile ilk okeylestigimiz müşteri bunu doğru bulmadığını kendisine söz verildikten sonra böyle bir şeye mazur kaldıklarından dolayı beni söz verdikten sonra sözünde durmamak ile suçlayabiliyorlar, bende islamın ticaret ahkamında mal müşterinin eline geçip alıcı ile satıcı birbirinden ayrılmadıkları müddetçe akit gerçekleşmiş değildir kuralı üzerinden, beni tenkit etmelerinin doğru olmadığını onlara söylerim ama nafile.. bu konuda doyurucu cevap vericek birinide bulamadım. Cevap vefebilecek bir kardes var ise çok makbule geçer...