Türkçe namaz kilanlar

musabelkurdi Çevrimdışı

musabelkurdi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
مَّآ أَفَآءَ ٱللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ مِنۡ أَهۡلِ ٱلۡقُرَىٰ فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي ٱلۡقُرۡبَىٰ وَٱلۡيَتَٰمَىٰ وَٱلۡمَسَٰكِينِ وَٱبۡنِ ٱلسَّبِيلِ كَيۡ لَا يَكُونَ دُولَةَۢ بَيۡنَ ٱلۡأَغۡنِيَآءِ مِنكُمۡۚ وَمَآ ءَاتَىٰكُمُ ٱلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَىٰكُمۡ عَنۡهُ فَٱنتَهُواْۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ
.......Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir. Haşr suresi 7.ayet.

el-Mikdâm bin Ma’dikerib (r.a.) şöyle rivayet etti: Allah Resûlü ﷺ şöyle buyurdu:
"Öyle bir zaman gelir ki, benden bir hadis bir adama ulaştırılır, o da koltuğuna yaslanmış bir halde şöyle der: 'Bizimle sizin aranızda Allah’ın Kitabı vardır. Onda helâl bulduğumuzu helâl sayarız, haram bulduğumuzu da haram sayarız.' Dikkat edin! Allah Resûlü ﷺ neyi haram kılmışsa, şüphesiz Allah da onu haram kılmıştır."
(Tirmizî, İlim 10; Hadis No: 2664 - Hasen)

Kim Peygamber’in ﷺ hadislerinin (söz veya fiil olarak), kaynaklarda bilinen şartları çerçevesinde bir delil (şer’î kaynak) olduğunu inkâr ederse, küfre düşmüş ve İslam dairesinden çıkmıştır.
O kimse, Yahudiler ve Hristiyanlarla — ve Allah Teâlâ’nın dilediği diğer kâfirlerle — birlikte haşredilecektir.
(İmam Celâleddîn es-Suyûtî, Miftâhu’l-Cenne)

Mütevatir hadisleri reddetmek dolaylı yoldan kuranı da reddetmektir. Ulemanın icmasına göre insanı kafir eder. Kafirlerin sözüyle amel etmeyin.

ben onları anlamaya çalışıyorum, , onlara göre dedikleri, biz Kuran’dan sorguya çekileceğiz ahiret gününde, hadislerden değil demekteler, sosyal medyada. Bir dolu da takipçileri var, .Buna ne diyeceksiniz? Ha hadisleri reddediyorlar, ama Kurani bırakmiyorlar reddedisleri yok yani,Allah’a inanıyorlar, peygambere inanıyorlar.. Bu nispette ben kalkıp onları sırf hadisleri reddediyorlar diye, bunlar musluman değil diye yaftalamam. O o yolu seçmiş demek ki. Bir gerekçesi mutlak vardır kendince. ta 6 yüzyılda Kuranin indiği bölgede, senin dinin sana benim dinim bana demezdi ayet, demek ki benzer tartışmalar oldu, Çünkü peygamber döneminde güçlenmiş bir din değildi. Din, zaten kelime içeriğiyle yol demektir, benim bildiğim. E şimdi bunlar sirati müştakım üzereler, hepsi de inançlı. Bir benzeri bir dolu laik musluman var, başı açık, tesettür kullanmayan, iman eden, namazini kılan, hadisleri reddetmeyen mesela, kişisel gunahlari kendi tasarruflarında sonuçta, kimse kimsenin gunahini yuklenmez, bu nispette de kalkip onlara siz musluman değilsiniz , dinsizsiniz, kafiresiniz vb. deme hakkına değiliz bence. Bu sadece Tanrı Liga soyunmak olur bana kalırsa,haddi asmak, sirk kosmak olur yani. Mesela benim aklıma takılıyor Ozturkun videoda söylediği, işte filanca mezheplerde vardır herkes bilir demekte iddia ederek, yoksa soyadı görüşü ve deizm hakkındaki görüşü çok ilgi alanında değil, dibe ilişkin söyledikleriyle ilgiliyim.Cunku Allah kitapta neyin hayır neyin şer olduğunu bilemezsiniz ,yani hayır dediğiniz şer, şer dediğiniz hayır olabilir demekte, bunun takdiri yalnızca bana demekte. Bu yüzden ben etiketlemiyorum onları. Çünkü fitne bile iki türlüdür, iyi fitne, kotu fitne diye öyle bilirim. Bu ayete ilişkin.

