Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Topuk Kanı Alınmayan 2,5 Aylık Bebeğe Kayyum Atandı

birhkm Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
imana davet edeceksin, müminleri savunurum diyeceksin, kuyruğun dik diyeceksin , gönüllerdeki ve ahirette karşılaşacağız. Haksız gelirsen dünyada 80 sopa tedip cezasına razı gelebilecek misin ?

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum kardeşler
Bir abiniz olarak size tavsiyem Allah için bu mevzuyu sonlandırın,şuan gelinen son durum itibariyle kaybeden biz
,kazanan şeytan olacak.
Şeytan'nın işi Müslümanların topluluğunu dagıtmak tır.
Buna fırsat vermeyin

Halid Ahmed Çevrimdışı

Halid Ahmed

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
@birhkm kardeş seni tebrik ederim.Bu konuda yılmadan, insanların anlayabileceği şekilde,delillerle bunları izah etmeye çalışmak bence çok takdire şayan.
Bizi yaratan, bize rızık veren ve hastalanınca şifa veren Allah u Teâlâ dır.
Hastalıklar da,tedavi de sebeplere bağlanmıştır.Aklında soru işareti olanın da bu işin ehline,hekimlere sorması icab eder.Yapılan tarama testleri önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıkları tespit etmek için uygulanır.Aşılarda tedavinin bir çeşidi.
Aşı içinde ne var?Kime göre ne var?
Mesela araba benim için 4 tekerlek+1 direksiyon.Sanayiye ustaya gidersem triger kayışı, partikül filtresi, enjeksiyon pompası,motor silindiri...
Yani fenni ilimleri okudukça aşının ne olduğunu anlıyorsunuz.Yoksa çok havada ve basit kalır.Aşılar sadece Müslüman halkların yaşadığı ülkelerde değil,ekonomisi ve teknolojisi gelişen ülkelerde toplum sağlığı için uygulanıyor.Aşı reddi, topuk kanı vs redden ve ana akım medyaya çıkan şarlatanların hepsi özel muayenehane de avuçlarının içini kaşıyor .Reklamın iyisi kötüsü olmaz (gerçekten bunun için olağan dışı demeçler veriyorlar)
Vaktinde tedavi olmayı reddettiği için sonradan pişman olan o kadar insan gördüm ki...
Üzülmekten başka yapacak bir şey kalmıyor.Bu kadar uzun yazma niyetim yoktu.Ancak şunu ifade etmek istiyorum.Bir şeyi kabul etmek için onu bilmek gerektiği gibi reddetmek içinde bilmek gerekiyor.Bilgi kaynağınız doğru ve güncel olmalı.Şer gördüğünüz de belki de sizin için hayır vardır

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
attigin mesajlardaki parmak onaylama cümlelerini birde söyle dusun.
Kim bir kavmin (topluluğun) karartısını (sayısını) çoğaltırsa o da onlardandır. Ve kim bir kavmin amelinden razı olursa onların amellerinde ortaktır." (İbni kesir Cami'u-Mesanid ve's-Sünen (27/308) hadis no: 589)
@birhkm buradan yazmayacağım diyorum, özelden geliyorsunuz. Şu körelmiş algınız ve ahlâkınız üzere asla muhatabım değilsiniz, bu bir. Karartısını çoğaltacağım kişileri kendim seçme yetisine sahibim, bu da iki.

Yetkililerin bu güzide ahlâkınıza karşılık gerekenleri yapacağı anı da sabırsızlıkla beklediğimi söylememe gerek yoktur sanırım.

Es selamu aleykum kardeşler
Bir abiniz olarak size tavsiyem Allah için bu mevzuyu sonlandırın,şuan gelinen son durum itibariyle kaybeden biz
,kazanan şeytan olacak.
Şeytan'nın işi Müslümanların topluluğunu dagıtmak tır.
Buna fırsat vermeyin
Ve aleykum selam ve rahmetullah ahi.

@birhkm kardeş seni tebrik ederim.Bu konuda yılmadan, insanların anlayabileceği şekilde,delillerle bunları izah etmeye çalışmak bence çok takdire şayan.
Bizi yaratan, bize rızık veren ve hastalanınca şifa veren Allah u Teâlâ dır.
Hastalıklar da,tedavi de sebeplere bağlanmıştır.Aklında soru işareti olanın da bu işin ehline,hekimlere sorması icab eder.Yapılan tarama testleri önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıkları tespit etmek için uygulanır.Aşılarda tedavinin bir çeşidi.
Aşı içinde ne var?Kime göre ne var?
Mesela araba benim için 4 tekerlek+1 direksiyon.Sanayiye ustaya gidersem triger kayışı, partikül filtresi, enjeksiyon pompası,motor silindiri...
Yani fenni ilimleri okudukça aşının ne olduğunu anlıyorsunuz.Yoksa çok havada ve basit kalır.Aşılar sadece Müslüman halkların yaşadığı ülkelerde değil,ekonomisi ve teknolojisi gelişen ülkelerde toplum sağlığı için uygulanıyor.Aşı reddi, topuk kanı vs redden ve ana akım medyaya çıkan şarlatanların hepsi özel muayenehane de avuçlarının içini kaşıyor .Reklamın iyisi kötüsü olmaz (gerçekten bunun için olağan dışı demeçler veriyorlar)
Vaktinde tedavi olmayı reddettiği için sonradan pişman olan o kadar insan gördüm ki...
Üzülmekten başka yapacak bir şey kalmıyor.Bu kadar uzun yazma niyetim yoktu.Ancak şunu ifade etmek istiyorum.Bir şeyi kabul etmek için onu bilmek gerektiği gibi reddetmek içinde bilmek gerekiyor.Bilgi kaynağınız doğru ve güncel olmalı.Şer gördüğünüz de belki de sizin için hayır vardır
Tebrik ettiğiniz kişinin ahlâkı şu halde iken, aynı fikirde olsanız bile, insan bir der ki: "şu yaptığınız hoş değil ama şu şu konularda aynı fikirdeyim."

