Türkçe namaz kilanlar

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi

Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!" (Buharî, 3:72)

Elmalılı Hamdi Yazır Meali
Sizin dininiz size, benim dinim banadır. Kafirun 6

Son düzenleme:
ع Çevrimdışı

علي حمزة

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!" (Buharî, 3:72)

Elmalılı Hamdi Yazır Meali
Sizin dininiz size, benim dinim banadır. Kafirun 6

وَمَنْ يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدٰى وَيَتَّبِعْ غَيْرَ سَب۪يلِ الْمُؤْمِن۪ينَ نُوَلِّه۪ مَا تَوَلّٰى وَنُصْلِه۪ جَهَنَّمَۜ وَسَٓاءَتْ مَص۪يرًا۟
Kim de hidayet kendisine apaçık belli olduktan sonra Resûl’e muhalefet eder ve müminlerin yolunun dışında bir yola uyarsa, (batıl yolu ona süslü göstererek) onu yöneldiği yola havale eder ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir dönüş yeridir orası!
(4/Nîsa, 115)

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ اِذَا قَضَى اللّٰهُ وَرَسُولُهُٓ اَمْرًا اَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ اَمْرِهِمْۜ وَمَنْ يَعْصِ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُب۪ينًا
Allah ve Resûl'ü bir şeye hükmettiğinde, mümin erkek ve mümin kadının o işlerinde seçim hakları yoktur. Kim de Allah’a ve Resûl’üne isyan ederse, muhakkak ki apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.
(33/Ahzâb Suresi, 36)(bk. 4/Nisâ, 59-65 ve 49/Hucurât, 2.)

قَاتِلُوا الَّذ۪ينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَد۪ينُونَ د۪ينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ حَتّٰى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ۟
Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve Ahiret Günü'ne inanmayan, Allah ve Resûl’ünün haram saydığını haram saymayan ve hak (din olan İslam’ı) din edinmeyenlerle alçaltılmış bir şekilde elden cizye verinceye kadar savaşın.
(9/Tevbe, 29)

اَلَّذ۪ينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْاُمِّيَّ الَّذ۪ي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرٰيةِ وَالْاِنْج۪يلِۘ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهٰيهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَٓائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ اِصْرَهُمْ وَالْاَغْلَالَ الَّت۪ي كَانَتْ عَلَيْهِمْۜ فَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا بِه۪ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذ۪ٓي اُنْزِلَ مَعَهُٓۙ اُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ۟
“Onlar ki; yanlarında bulunan Tevrat ve İncil’de yazılı olarak (sıfatlarını) buldukları ümmi olan Resûl Nebi’ye uyarlar. Onlara iyiliği emreder, kötülükten sakındırır; temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar; sırtlarındaki ağır yükü ve zincirlerini kaldırır. Ona iman edenler, onu saygı ile yüceltenler, ona yardım edenler ve onunla beraber indirilen Nur’a (Kur’ân’a) uyanlar... İşte bunlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.”
(7/A'râf Suresi, 157)

Mealcilerin Çelişkileri Aşağıdaki Videolarda

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
وَمَنْ يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدٰى وَيَتَّبِعْ غَيْرَ سَب۪يلِ الْمُؤْمِن۪ينَ نُوَلِّه۪ مَا تَوَلّٰى وَنُصْلِه۪ جَهَنَّمَۜ وَسَٓاءَتْ مَص۪يرًا۟
Kim de hidayet kendisine apaçık belli olduktan sonra Resûl’e muhalefet eder ve müminlerin yolunun dışında bir yola uyarsa, (batıl yolu ona süslü göstererek) onu yöneldiği yola havale eder ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir dönüş yeridir orası!
(4/Nîsa, 115)

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ اِذَا قَضَى اللّٰهُ وَرَسُولُهُٓ اَمْرًا اَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ اَمْرِهِمْۜ وَمَنْ يَعْصِ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُب۪ينًا
Allah ve Resûl'ü bir şeye hükmettiğinde, mümin erkek ve mümin kadının o işlerinde seçim hakları yoktur. Kim de Allah’a ve Resûl’üne isyan ederse, muhakkak ki apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.
(33/Ahzâb Suresi, 36)(bk. 4/Nisâ, 59-65 ve 49/Hucurât, 2.)