Son düzenleme:
İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ben onları anlamaya çalışıyorum, , onlara göre dedikleri, biz Kuran’dan sorguya çekileceğiz ahiret gününde, hadislerden değil demekteler, sosyal medyada. Bir dolu da takipçileri var, .Buna ne diyeceksiniz? Ha hadisleri reddediyorlar, ama Kurani bırakmiyorlar reddedisleri yok yani,Allah’a inanıyorlar, peygambere inanıyorlar.. Bu nispette ben kalkıp onları sırf hadisleri reddediyorlar diye, bunlar musluman değil diye yaftalamam.
Allah'a inanıyorlarsa indirdiği kitabın içindekine de uyacaklar:
Allah ve Rasûlü bir meselede kesin ve bağlayıcı bir hüküm verdiği zaman, mü’min erkek veya mü’min kadının, kendileriyle alakalı o meselede başka bir tercihte bulunma hakkı yoktur. Kim Allah ve Rasûlü’ne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (AHZAB 36)

Ey iman edenler! Allah ve Rasûlü sizi, size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman onlara uyun. Şunu bilin ki Allah kişiyle kalbinin arasına girer. Sonra hiç şüphesiz, hepiniz O’nun huzurunda toplanacaksınız.(ENFAL 24)

Peygamber’e itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de itaatten yüz çevirirse aldırma! Çünkü biz seni, onların üzerine bekçi olarak göndermedik.(NİSA 80)

Kim de Allah’a ve Peygamberi’ne isyân eder ve O’nun sınırlarını aşarsa Allah onu, içinde devamlı kalacağı bir ateşe sokar. Onun için zelîl ve perişan eden bir azap vardır.(NİSA 14)

Bedevîler: “İman ettik” dediler. De ki: “Siz henüz iman etmediniz. Fakat «biz, sadece boyun eğdik» deyin. Çünkü iman henüz tam olarak kalplerinize yerleşmemiştir. Eğer Allah’a ve Rasûlü’ne itaat ederseniz, Allah sizin amellerinizden hiçbir şeyi boşa çıkarmayacaktır. Çünkü Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.(HUCURAT 14)

Peygamber Kuranı en iyi anlayan değil miydi? Rabbinden vahiy alan değil miydi? Onun Kuranı anladığı gibi hiçbirimiz Kuranı anlayabilir miyiz?
Kuran bize yeter diyen mehmet okuyan kaç sayfa tefsir yazdı hem kendisiyle çelişti hem Peygamberin hadislerini reddederek kendi sünnetine ve aklına göre kitab yazdı.
E şimdi bunlar sirati müştakım üzereler, hepsi de inançlı. Bir benzeri bir dolu laik musluman var, başı açık, tesettür kullanmayan, iman eden, namazini kılan, hadisleri reddetmeyen mesela, kişisel gunahlari kendi tasarruflarında sonuçta, kimse kimsenin gunahini yuklenmez, bu nispette de kalkip onlara siz musluman değilsiniz , dinsizsiniz, kafiresiniz vb. deme hakkına değiliz bence. Bu sadece Tanrı Liga soyunmak olur bana kalırsa,haddi asmak, sirk kosmak olur yani.
Peki siz o kişilerin sirati müstakim üzere olduğunu nerden bildiniz? (hâşâ) dediğiniz tanrılığa soyunma eylemini siz yapmış olmadınız mı? Günahını bilerek günah işlemek ayrı bir şey kibirlenerek yaptığı günahı temize çıkarmaya çalışıp dinden çıkmak ayrı şey. Hele hele Allah'ın kanunlarını redddedip beşeri kanun sevicileri kendini Müslüman zannedenler... Allah'ın kanunlarına kin kusup beşerin yırtık eksik kanunlarını zulüm maddelerini isteyenlere bir şey diyince şirk koşmuş oluyoruz öyle mi? Haddi aşmış oluyoruz öyle mi? Allah'ın tarafına meylettiğimiz için haddi aşmış mı oluyoruz?