Neyse, yine konuya çekildim; hazır yazmışken, şu detaya binaen:

Aşı tedavi midir?

Tedavi nedir?

Oluşan bir hastalığı iyileştiren şeydir.

Aşı hastalıktan önce midir, sonra mı?

Önce.

Önce ise, nasıl tedavi oluyor bu? Bu bir.

İkincisi, hadislerde "haram ile tedavi yoktur" diye açık bir hadisimiz var. Buna karşılık kimi alimler, bu hadisi bilmiyorlar mı, her ne ise "haram ile tedavi olur" demişler. Ancak bunu dediklerinde bile, "hastalığın tek ve net ilacı bu haram ise" diye ayrım belirtmişler. "Belki işe yarar belki yaramaz" durumunda şüphe olduğu takdirde, "şüphe ile haram haramlıktan çıkmaz" demişler. Bunu ilgili domuz eti ile açlıktan ölmek durumuna kıyas etmişler; nasıl ki domuz eti yiyen kişi kesinlikle açlıktan ötürü ölümden kurtulacak, aynı kesinlikte o haram ile tedavinin de kesinlikle kişiyi kurtarması gerekiyor ki caiz denilebilsin. Bu arada, bu "haramla tedavi olursa anca böyle olur" diyenlerin görüşü, "asla caiz olmaz" diyen alimler ise net olarak hadise uymakta.

Ve, bu arada, oluşmamış bir hastalığın, zanni kurtarıcısı bu aşılar, tekraren: tedavi mi?

Kavramları yerinden oynatarak, bu dinde her şeye sığınak bulunur. Birisi çıkar "dinde başörtü yok" der, öteki recmi inkâr eder, diğeri "sarhoşken namaz kılmayın" ayetinin "namaz kılmayın" kısmını alır, "dinde namaz yok" der. Der de der...

birhkm Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
1738962005449.png

ثانياً:
وحكم التطعيم يرجع إلى حكم المواد المستعملة فيه والآثار المترتبة عليها ، وهي أقسام :
القسم الأول :
ما كان منها مواد مباحة الاستعمال في الأصل ، ولها آثارها النافعة .
وهذه لا شك جائزة ، بل هي من نعَم الله تعالى العظيمة على الخلق ، وقد ساهم هذا الإنجاز الطبي في القضاء على انتشار أوبئة كثيرة .
قال الشيخ سعد بن ناصر الشثري – حفظه الله - :

" ومن المسائل المتعلقة بالأوبئة والأمراض المعدية : حُكم أخذ اللقاح الذي يعطى من أجل الوقاية من هذه الأمراض ، فنقول : اللقاح الذي يُعطى على نوعين :
النوع الأول : ما عرف أثره بالتجربة أنه يقي بإذن الله من هذا المرض ، ومثل هذا له أحكام العلاج وهو نوع من أنواع العلاج ؛ وذلك لدخوله في قوله صلى الله عليه وسلم ( تداووا ) ، فيأخذ حكم التداوي ، وبعض الفقهاء استشكل أخذ اللقاح وقال : إن هذا اللقاح مرض مخفَّف يُنقل إلى الجسد ليتمكن الجسم من محاربة المرض الثقيل ( ليتعود البدن على مقاومة المرض ) ، قالوا : فكيف نستجيز إدخال مرض إلى الجسد ؟ والأظهر : أن هذا العمل لا حرج فيه ، بل هو من القربات ؛ لأن إدخال الضرر هنا لا يترتب عليه ضرر بل يترتب عليه مصلحة لوقاية متعاطي هذا اللقاح من المرض الشديد ، فهذا دليل على عدم المنع من أخذ هذا اللقاح " . انتهى من محاضرة بعنوان " أحكام فقهية تتعلق بالأوبئة "
Şeyh Saad bin Nasır el-Şathri : deepl ile çevirebilirsiniz. asi yaptırmaya engel bir delil yoktur.
1738962120990.png

وينظر كلام الشيخ عبد العزيز بن باز رحمه الله في جواب السؤال رقم : ( 20276 ) .
وسواء كانت هذه المواد المباحة الاستعمال من الفيروسات أو البكتريا أو غير ذلك فكلها داخل فيما يجوز تناوله إن كان له آثار نافعة محمودة .
وينظر حكم التداوي بالسموم ، واستعمالها في اللقاحات في جواب السؤال رقم ( 109424 ) .
abdulaziz bin baz : virüsler bakteriler faydaları icin kullanımı caizdir.
القسم الثالث : ما كان منها مواد محرَّمة أو نجسة في أصلها ، ولكنها عولجت كيميائيّاً أو أضيفت إليها مواد أخرى غيَّرت من اسمها ووصفها إلى مواد مباحة ، وهو ما يسمَّى " الاستحالة " ، ويكون لها آثار نافعة .
وفي " الموسوعة العربية العالمية " : " وما زالت بعض اللقاحات تصنع من أجزاء أو إفرازات الكائنات المسببة للمرض ، وتتكون مجموعة لقاحات أخرى من كائنات حية تشابه تلك التي تسبب المرض ، وهذه الكائنات تعطي المناعة ولكنها لا تسبب الأمراض " . انتهى