قَاتِلُوا الَّذ۪ينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَد۪ينُونَ د۪ينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذ۪ينَ اُو۫تُوا الْكِتَابَ حَتّٰى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ۟
Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve Ahiret Günü'ne inanmayan, Allah ve Resûl’ünün haram saydığını haram saymayan ve hak (din olan İslam’ı) din edinmeyenlerle alçaltılmış bir şekilde elden cizye verinceye kadar savaşın.
(9/Tevbe, 29)

اَلَّذ۪ينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْاُمِّيَّ الَّذ۪ي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرٰيةِ وَالْاِنْج۪يلِۘ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهٰيهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَٓائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ اِصْرَهُمْ وَالْاَغْلَالَ الَّت۪ي كَانَتْ عَلَيْهِمْۜ فَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا بِه۪ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذ۪ٓي اُنْزِلَ مَعَهُٓۙ اُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ۟
“Onlar ki; yanlarında bulunan Tevrat ve İncil’de yazılı olarak (sıfatlarını) buldukları ümmi olan Resûl Nebi’ye uyarlar. Onlara iyiliği emreder, kötülükten sakındırır; temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar; sırtlarındaki ağır yükü ve zincirlerini kaldırır. Ona iman edenler, onu saygı ile yüceltenler, ona yardım edenler ve onunla beraber indirilen Nur’a (Kur’ân’a) uyanlar... İşte bunlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.”
(7/A'râf Suresi, 157)

tesekkurler, lakin koyduğunuz ayetlerin namaz veya Türkçe namazla hiçbir alakası, yok, namaz reddediliyor olsaydı, bu ayetleri koymakta hakliydiniz. Burada namazın reddi, peygambere muhalefet veya Allah’a muhalefet gibi durum filan yok, bilakis Türkçe namaz kılma bahsedilen. Ayrıca Ozturk’un deism görüşleri veya siyasi görüşleri veya diğer Edip Yuksel’in kendince çelişkileri siyasi değil bu başlıkta tartışılan. Manipüle etmeye gerek yok yani. Konu Türkçe namaz ve bununla ilgili söylenenler. Mezheplerin ne dediği ne demediği ..

Son düzenleme:
ع Çevrimdışı

علي حمزة

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
لَٓا اِكْرَاهَ فِي الدّ۪ينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّۚ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللّٰهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقٰىۗ لَا انْفِصَامَ لَهَاۜ وَاللّٰهُ سَم۪يعٌ عَل۪يمٌ
Dinde zorlama yoktur. Rüşd/Hak, batıldan (kesin bir biçimde) ayrılmıştır. Her kim (reddetmek, tekfir etmek, teberrî etmek suretiyle) tağutu inkâr eder ve Allah’a iman ederse kopması olmayan sapasağlam kulp (olan Kelime-i Tevhid’e) tutunmuş (ve İslam dinine girmiş) olur. Allah (işiten ve dualara icabet eden) Semi’, (her şeyi bilen) Alîm’dir.
(2/Bakara, 256)

Cemil Kılınç biyografisi

sence bu adam tağutu reddetmiş midir?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
لَٓا اِكْرَاهَ فِي الدّ۪ينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّۚ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللّٰهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقٰىۗ لَا انْفِصَامَ لَهَاۜ وَاللّٰهُ سَم۪يعٌ عَل۪يمٌ
Dinde zorlama yoktur. Rüşd/Hak, batıldan (kesin bir biçimde) ayrılmıştır. Her kim (reddetmek, tekfir etmek, teberrî etmek suretiyle) tağutu inkâr eder ve Allah’a iman ederse kopması olmayan sapasağlam kulp (olan Kelime-i Tevhid’e) tutunmuş (ve İslam dinine girmiş) olur. Allah (işiten ve dualara icabet eden) Semi’, (her şeyi bilen) Alîm’dir.
(2/Bakara, 256)

Cemil Kılınç biyografisi

sence bu adam tağutu reddetmiş midir?
Tagutu reddetmesi gerekmez ki, şayet darul islamda yasiyorsa.!? kendisine eziyete ediliyor mu sistemde dini vecibeleri açısından. yekten tüm muslumanlar, fundamentalist olmak zorunda değil ki? Tevhidin içeriği belli 1400 yıldır.