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Benim Peygamberimin sözlerini reddedene, uygulamalarını bir dönemle sınırlı olacağını iddia edenlere, kendi yarım aklıyla peygamberin sünnetini sözlerini eleştirene ne sevgi var ne saygı . Dinsizler bile daha omurgalı o batı yalaması Allah'ın dinini bir bölük insana güzel göstereceğim diye eğip büküp kendi aklıyla kendi dinini kuranlardan.
Sözleriniz tutarsız, ya da yazılanları okutmuyorsunuz. Onlar da bizim peygamberimiz demekte zaten, peygamberi reddetmiyor ki? Ha kendilerine göre bir 19 Dan bahsediyorlar. Edip Yuksel takip ettiğim bir işim değildir. Medyadan bildiğim kadarıyla biliyorum, ama inançlı olduklarını biliyorum. Dinsizler ve geneli değil kesinlikle ama bir kesim ateist konusunda sizinle hemfikirim, kabul etmiyor ama hakaret etmeden bilgi içeriğiyle tartışI yorlar. Onlar hadisleri reddetmezler zaten. . Sosyal medyada görüyoruz okuyoruz bunları. Diğer isimler ilahiyatçılar, ise takip ettiklerim arasında, din konulu tartışmalarda, çünkü tarikatlar in ne dediğiyle ilgilenmiyoRum ben.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Rasulullaha itaat Allah (c.c.) nin emridir. Kur'an-ı kerim'de , Hadis-i şerifleri zikreden Rasulullahın ağzından çıkarak yazılarak bugüne ulaşmıştır.
Hadis rivayet nakletme konusunda İslam'ın Hadis usulunu ve Muhaddislerin Cerh - Tadil usulunu bilip, nasıl sorgu ile ince elemeden geçtiğini bilmeyenlerin, Herhangi bir sözün uydurularak gelmesi gibi zannetmeleri normaldır. Fakat İslam âlimleri, bu usulu ve zor şartlarla testten geçen râvilerin nakilleri belli özellikleri bulunması durumunda sahihlerine aldıklarından, Ummetin mutevatir dediği hadisi inkar edenin kafir olacağını bildirmişlerdir.
Mutevatir hadisde aranan şartların ve en az 4 sahabenin ve daha fazla sahabenin rivayet ettiği hadisleri inkar edenin, sahabeyi ve ummeti kendi kıt aklı ve hevasıyla yalancılıkla suçlayacağından kafir olur.

Mutevatir Hadisleri İnkar Edenin Hukmu?

Sadece Kur’an’la Amel Edilmesini Söyleyene Reddiye ve Cehaletinin Açıklaması

Kur'an ve Hadisler Aynı ise, Neden Birbiriyle Çelişen 4 Mezheb Var?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sözleriniz tutarsız, ya da yazılanları okutmuyorsunuz. Onlar da bizim peygamberimiz demekte zaten, peygamberi reddetmiyor ki? Ha kendilerine göre bir 19 Dan bahsediyorlar. Edip Yuksel takip ettiğim bir işim değildir. Medyadan bildiğim kadarıyla biliyorum, ama inançlı olduklarını biliyorum. Dinsizler ve geneli değil kesinlikle ama bir kesim ateist konusunda sizinle hemfikirim, kabul etmiyor ama hakaret etmeden bilgi içeriğiyle tartışI yorlar. Onlar hadisleri reddetmezler zaten. . Sosyal medyada görüyoruz okuyoruz bunları. Diğer isimler ilahiyatçılar, ise takip ettiklerim arasında, din konulu tartışmalarda, çünkü tarikatlar in ne dediğiyle ilgilenmiyoRum ben.
Bence siz okumuyorsunuz, hadislere saldırıp hadisleri cımbızlayıp milletin önüne koyarak insanlarını aklını çelmeye çalışan insanlar istedikleri kadar bizim Peygamberimiz desinler, ha desinler ha demesinler sözlerini reddettikten sonra ne farkeder ki? Hadislerin reddediyorlar akıllarına uymayan hadisleri reddediyorlar ne kadar sahih olup olmadığına bakmaksızın reddediyorlar sırf akıllarına uymuyuor diye.