وهذه اللقاحات يجوز تناولها لأن الاستحالة التي غيَّرت اسم موادها ومواصفاتها قد غيَّرت حكمها فصارت مباحة الاستعمال .
قال شيخ الإسلام ابن تيمية – رحمه الله - :
" وأما دخان النجاسة : فهذا مبني على أصل وهو أن العين النجسة الخبيثة إذا استحالت حتى صارت طيبة كغيرها من الأعيان الطيبة - مثل أن يصير ما يقع في الملاحة من دم وميتة وخنزير ملحا طيبا كغيرها من الملح ...
ففيه للعلماء قولان : أحدهما : لا يطهر ، كقول الشافعي ، وهو أحد القولين في مذهب مالك ، وهو المشهور عن أصحاب أحمد وإحدى الروايتين عنه ، والرواية الأخرى : أنه طاهر ، وهذا مذهب أبي حنيفة ومالك في أحد القولين وإحدى الروايتين عن أحمد .
ومذهب أهل الظاهر وغيرهم : أنها تطهر ، وهذا هو الصواب المقطوع به ؛ فإن هذه الأعيان لم تتناولها نصوص التحريم لا لفظاً ولا معنى ، فليست محرَّمة ولا في معنى المحرَّم فلا وجه لتحريمها بل تتناولها نصوص الحل ؛ فإنها من الطيبات ، وهي أيضا في معنى ما اتفق على حله فالنص والقياس يقتضي تحليلها " انتهى من" مجموع الفتاوى " ( 21 / 70 ، 71 )
ibni teymiyye istihale ile görüşünü belirtmiş.

aşılar caizdir ile ilgili fetvalar.

Halid Ahmed Çevrimdışı

Halid Ahmed

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
@birhkm buradan yazmayacağım diyorum, özelden geliyorsunuz. Şu körelmiş algınız ve ahlâkınız üzere asla muhatabım değilsiniz, bu bir. Karartısını çoğaltacağım kişileri kendim seçme yetisine sahibim, bu da iki.

Yetkililerin bu güzide ahlâkınıza karşılık gerekenleri yapacağı anı da sabırsızlıkla beklediğimi söylememe gerek yoktur sanırım.

Ve aleykum selam ve rahmetullah ahi.

Tebrik ettiğiniz kişinin ahlâkı şu halde iken, aynı fikirde olsanız bile, insan bir der ki: "şu yaptığınız hoş değil ama şu şu konularda aynı fikirdeyim."

Neyse, yine konuya çekildim; hazır yazmışken, şu detaya binaen:

Aşı tedavi midir?

Tedavi nedir?

Oluşan bir hastalığı iyileştiren şeydir.

Aşı hastalıktan önce midir, sonra mı?

Önce.

Önce ise, nasıl tedavi oluyor bu? Bu bir.

İkincisi, hadislerde "haram ile tedavi yoktur" diye açık bir hadisimiz var. Buna karşılık kimi alimler, bu hadisi bilmiyorlar mı, her ne ise "haram ile tedavi olur" demişler. Ancak bunu dediklerinde bile, "hastalığın tek ve net ilacı bu haram ise" diye ayrım belirtmişler. "Belki işe yarar belki yaramaz" durumunda şüphe olduğu takdirde, "şüphe ile haram haramlıktan çıkmaz" demişler. Bunu ilgili domuz eti ile açıklıktan ölmekten duruma kıyas etmişler; nasıl ki domuz eti yiyen kişi kesinlikle açlıktan ötürü ölümden kurtulacak, aynı kesinlikte o haram ile tedavinin de kesinlikle kişiyi kurtarması gerekiyor ki caiz denilebilsin. Bu arada, bu "haramla tedavi olursa anca böyle olur" diyenlerin görüşü, "asla caiz olmaz" diyen alimler ise net olarak hadise uymakta.

Ve, bu arada, oluşmamış bir hastalığın, zanni kurtarıcısı bu aşılar, tekraren: tedavi mi?

Kavramları yerinden oynatarak, bu dinde her şeye sığınak bulunur. Birisi çıkar "dinde başörtü yok" der, öteki recmi inkâr eder, diğeri "sarhoşken namaz kılmayın" ayetinin "namaz kılmayın" kısmını alır, "dinde namaz yok" der. Der de der...
Ben burada tartışılan tıbbi meseleyi izah çabasını takdir ediyorum,bunu kastettim.Bunun dışında kişi veya tarafı desteklemedim abla

Bazı aşılar hastalığı önlemek için, bazıları hastalık sonrası tedavi için uygulanır.
Hastalık varsa tedavi et
Risk varsa koru

Haram içeriği ilaç,aşı özelinde konuşmak, alternatif aramak gerekir diye düşünüyorum.Bu nokta da elbette fıkıh bilen kimseler ve fenni ilim bilen kimseler beraber çalışmalı.

Kavramların yerinden oynatılmasından bahsetmişsiniz.Bende buraya dikkat çekmek istiyorum.Aşı,aşılama, immün sistem vb. bu konuda ki kavramları, bağışıklık sistemi çalışma mekanizmalarını bilmeden bunları konuşmak çok havada kalıyor.

Allah hastalara şifa, dertlilere derman versin.
Selamunaleykum
Esenlikle kalın ✋🏻

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
imana davet edeceksin, müminleri savunurum diyeceksin, kuyruğun dik diyeceksin , gönüllerdeki ve ahirette karşılaşacağız. Haksız gelirsen dünyada 80 sopa tedip cezasına razı gelebilecek misin ?
Edeb, kibir, hakaret, ukala, ve cehâlette curetkarlık! sebebiyle bir hafta yazma cezası aldın!