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Gülenle filan alakası yok zaten, çok geçmişte de örneğin Türkçe ezan denenmiş.tesekkurler mesaj için, ancak konuda işlemeye çalıştığım, dua değil, bizzat namazin Türkçe kılınması, örneğin Kuranda bazı süreleri, Türkçe söylemek yani. Dua başka Birsey namaz başka Birsey, namazın sonunda dua yapiliyor zaten. Ozturk çünkü diyor ki dört mezhepte var biliniyor, videoda Farsçaya çevrildiği söyleniyor, Farsçaya çevrildiyse Türkçeye de çevrilebilir pekala.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Deneyenler Bandrollü kâfirlerdi!
Bence peygambere uy!
Yukarıda mesajıma ekleme yaptım okur musunuz rica etsem? Ben ayrıca onlara Zümer 7 gereği orijinalinden okursaniz ayeti, kafir demiyorum. Tekfir etmek başka , kafir etiketi yapıştırmak başka şey.Cunku Allah’ın kufre düşmelerine razı olmadığını biliyorum.

Abdulmuizz Fida

Admin
Tagutu reddetmesi gerekmez ki, şayet darul islamda yasiyorsa.!? kendisine eziyete ediliyor mu sistemde dini vecibeleri açısından. yekten tüm muslumanlar, fundamentalist olmak zorunda değil ki? Tevhidin içeriği belli 1400 yıldır.
Müslüman müslümandır, 100 senelik Hristyanların kendi içlerinden çıkan Protestan , evangelistler için türettiği kavramları Müslümanlara yamama. İlla bir şey diyeceksen şeriatçı de. Şeriatçı olmayan , şeriatı bilerek istemeyen zaten İslam'la alakası yoktur

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Turkçe namaz diyerek müşriklerin ve câhil Mealist zındıkların söylemlerini forumda dillendirip forumun seviyesini düşürme.
He Forumdan sıkıldıysan o başka
Forumun seviyesini düşürmek gibi bir amacım hiç olmadı. Fakat , hepsine kalkıp zindik demeniz çok agir bir itham, zan ediyor olmayasınız. Zindik için, tanrısız dinsiz demektir benim bildiğim.
Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul edendir, engin merhamet sahibidir.

Abdulmuizz Fida

Admin
Forumun seviyesini düşürmek gibi bir amacım hiç olmadı. Fakat , hepsine kalkıp zindik demeniz çok agir bir itham, zan ediyor olmayasınız. Zindik için, tanrısız dinsiz demektir benim bildiğim.
Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul edendir, engin merhamet sahibidir.
Mesela hangi hadis inkarcısı Mealist musluman?

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Müslüman müslümandır, 100 senelik Hristyanların kendi içlerinden çıkan Protestan , evangelistler için türettiği kavramları Müslümanlara yamama. İlla bir şey diyeceksen şeriatçı de. Şeriatçı olmayan , şeriatı bilerek istemeyen zaten İslam'la alakası yoktur

ben bu konuda size katılamıyorum. Zira seriat Kuranla belli. Haydi diyelim ki sahip hadislerle de belli. Muslumanlara yamadigim kavram ne var ki burada anlamadım doğrusu ? Fundamentalist Türkçe bir kelime, koktendinci demek. Protestanlarla evanjelistlerle ne alakası var? Dil canlıdır, evrilir, etkileşir, Kuran da bile bir‘den fazla dil vardır 6 yüzyıla ait bölgesel diller.

Son düzenleme:
İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Benim Peygamberimin sözlerini reddedene, uygulamalarını bir dönemle sınırlı olacağını iddia edenlere, kendi yarım aklıyla peygamberin sünnetini sözlerini eleştirene ne sevgi var ne saygı . Dinsizler bile daha omurgalı o batı yalaması Allah'ın dinini bir bölük insana güzel göstereceğim diye eğip büküp kendi aklıyla kendi dinini kuranlardan.