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah'a inanıyorlarsa indirdiği kitabın içindekine de uyacaklar:
Allah ve Rasûlü bir meselede kesin ve bağlayıcı bir hüküm verdiği zaman, mü’min erkek veya mü’min kadının, kendileriyle alakalı o meselede başka bir tercihte bulunma hakkı yoktur. Kim Allah ve Rasûlü’ne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (AHZAB 36)

Ey iman edenler! Allah ve Rasûlü sizi, size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman onlara uyun. Şunu bilin ki Allah kişiyle kalbinin arasına girer. Sonra hiç şüphesiz, hepiniz O’nun huzurunda toplanacaksınız.(ENFAL 24)

Peygamber’e itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur. Kim de itaatten yüz çevirirse aldırma! Çünkü biz seni, onların üzerine bekçi olarak göndermedik.(NİSA 80)

Kim de Allah’a ve Peygamberi’ne isyân eder ve O’nun sınırlarını aşarsa Allah onu, içinde devamlı kalacağı bir ateşe sokar. Onun için zelîl ve perişan eden bir azap vardır.(NİSA 14)

Bedevîler: “İman ettik” dediler. De ki: “Siz henüz iman etmediniz. Fakat «biz, sadece boyun eğdik» deyin. Çünkü iman henüz tam olarak kalplerinize yerleşmemiştir. Eğer Allah’a ve Rasûlü’ne itaat ederseniz, Allah sizin amellerinizden hiçbir şeyi boşa çıkarmayacaktır. Çünkü Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.(HUCURAT 14)

Peygamber Kuranı en iyi anlayan değil miydi? Rabbinden vahiy alan değil miydi? Onun Kuranı anladığı gibi hiçbirimiz Kuranı anlayabilir miyiz?
Kuran bize yeter diyen mehmet okuyan kaç sayfa tefsir yazdı hem kendisiyle çelişti hem Peygamberin hadislerini reddederek kendi sünnetine ve aklına göre kitab yazdı.

Peki siz o kişilerin sirati müstakim üzere olduğunu nerden bildiniz? (hâşâ) dediğiniz tanrılığa soyunma eylemini siz yapmış olmadınız mı? Günahını bilerek günah işlemek ayrı bir şey kibirlenerek yaptığı günahı temize çıkarmaya çalışıp dinden çıkmak ayrı şey. Hele hele Allah'ın kanunlarını redddedip beşeri kanun sevicileri kendini Müslüman zannedenler... Allah'ın kanunlarına kin kusup beşerin yırtık eksik kanunlarını zulüm maddelerini isteyenlere bir şey diyince şirk koşmuş oluyoruz öyle mi? Haddi aşmış oluyoruz öyle mi? Allah'ın tarafına meylettiğimiz için haddi aşmış mı oluyoruz?
Verdiğiniz ayet evliliğe ilişkin bir ayettır ahzaptan, konuyla bir alakası yok yani. Kişiyle kalp arasına girmek, zaten bilinen bir durumdur Kuran’da, size şah damarınızdan yakınım der, daha izahat vermesine gerek var mi? Kalp olmadan şahdamarı çalışır mi? Tam da öyle evet bekçi olarak göndermemiş, zaten peygamberin yapıp ettiklerini yani diger bir deyişle vahiysel sunneti Kuran da okuyoruz, şunu söyle yap, bunu yapma vb.uyarilardan dolayı.. Şahih hadislerde bunu destekler zaten. Bu hucurat ayeti ise bambaşka bir ayettir iman etmeye yönelik, eleştirdiklerimiz zaten iman ediyorlar imansız değiller ki? Kaldı ki ayete göre de baksanız demek ki Allah henüz iman vermemiş deriz, nasip etmemiş deriz. Öyle bir durumda yok. peygamberin özelliği vahiy alışı ve aktarısi, izah edişi, Zaten Kuran’a ayetlerine aykırı olamaz. Mehmet Okuyanı dinledim birkaç kez. Tefsiriyle ilgilenmedim açıkcası ben Elmalili tercih ederim her zaman. Çünkü bunlar kendine gore Allah’a iman ediyor, peygambere iman ediyor. Tevhide iman ediyor, kendine göre sıratı müştakım üzerinde gidiyor,ve bunu sosyal medyada duyuruyor zaten ilan ediyor. Nasilki dinsiz olan ben dinsizim diye ilan ediyor medyada açıkça. Bu da böyle Birsey. E bu Kuranda uzaylılara gelmedi biz insanlara geldi haliyle, ama ne yapıyoruz okuyoruz, hadisleri, tarihcileri, filozofları okuyoruz vb. Akletmek de gerekiyor. Dinden çıkmak başka bir şeydir zaten. Çıkmadan öncesi inançlıdır. Öyle bir zaman gelir ki, adam dinden çıkar, ama inançlıyken yazdıkları, tefsiri vb. Hala kullanılır. Kibirlenip dinden çıkan kim Edip Yüksel mi? Ben onu dindar biliyorum. O kısımda kimden bahsettiğinizi anlamadım Açıkcası. Yırtık kanundan kastınız nedir anlamadım, kastettiğinizi resmî anayasa ise, Kuran Dan ögeler de bari diriyor, tecavuz, rusvet,zina gerçi çıkardılar şimdi Zina bahsini, tek uymayan tek eşlilik, buna rağmen 100 imam nikahı kıyılıyor bu memlekette. Bu nispette objektif bakarsak, darulislam görünüyor ülke, başörtüsü sorunu da çözüldü. Nedir şeriate uymayan? Tâğut ise tagutun anlamı belli, Allahtan başka bir varlik, nesne tapilan demek. 1400 yıldır anlamı bu. Var mi başka bir anlamı? Varsa yazın ben de öğreneyim, kontrol edeyim kitapla hadisle.