Sana yarın musait olacağım inşeAllah cevab yazacağım dememe rağmen edebsizliğine söz geçiremedin ve üst üste mesajlarda zırvalamaya devam ettin. Şimdi buraya yazamadığın günlerde ders çıkarmayı ve konunun uzmanlarını eleştirmek için değil, konuyu öğrenmek ve neden böyle düşünüyorlar diye anlattıklarını algılamaya çalış!

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ben burada tartışılan tıbbi meseleyi izah çabasını takdir ediyorum,bunu kastettim.Bunun dışında kişi veya tarafı desteklemedim abla

Bazı aşılar hastalığı önlemek için, bazıları hastalık sonrası tedavi için uygulanır.
Hastalık varsa tedavi et
Risk varsa koru

Haram içeriği ilaç,aşı özelinde konuşmak, alternatif aramak gerekir diye düşünüyorum.Bu nokta da elbette fıkıh bilen kimseler ve fenni ilim bilen kimseler beraber çalışmalı.

Kavramların yerinden oynatılmasından bahsetmişsiniz.Bende buraya dikkat çekmek istiyorum.Aşı,aşılama, immün sistem vb. bu konuda ki kavramları, bağışıklık sistemi çalışma mekanizmalarını bilmeden bunları konuşmak çok havada kalıyor.

Allah hastalara şifa, dertlilere derman versin.
Selamunaleykum
Esenlikle kalın ✋🏻
Aleykum selam ve rahmetullah ahi,

Aşı konusunda hemfikir olmasak da üslup bu şekilde olunca sorun kalmıyor. (Üslubu bozanlar görsün diye söylüyorum, sizinki zaten ilgili detay haricinde normaldi.) En fazla "öyle değil böyle" diye bir süre diretir, sonra baktık olmuyor, konuyu kapatır kendi yolumuza bakarız. Yani sorun tartışmakta değil, ortak çözüme varıp varmamakta bile değil; yeri geldiğinde konuyu olağan şekilde kapatamamakta.

Bu arada genel olarak "kendim de eskiden modern tıp, haliyle aşı yandaşı olarak" bu fikirlerin hepsini zaten biliyorum. Ona binaen, uzunca düşünüp araştırıp son kararımı vermiş biri olarak bende fikir değişmez (Değiştirmeye adanmış olanlara diyorum.). Karşı tarafın da değişmemesini olağan karşıladığımı belirtmek isterim. Sadece, hududların aşılma pahasına, insanı darlaya darlaya diretildikçe bu iş olmuyor. (Bir sonuca varmayacağı belli olduktan sonrasında devam etmek anca şeytanı sevindiriyor.)

Duanız için amin diyorum bu arada, tüm hastalarımız için.

Abdulmuizz Fida

Admin
Fayda zararı neye göre kıyaslıyorsunuz. İnsan ömrü dersek yanılıyorsunuz.
Ekli dosyayı görüntüle 34131
IMG_0180.png

"Modern Tıp, son 250 senede ortalama insan ömrünü 26 - 35 yaşlarından 64 - 79 yaşlarına çıkarmıştır" demek, diyen materyalist belgeleri delil alarak iman etmek Allah'ı yalanlamaktır ki bu da küfürdür!

Allah’ın izniyle belirlenmiş ecel dolmadan, bir nefsin ölmesi söz konusu olamaz. Kim dünya sevabını isterse, Ona ondan veririz. Kim de ahiret sevabını isterse, Ona da (istediğinden) veririz. Şükredenleri mukâfatlandıracağız. (Âl-i İmran 145)

Şâyet Allah, insanları yaptıkları zulûmlerle yargılasa yeryüzünde tek bir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirlenmiş bir süreye erteler. Ecelleri geldiğinde ne bir saat/bir an onun gerisinde kalır ne de önüne geçebilirler. (Nahl 61)

(Buna karşılık) günahlarınızı bağışlasın ve Sizi belirlenmiş bir süreye kadar ertelesin. Şubhesiz ki Allah’ın eceli, (size) geldiğinde ertelenmez. Keşke bilmiş olsaydınız.” (Nûh 4)

Abdulmuizz Fida

Admin
Tüm aşı telkinlerime rağmen yakın bir arkadaşım çocuğu doğunca aşı yaptırmadı topuk kanı vermedi. K vitamini yaptırmadı. Bu çocuğun kalbi delikti, yoğun bakımda yattı kalp yetmezliği gelişti. Eğer bu çocuk o aşıları yaptırsaydı, ailesi kalp yetmezliğini aşıya bağlayacaklardı. yakınınızdaki kişilerin ölümü ve aşı arasındaki bağı ispatlayabiliyor musunuz. Aşıya rağmen covid olup ölmüş olamazlar mı?
Forumda tanımayanlar bile Senin görüşlerini çözmüşse ..