Son düzenleme:

Abdulmuizz Fida

Admin
Boş konuşuyorsun, Fundamental Türkçe kelime değil
Ne zaman kimler hakkında kullanılmaya başladığı belli. Bunu da Müslümanları övmek için değil karalamak için kullanıyorar

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Mesela hangi hadis inkarcısı Mealist musluman?

ben onları anlamaya çalışıyorum, , onlara göre dedikleri, biz Kuran’dan sorguya çekileceğiz ahiret gününde, hadislerden değil demekteler, sosyal medyada. Bir dolu da takipçileri var, .Buna ne diyeceksiniz? Ha hadisleri reddediyorlar, ama Kurani bırakmiyorlar reddedisleri yok yani,Allah’a inanıyorlar, peygambere inanıyorlar.. Bu nispette ben kalkıp onları sırf hadisleri reddediyorlar diye, bunlar musluman değil diye yaftalamam. O o yolu seçmiş demek ki. Bir gerekçesi mutlak vardır kendince. ta 6 yüzyılda Kuranin indiği bölgede, senin dinin sana benim dinim bana demezdi ayet, demek ki benzer tartışmalar oldu, Çünkü peygamber döneminde güçlenmiş bir din değildi. Din, zaten kelime içeriğiyle yol demektir, benim bildiğim. E şimdi bunlar sirati müştakım üzereler, hepsi de inançlı. Bir benzeri bir dolu laik musluman var, başı açık, tesettür kullanmayan, iman eden, namazini kılan, hadisleri reddetmeyen mesela, kişisel gunahlari kendi tasarruflarında sonuçta, kimse kimsenin gunahini yuklenmez, bu nispette de kalkip onlara siz musluman değilsiniz , dinsizsiniz, kafiresiniz vb. deme hakkına değiliz bence. Bu sadece Tanrı Liga soyunmak olur bana kalırsa,haddi asmak, sirk kosmak olur yani. Mesela benim aklıma takılıyor Ozturkun videoda söylediği, işte filanca mezheplerde vardır herkes bilir demekte iddia ederek, yoksa soyadı görüşü ve deizm hakkındaki görüşü çok ilgi alanında değil, dibe ilişkin söyledikleriyle ilgiliyim.Cunku Allah kitapta neyin hayır neyin şer olduğunu bilemezsiniz ,yani hayır dediğiniz şer, şer dediğiniz hayır olabilir demekte, bunun takdiri yalnızca bana demekte. Bu yüzden ben etiketlemiyorum onları. Çünkü fitne bile iki türlüdür, iyi fitne, kotu fitne diye öyle bilirim. Bu ayete ilişkin.

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Boş konuşuyorsun, Fundamental Türkçe kelime değil
Ne zaman kimler hakkında kullanılmaya başladığı belli. Bunu da Müslümanları övmek için değil karalamak için kullanıyorar
Boş konuşmuyorum, siz yazdığımı okumuyorsunuz sanırım, Tamam işte ben de o yüzden söyledim, ya diller evarılmıyor, etkilesiyor diye, basit örnek Türkçede kaç farklı kökenli kelime var dağarcık olarak. Bu gayet normal, Osmanlı’dan öyle gelmiş cunku, Atatürk de bozmamış, ille pür Türkçe yapalım dememiş. E geneli değil kesinlikle bir kesimin yaptıkları da muslumanlara mal ediliyor ama yurtdışında örneğin, bakın mesela mesela Suriye’de kalkıp kilise bombaladilar, kısa süre önce, kalkıp adamların milli heykelini yıkmışlar mesela. Halbuki bunu 2 milyar musluman mi yapıyor, elbette değil, bir kesim yapıyor sadece, ama karalaması tüm muslumanlari ilgilendiriyor. Hangi hadiste veya Kuran’da git ibadethane yık yerle bir et diyor? Allahaşkına bir cevap verin. Aksine ayetle sabit, insanların bir kısmını bir kısmıyla helak ederim demekte, bunu yapmasaydık, ibadethaneler yeryüzünde kalkmazdı demekte. Şimdi hangi yazılı metne sığdıracağız bunu? Buyrun sığdırın, nasıl sigdiracaksiniz? Bu bağlamda daha yeni ha fundamentalist demiş, ha seriatci demis ne farkeder? Ya da arada bir fark varsa işleyelim. Şerîatle, köktendincinin farkı nedir? Çünkü ne Kuran da ne de hadiste, seriatcilik diye Birsey yok. Seri hükümler ve buna şerait var. Bu kadar.