Abdulmuizz Fida

Admin
Boş konuşmuyorum, siz yazdığımı okumuyorsunuz sanırım, Tamam işte ben de o yüzden söyledim, ya diller evarılmıyor, etkilesiyor diye, basit örnek Türkçede kaç farklı kökenli kelime var dağarcık olarak. Bu gayet normal, Osmanlı’dan öyle gelmiş cunku, Atatürk de bozmamış, ille pür Türkçe yapalım dememiş. E geneli değil kesinlikle bir kesimin yaptıkları da muslumanlara mal ediliyor ama yurtdışında örneğin, bakın mesela mesela Suriye’de kalkıp kilise bombaladilar, kısa süre önce, kalkıp adamların milli heykelini yıkmışlar mesela. Halbuki bunu 2 milyar musluman mi yapıyor, elbette değil, bir kesim yapıyor sadece, ama karalaması tüm muslumanlari ilgilendiriyor. Hangi hadiste veya Kuran’da git ibadethane yık yerle bir et diyor? Allahaşkına bir cevap verin. Aksine ayetle sabit, insanların bir kısmını bir kısmıyla helak ederim demekte, bunu yapmasaydık, ibadethaneler yeryüzünde kalkmazdı demekte. Şimdi hangi yazılı metne sığdıracağız bunu? Buyrun sığdırın, nasıl sigdiracaksiniz? Bu bağlamda daha yeni ha fundamentalist demiş, ha seriatci demis ne farkeder? Ya da arada bir fark varsa işleyelim. Şerîatle, köktendincinin farkı nedir? Çünkü ne Kuran da ne de hadiste, seriatcilik diye Birsey yok. Seri hükümler ve buna şerait var. Bu kadar.
Türkçe namaz kılınmalı diyenlerin hallerine bak Rasulullaha savaş açmış, büyük oranı hadis inkarcısı, metruş , mealist zındıklardır.
Sen evvela bu zındıkların hadislere uymadan Kurana bakarak çıkardıkları Türkçe abdest ve namaz nasıl kılınır bir 20 sayfalık kitabları varsa buraya getir. Nedense çoğu Hanefi gibi namaz hareketleri yapar rezil sahtekarlar