Abdulmuizz Fida

Admin
basligin belirlenmesi konusunda ciddi mesaj yüklü kelimeler seçilmiş. yahudi asilli ateist bankadan faiz yiyen beynamaz, yerlere tüküren, bu kisinin alman asilli olması ile yahudi asilli olması neyi değiştirecek. bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin.
"Andolsun ki, insanlar arasından iman edenlere en çetin düşman olarak Yahudileri ve muşrikleri bulacaksın...." (Maide 82)

"(Bir işin başına yönetici olduğunda ya da) yanınızdan ayrıldığında yeryüzünde bozgunculuk yapmak, ekini ve nesli yok etmek için çalışır. (Oysa) Allah, bozgunculuğu sevmez." (Bakara 205)

Alman asıllı ile Yahudi (Musevi - Din) iken Ateist (Dinsiz) olması arasında fark yoktur demek cehâletten başka bir şey değildir.

gizli kamerada diyerekte bir zamanlar magazin habercileri vardi. öyle başlıklar acilirdi.normalde saklanan birseyi bulduk dercesine. bu olay gizli kamera görüntüsü degildir. plotkininin yargılanması sırasında cekilen ifade videosudur.
tamam buradadir.
videonun basinda ilk 30 saniyede videonun çekildiği bile söyleniyor.peki bile bile yalan söylemek ne icin .
Evvela şunu söyleyeyim ki bu video sosyal medyada ortamında ulaştığımızda gizli çekim olduğu ve şahsın kimliği hakkında başlığı mevcuddu.
Evet gördüğümüz gibi Stanly Plotkin aşı hakkında itiraflarını mahkemede söylüyor, gizlice alınmış kamera kaydı değil. Şahsın aşıda kullanılan gizli içeriklerin (3 aylık ve üzeri sağlıklı ceninlerin kürtajla alınan doku fetüsleri ve kalb, ciğer hipofiz bezi vb.gibi organları, maymun ve domuz hücrelerine kadar) neler olduğu hakkındaki itiraflarını ister mahkemede ister gizli kamerada yapmış olsun aşıyı ve kendisini hatta aşı endüstrisini masumlaştırmayacak aksine mahkum etmektedir.

bu videodaki gerceklere(iddia degildir) islam fikhindaki istihale istihlak kapsamında degerlendirmek gerekir.
Hanefî ve Mâlikî mezheplerine göre ölü bile olsa ceylan kanından elde edilen misk, güzel bir kokuya dönüştüğü için temizdir.
Mâlikî mezhebine göre necis suyla sulanan veya hayvan gübresiyle yetiştirilen ürünler temizdir.
Hakeza bir oğlak, domuz sütüyle beslenirse etini yemekte herhangi bir sakınca yoktur. Zira onun etinin kokusu değişmemiştir. Aksine beslendiği domuz sütü, bir izi kalmayacak şekilde onun içinde istihlâka uğramıştır
mrc-5 ve wi-38 hücresi hepatit a asisinin , kkk asisinin üretiminde kullanılır.diger aşılarda bu hücreler bulunmaz...
Bu ateistin iğrenç pisliklerini meşrûlaştıramayacaksın ukala câhil!
Besmeleyle kesilen veya avlanan hayvanın göbeğindeki keseden elde edilen misk kokusu ile; din düşmanı kâfirlerin, hamile bir annenin rahminden kürtajla parçalanarak çıkarılan ceninin organlarının parçalarını çeşitli işlemlerden geçirerek aşılama kobayında kullanmayı aynı görmek psikolojik arızalı ruh halinin klavyeye yansımasından başka bir hal değildir! Rabb'im (c.c.) ıslah etsin.

Abdulmuizz Fida

Admin
Eklenen maddeler , raf ömrünü uzatmak için değil. Aşı yapıyorsun toplumun 100 kişisine uygyluyorsun 10 kişide faydası oluyor 90 ında olmuyor. Sonra formülü değiştiriyorsun 90 ında fayda oluyor 10 da olmuyor. Bu aşı işe yaradı diyorsun, erişkinde yaptığın aşı çocukta fayda vermiyor.formülü değiştiriyorsun . İçine katılan maddeler zarar versin diye değil.
Evet aşı geliştirirken olumsuz vakıalar yaşanmış. Nasılki evde yemek yapınca bazen kıl çıkıyor bu istenmeyen bir durum ama oluyor. Bazen aşılar yapılırken bakteri/virüsler yeterince öldürülmediğinden kişilerde hastalıpa ve ölüme yol açabiliyor. Böyle tarihi olgular var. Peki ne oluyor bundan ders çıkartıp denetim mekanizmaları daha sıkılaştırılıyor. Otelde yangın çıktı, sonrasında nasıl yangın denetimleri arttıysa 11 eylülden önce olmayan denetimler 11 eylülden sonra alınması gibi denetimlerin gelişmesine yol açtı. Gereksiz aşı kötüleme yerine aşı denetimlerinin kalitesinin artırılması gibi konuya gelirseniz. Ortak noktada uzlaşabiliriz.
Misalen lisansı alınmamış daha doğrusu ailen piyasaya sürülen sıvı gerekli tetkik ve araştırma seviyeleri tesbitlerine bakılmaksızın, beklenmeksizin insanları bunu kullanmaya zorlayacaksınız, karşı çıkanları toplumun önüne atıp linç ettireceksiniz; sonra da yıllar sonra çıkıp bir faydası yokmuş, artık kullanmayın diyeceksiniz! Bu mu sizin uğruna şeriat muhakemesine davet ettiğiniz bilim? Bu zındıklar Sizin şeriatınızı tanıyor mu ki Baro başkanlığına soyundunuz?

Kanıtlandı: Koronavirüste Kullanılan Favipiravir İlacın Etkisi Hiç Yok

Abdulmuizz Fida

Admin
bu linkini ettigin videoların hepsini dinledin mi. yoksa youtuba asi karsiti videolar nedir diyip kopyala yapistir mi yaptın. DINLEDIYSEN SENI YEMINE CAGIRIYORUM.
Adam k vitamini ne yapar kan pihtilastirir baska ne kan pihtilastirir yilan zehri , o zaman k vitamini ve yilan zehri aynidir diyor.
"Her duyduğunu nakletmesi kişiye yalan olarak yeter. " (Müslim, Mukaddime 5)
Allah'a kasem olsun ki eklediğim videoların büyük kısmını baştan sona dinledim. Pek azı baştan sona değil kısmen dinledim.
kisinin gen bilgisini almak icin topuk kani aliniyormus, topuk kanini almak icin kesilen topuktaki kanama dursun diye k vitamini yapiliyormus.
EBU CEHIL GUNAHTA BU KADAR ISRAR ETMEDI EYYY MUFTERI.

Omurilikten alinan BOS sivisinin satildigini söylüyor,buyuk pazar var diyor.
ben bu kadar yalan soyleyin musluman olacagini sanmıyorum.
“Bir kişinin kalbinde aynı anda iman ile küfür, doğruluk ile yalancılık, hainlik ile güvenilirlik bir arada bulunmaz. İbn Hanbel, II, 349

Adam virus diye birsey yok diyor.
Mikroplar Allahin tamir elcileri gibi cümle kuruyor.

Buyrun bu adama HIV,Hepatit b bulastiralim o zaman kabul edecek mi ?
Şimdi Beni davet ettiğin yeminden sonra;
Körü körüne savunduğun camianın ilaç ve aşıların teşhis, üretim ve tatbikcisi olan doktor ve bilim adamlarından olduğu halde bilimsel şubheler gören veya sakıncaları olan , videodaki Senin yaşadığın ülkede bulunan şahıslara (Dr ve araştırmacılara) ulaşıp neden yanlışı savunduklarını, açıklamalarının hatalı olduğunu kendilerine tebliğ yapıp videoya kaydettikten sonra burada link verip Bizi ve ummeti bu hatadan ve katliamdan döndürmendir. Aksi taktirde nefsini tatmin etmeye devam edeceksindir!

Abdulmuizz Fida

Admin
Ekli dosyayı görüntüle 34160
ثانياً:
وحكم التطعيم يرجع إلى حكم المواد المستعملة فيه والآثار المترتبة عليها ، وهي أقسام :
القسم الأول :
ما كان منها مواد مباحة الاستعمال في الأصل ، ولها آثارها النافعة .
وهذه لا شك جائزة ، بل هي من نعَم الله تعالى العظيمة على الخلق ، وقد ساهم هذا الإنجاز الطبي في القضاء على انتشار أوبئة كثيرة .
قال الشيخ سعد بن ناصر الشثري – حفظه الله - :

" ومن المسائل المتعلقة بالأوبئة والأمراض المعدية : حُكم أخذ اللقاح الذي يعطى من أجل الوقاية من هذه الأمراض ، فنقول : اللقاح الذي يُعطى على نوعين :
النوع الأول : ما عرف أثره بالتجربة أنه يقي بإذن الله من هذا المرض ، ومثل هذا له أحكام العلاج وهو نوع من أنواع العلاج ؛ وذلك لدخوله في قوله صلى الله عليه وسلم ( تداووا ) ، فيأخذ حكم التداوي ، وبعض الفقهاء استشكل أخذ اللقاح وقال : إن هذا اللقاح مرض مخفَّف يُنقل إلى الجسد ليتمكن الجسم من محاربة المرض الثقيل ( ليتعود البدن على مقاومة المرض ) ، قالوا : فكيف نستجيز إدخال مرض إلى الجسد ؟ والأظهر : أن هذا العمل لا حرج فيه ، بل هو من القربات ؛ لأن إدخال الضرر هنا لا يترتب عليه ضرر بل يترتب عليه مصلحة لوقاية متعاطي هذا اللقاح من المرض الشديد ، فهذا دليل على عدم المنع من أخذ هذا اللقاح " . انتهى من محاضرة بعنوان " أحكام فقهية تتعلق بالأوبئة "
Şeyh Saad bin Nasır el-Şathri : deepl ile çevirebilirsiniz. asi yaptırmaya engel bir delil yoktur.
Ekli dosyayı görüntüle 34161
وينظر كلام الشيخ عبد العزيز بن باز رحمه الله في جواب السؤال رقم : ( 20276 ) .
وسواء كانت هذه المواد المباحة الاستعمال من الفيروسات أو البكتريا أو غير ذلك فكلها داخل فيما يجوز تناوله إن كان له آثار نافعة محمودة .
وينظر حكم التداوي بالسموم ، واستعمالها في اللقاحات في جواب السؤال رقم ( 109424 ) .
abdulaziz bin baz : virüsler bakteriler faydaları icin kullanımı caizdir.
القسم الثالث : ما كان منها مواد محرَّمة أو نجسة في أصلها ، ولكنها عولجت كيميائيّاً أو أضيفت إليها مواد أخرى غيَّرت من اسمها ووصفها إلى مواد مباحة ، وهو ما يسمَّى " الاستحالة " ، ويكون لها آثار نافعة .
وفي " الموسوعة العربية العالمية " : " وما زالت بعض اللقاحات تصنع من أجزاء أو إفرازات الكائنات المسببة للمرض ، وتتكون مجموعة لقاحات أخرى من كائنات حية تشابه تلك التي تسبب المرض ، وهذه الكائنات تعطي المناعة ولكنها لا تسبب الأمراض " . انتهى