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Bence siz okumuyorsunuz, hadislere saldırıp hadisleri cımbızlayıp milletin önüne koyarak insanlarını aklını çelmeye çalışan insanlar istedikleri kadar bizim Peygamberimiz desinler, ha desinler ha demesinler sözlerini reddettikten sonra ne farkeder ki? Hadislerin reddediyorlar akıllarına uymayan hadisleri reddediyorlar ne kadar sahih olup olmadığına bakmaksızın reddediyorlar sırf akıllarına uymuyuor diye.
Güzel de burada bahsettiğiniz dinsizler ve ateistler. Benim dediğim ise su gene,I Degil, ama bir kısmı saygı.i bir şekilde hakaret etmeden tartışiyor.ne var ki benim düşüncem bu demekte Allah’a inanmıyorum diyor diğer dinleri de kabul etmiyor zaten, dinsizlere gelirsek onların da bir kısmı Allah’ı kabul ediyor, dini kabul etmiyor ama aileden o kültürü almış sorguladığı iz da anlıyorsunuz yani. Bir kısmı da kendi kafasında tahayyül ettiği yaratıcıya inanıyor yapacak Birsey yok yani. Biraz empati yaparsanız, onların yerinde biz de olsaydık aynını yapacaktık, o da çünkü kendini düşünce olarak ifade etmek istiyor. Hakaret etmediği müddetçe de, fikrini söylemesi desteklenir yani, önemli ve hayati olan, karsinina alti doldurulmuş argumanla cikabilmek, onun seviyesine inip izah edebilmek bütün mesele bu.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Türkçe namaz kılınmalı diyenlerin hallerine bak Rasulullaha savaş açmış, büyük oranı hadis inkarcısı, metruş , mealist zındıklardır.
Sen evvela bu zındıkların hadislere uymadan Kurana bakarak çıkardıkları Türkçe abdest ve namaz nasıl kılınır bir 20 sayfalık kitabları varsa buraya getir. Nedense çoğu Hanefi gibi namaz hareketleri yapar rezil sahtekarlar
Kitapları var mi bilmiyorum açıkcası. Ama şu da bana mantıklı gelmiyor. Zindik insan, yani dinsiz, tanrısız ne diye namaz kılıp kendini zora soksun Ki? Ayrıca Kuran’a göre zaten üç vakit namaz var, gündüzün iki ucu ve orta namazlı, bilmiyorsan yardım işte Rabbinden diyor namazinda, bu namaz yok diyenlere ilişkin araştırmıştım.Maide 6 ile Nisa 43 de yazıyor abdest, yoksa toprakla yap diyor. Onlar kendilerine Hanif diyorlar zaten. Biz İbrahim dini ile ibadet ediyoruz diyorlar.10 sene önce filan siteleri vardı okumuştum orda, niye reddettiklerine dair. Ama halka ilişkin safiyane, gercekten Türkçe namaz kılmak isteyen,imanlı insanların resule savaş açtığını düşünmüyorum.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Verdiğiniz ayet evliliğe ilişkin bir ayettır ahzaptan, konuyla bir alakası yok yani. Kişiyle kalp arasına girmek, zaten bilinen bir durumdur Kuran’da, size şah damarınızdan yakınım der, daha izahat vermesine gerek var mi? Kalp olmadan şahdamarı çalışır mi? Tam da öyle evet bekçi olarak göndermemiş, zaten peygamberin yapıp ettiklerini yani diger bir deyişle vahiysel sunneti Kuran da okuyoruz, şunu söyle yap, bunu yapma vb.uyarilardan dolayı.. Şahih hadislerde bunu destekler zaten. Bu hucurat ayeti ise bambaşka bir ayettir iman etmeye yönelik, eleştirdiklerimiz zaten iman ediyorlar imansız değiller ki? Kaldı ki ayete göre de baksanız demek ki Allah henüz iman vermemiş deriz, nasip etmemiş deriz. Öyle bir durumda yok. peygamberin özelliği vahiy alışı ve aktarısi, izah edişi, Zaten Kuran’a ayetlerine aykırı olamaz. Mehmet Okuyanı dinledim birkaç kez. Tefsiriyle ilgilenmedim açıkcası ben Elmalili tercih ederim her zaman. Çünkü bunlar kendine gore Allah’a iman ediyor, peygambere iman ediyor. Tevhide iman ediyor, kendine göre sıratı müştakım üzerinde gidiyor,ve bunu sosyal medyada duyuruyor zaten ilan ediyor. Nasilki dinsiz olan ben dinsizim diye ilan ediyor medyada açıkça. Bu da böyle Birsey. E bu Kuranda uzaylılara gelmedi biz insanlara geldi haliyle, ama ne yapıyoruz okuyoruz, hadisleri, tarihcileri, filozofları okuyoruz vb. Akletmek de gerekiyor. Dinden çıkmak başka bir şeydir zaten. Çıkmadan öncesi inançlıdır. Öyle bir zaman gelir ki, adam dinden çıkar, ama inançlıyken yazdıkları, tefsiri vb. Hala kullanılır. Kibirlenip dinden çıkan kim Edip Yüksel mi? Ben onu dindar biliyorum. O kısımda kimden bahsettiğinizi anlamadım Açıkcası. Yırtık kanundan kastınız nedir anlamadım, kastettiğinizi resmî anayasa ise, Kuran Dan ögeler de bari diriyor, tecavuz, rusvet,zina gerçi çıkardılar şimdi Zina bahsini, tek uymayan tek eşlilik, buna rağmen 100 imam nikahı kıyılıyor bu memlekette. Bu nispette objektif bakarsak, darulislam görünüyor ülke, başörtüsü sorunu da çözüldü. Nedir şeriate uymayan? Tâğut ise tagutun anlamı belli, Allahtan başka bir varlik, nesne tapilan demek. 1400 yıldır anlamı bu. Var mi başka bir anlamı? Varsa yazın ben de öğreneyim, kontrol edeyim kitapla hadisle.
Darül islam mı 😂😂 islamdan ögeler mi barındırıyor 😂