وهذه اللقاحات يجوز تناولها لأن الاستحالة التي غيَّرت اسم موادها ومواصفاتها قد غيَّرت حكمها فصارت مباحة الاستعمال .
قال شيخ الإسلام ابن تيمية – رحمه الله - :
" وأما دخان النجاسة : فهذا مبني على أصل وهو أن العين النجسة الخبيثة إذا استحالت حتى صارت طيبة كغيرها من الأعيان الطيبة - مثل أن يصير ما يقع في الملاحة من دم وميتة وخنزير ملحا طيبا كغيرها من الملح ...
ففيه للعلماء قولان : أحدهما : لا يطهر ، كقول الشافعي ، وهو أحد القولين في مذهب مالك ، وهو المشهور عن أصحاب أحمد وإحدى الروايتين عنه ، والرواية الأخرى : أنه طاهر ، وهذا مذهب أبي حنيفة ومالك في أحد القولين وإحدى الروايتين عن أحمد .
ومذهب أهل الظاهر وغيرهم : أنها تطهر ، وهذا هو الصواب المقطوع به ؛ فإن هذه الأعيان لم تتناولها نصوص التحريم لا لفظاً ولا معنى ، فليست محرَّمة ولا في معنى المحرَّم فلا وجه لتحريمها بل تتناولها نصوص الحل ؛ فإنها من الطيبات ، وهي أيضا في معنى ما اتفق على حله فالنص والقياس يقتضي تحليلها " انتهى من" مجموع الفتاوى " ( 21 / 70 ، 71 )
ibni teymiyye istihale ile görüşünü belirtmiş.

aşılar caizdir ile ilgili fetvalar.
Salgın hastalıklar durumunda Aşıları caizleyen açıklamalar hakkında ilgili şahısların açıklamalarında özellikle Abdulaziz bin Baz'ın açıklamasında aşıya katılan mubah maddelerden bahsedilmektedir.
Periodik olarak anne karnında başlayan ve içeriğindeki maddelerin videodaki itiraflarında geçtiği üzere canlıyken ana rahminde parçalanan ceninin ve domuz ve maymunların uzuvlarının, organların dokusu olduğunu ve buna rağmen her türlü ve dönemde aşıya câizdir deniyor mu itiraf edin!!!

İstihlâl mevzuna gelirsek; Biz zaten başka bir alternatif olmadığı , zarurat durumunda domuz kalb ve kapakçığının kullanılmasına dâhi cevaz veren bir Din'in mûminleriyiz. Bunun haricinde ölüm durumunda alkol ve domuz eti kullanabileceğimiz nassla sabit.
Bilinçli müslüman aldığı ilacın içeriğinde bile alkol var mı diye araştırır, olması durumunda ilacın haram maddesiz muadillerini kullanandır. Eğer muadili olmaz ve hastalığı da hayati önem taşıyorsa alternatif tıb denen asli tıbda da yoksa zarurat miktarı ilacı kullanabilir.

Fakat ; şahsen implant gerektiren iki dişim için (eriyen çene kemiği dolayısıyla) kemik tozu kullanılması gerektiğini doktor dedi. Bende kendisine araştırmam gerekir diyerek yanından ayrıldım. Araştırma neticesinde insan, sığır ve domuz kemiklerinden yapılan kemik tozu olduğunu, Türkiye'de de en çok ve yaygın yurt dışından gelen domuz kemik tozu olduğu ve kendilerinin de bu tozu kullandıklarını Doktor dahi bilmiyordu, Benim hassasiyetim sebebiyle kendisi de öğrenmiş oldu. Hatta en baştan Domuz kesinlikle olamaz, İnsan kemiğindendir diye itiraz ediyordu. Satın almanın araştırması sonucunda firmayı araştırıp sorarak öğrendiler ve hiç bir şey yokmuş gibi aynen işlerine devam ettiler. Ben şimdilik yaptırmadım. Hem kullanabildiğim daha pek çok dişim olması, hem ilerde nasib olursa farklı ve meşrû uygulanabilir durumların olma ihtimali hem de zarurat görmediğimden şimdilik o bölgedeki 2 dişi yaptrmadım. Aslında bir meşru daha yol var, o da hastanın kendi çenesinden (iç) alınan kemik tozu parçalarıyla biraz daha zahmetli ve uzun yol var ki yaşım genç olsa idi bu yol daha mâkul gelirdi. Yine de şimdilik rölantideyim.

birhkm Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
Dr. Alişan YILDIRAN Hocanın Aşı Bilgilendirme Videoları
dakika 8 : kızamık ile ilgili iddia
cevap :sadece bende olan gazete arşivleriyle cevap.
dakika 19 asi yapan hekimlere cocuk başı 400 dolar veriliyor. bir hekimde 1500 kisiye bakıyor.
akil suzgeci : öyleyse bir hekim maaşı uzerinden asi yaparak yılda 600.000 dolar para kazanabiliyor olması gerekir.akil süzgecimden geçirdiğimde bu iddia gerceklikle uyuşmuyor.
dakika 23: mehmet Ceyhan diyor ki : asi insanlara temiz sudan sonra verilebilecek en güzel şeydir iddiasi
cevap: bu soz mehmet ceyhanin kendisine ait degildir. mehmet Ceyhan bunu naklediyor.bu soz plotkin vaccine (ASILAMAYLA ILGILI temel en baba kitap) 1, bolumunun 1. paragrafının son cümlesinde geçer. alisanin aşıyla ilgili en onemli kitabi okumadigi buradan net anlasiliyor. asi biliyorum diyebilmek icin bu kitabi okumak gerekir.
dakika 28 : aile hekimleri yanında calistirdigi hemşirenin maasini ödüyor. asi yaptıkça para kazanıyor diyor . yanlış bilmiyorsam acikca söylüyorum gibi ifadeleri var.internetten arasitrdigim kadarıyla diyor.
cevap: bu kadar basit bilgileri bilmeyen, internette aramakla bulamayan kisilere nasıl guveneceksiniz,bilgileri yanlış kendisine iletiyorum.aile hekimi ile ayni birimde calisan hemşirenin maasini devlet öder. birde binadaki hekimlerin ortak calistirdigi kan alma yönlendirme gibi isleri yapan personel vardır bunların maasini aile hekimleri öder. ama bunları maasini cari gider ödemesi denilen gider ödemesi seklinde aile hekimine yatan paradan ödenir. asi yaparak buradan para kazanıp odeme yapmaz.
aile hekimleri asi yaparak ödül kazanmaz. maaşları belirlidir. asi yapmazlarsa kesintiye gider. bu da mevzuatta herkesi bulabileceği sekilde belirlidir.
Resmî Gazete Tarihi: 30.06.2021 Resmî Gazete Sayısı: 31527
AİLE HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME VE ÖDEME YÖNETMELİĞİ

Cumhurbaşkanı Kararının Tarihi : 29/6/2021 Sayısı : 4198

Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi : 30/6/2021 Sayısı : 31527
Aile hekiminden yapılacak kesintiler[11]

MADDE 20- (1) Koruyucu hekimlik hizmetlerinden; aşılama, gebe, lohusa, bebek-çocuk takibi için ayrı ayrı, başarı oranına göre kesinti uygulanır. Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimi veya geçici aile hekimi için 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanan brüt ücretin;

a) Aylık başarı oranı % 98 - % 97 ise % 2’si,

b) Aylık başarı oranı % 96 - % 95 ise % 4’ü,

c) Aylık başarı oranı % 94 - % 90 ise % 6’sı,

ç) Aylık başarı oranı % 89 - % 85 ise % 8’i,

d) Aylık başarı oranı % 85’ten daha düşük olanlar için % 10’u,

esas alınmak suretiyle hesaplanacak miktarlar, aşılama, gebe, bebek-çocuk takibi için ayrı ayrı değerlendirilerek aile hekimine yapılacak ödemeden düşülür.
bir aile hekimi asilarin tamamini %100 unu yaparsa 100 x Maas alırsa
%85 ini yaparsa 90x Maas alir.
%70 ini de yaparsa 90x Maas alir
%0 ini yaparsa da 90 x Maas alır.

ornek hesaplama tablosunu atabilirim. konahed aile hekimliği Maas hesaplama modülünden bulunabilir.
dakika 20:38 cocuklar dogar dogmaz 13 yaşına kadar 46 doz enjeksiyon yapılır.
cevap:iddia sahilerinin iddiasına Gore hepatit b (3 doz ) + hepatit a (2 doz ) + opa (2 doz) + su çiçeği ( 1 doz )+ verem ( 1 doz ) + pnömokok ( 3 doz )+ 5 li karma (20 doz )+ 4 lu karma ( 4 doz ) + kızamık kizamikcik kabakuk ( 9 doz ) + tetanoz ( 1 doz ) = 46

gercekte hepatit b (3 doz ) + hepatit a (2 doz ) + su çiçeği ( 1 doz )+ verem ( 1 doz ) + pnömokok ( 3 doz )+ 5li karma (4 doz )+ 4 lu karma ( 1 doz ) + kızamık kizamikcik kabakuk ( 3 doz ) + tetanoz ( 1 doz ) = 19 dozdur. ( opa asisi ağza damlatılır )

iddia sahipleri ya sayıyı çok göstermeye calisarak bile bile yalan söylüyorlar ya da 5 li karma asisinin 1 ignede toplandigini 4 lu karma asininin 1 iğnede toplandigini kkk asisini 1 iğneden toplandigini bilmeyecek kadar cahiller.
Aşı Olan Doktor Yavuz Dizdar'dan Çok Önemli İtiraf ve Açıklamalar
benim albiniğm ailesi diye eklediğim fotoğrafta başörtülerini tam kapatmayan kadinlar şeriata uygun degil diye kaldiriyorsunda bu videoda SIFIR KOLLU kıyafetli kadin şeriata uygun mu ?

dakika 21: cocuklara 2.4.6.18 aylarda yapılan asi diyor.
cevap: gösterdiği hexaxim asisi turkiyede çocukların asi takviminde yok. hexaxim 6 li karma asidir ( pentaxim 5 li karma asinin birde hepatit b eklenmiş halidir )
hexaxim ve pentaxim asilerinin ayrimini yapamayan bu kisilere ne cevap vereceğiz.
ayni zamanda hexaxim 2.4.6.18 aylarda 4 doz olarak uygulanması diye bir uygulama yoktur.
fransanin asi takviminde vardır . 3 dozdur.
Z1.png

a.jpeg
b.jpeg
d.jpeg
o.jpeg
e.jpeg
f.jpeg
i.jpeg
c.jpeg
p.jpeg
n.jpeg
g.jpeg
h.jpeg
s.jpeg
t.jpeg
j.jpeg
k.jpeg
m.jpeg
l.jpeg
r.jpeg

aa1.jpeg

85.png
100.png

Abdulmuizz Fida

Admin
benim albiniğm ailesi diye eklediğim fotoğrafta başörtülerini tam kapatmayan kadinlar şeriata uygun degil diye kaldiriyorsunda bu videoda SIFIR KOLLU kıyafetli kadin şeriata uygun mu ?
Tesettüre riayet edilmeyen resimi bilerek foruma eklediğini itiraf eden bununla birlikte, Bizim koca videodaki tesettursuz kadına program aracılığıyla blur / mozaik yapmamızı aynı gören hastalıklı karaktere 1 gün yazmama cezası verildi.

Üst Ana Sayfa Alt