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kitapları var mi bilmiyorum açıkcası. Ama şu da bana mantıklı gelmiyor. Zindik insan, yani dinsiz, tanrısız ne diye namaz kılıp kendini zora soksun Ki? Ayrıca Kuran’a göre zaten üç vakit namaz var, gündüzün iki ucu ve orta namazlı, bilmiyorsan yardım işte Rabbinden diyor namazinda, bu namaz yok diyenlere ilişkin araştırmıştım.Maide 6 ile Nisa 43 de yazıyor abdest, yoksa toprakla yap diyor. Onlar kendilerine Hanif diyorlar zaten. Biz İbrahim dini ile ibadet ediyoruz diyorlar.10 sene önce filan siteleri vardı okumuştum orda, niye reddettiklerine dair. Ama halka ilişkin safiyane, gercekten Türkçe namaz kılmak isteyen,imanlı insanların resule savaş açtığını düşünmüyorum.
İmanlı neye göre imanlı dıştan bakıp imanlı olduğuna karar mı veriyorsunuz? Safiyene olup olmaması yaptığı yanlışı değiştirir mi?

Abdulmuizz Fida

Admin
Sana göre Hac yapan Ebu Cehil ve muşrik Mekke halkı da mûmindi! Ama hangi dinin?

Okuduğun bir Akide kitabın oldu mu hiç ?

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Rasulullaha itaat Allah (c.c.) nin emridir. Kur'an-ı kerim'de , Hadis-i şerifleri zikreden Rasulullahın ağzından çıkarak yazılarak bugüne ulaşmıştır.
Hadis rivayet nakletme konusunda İslam'ın Hadis usulunu ve Muhaddislerin Cerh - Tadil usulunu bilip, nasıl sorgu ile ince elemeden geçtiğini bilmeyenlerin, Herhangi bir sözün uydurularak gelmesi gibi zannetmeleri normaldır. Fakat İslam âlimleri, bu usulu ve zor şartlarla testten geçen râvilerin nakilleri belli özellikleri bulunması durumunda sahihlerine aldıklarından, Ummetin mutevatir dediği hadisi inkar edenin kafir olacağını bildirmişlerdir.
Mutevatir hadisde aranan şartların ve en az 4 sahabenin ve daha fazla sahabenin rivayet ettiği hadisleri inkar edenin, sahabeyi ve ummeti kendi kıt aklı ve hevasıyla yalancılıkla suçlayacağından kafir olur.

Mutevatir Hadisleri İnkar Edenin Hukmu?

Sadece Kur’an’la Amel Edilmesini Söyleyene Reddiye ve Cehaletinin Açıklaması

Kur'an ve Hadisler Aynı ise, Neden Birbiriyle Çelişen 4 Mezheb Var?

o zaman yine suç bizde, bunlara oturup, sahih hadis nasıl anlaşılır, hangi yöntemlerden geçer diye makale yazmak lazım. Hadis koyarak değilde, bir hadis nasıl gelir, nasıl Şahih kabul edilir, kıyas, icma nedir, Kuran’la nasıl karşılaştırılır.bunun gibi standart bir makale yazmak lazım, uyduruk dediklerinde de, çıkarıp gözlerine sokmak lazım. Başka çaremiz yok yani. Oryantalist kalemleri biliyoruz zaten, Vatikan bayılır hadisleri kurcalamaya, rahip brunson video yapmış mesela, peygamber diyor haşa şeytana Çin’e karismistir kabaca anlatıyorum yani, adamlar video yayinliyorlar, birini izledim, sırf hadis, Kuran ayetleri yok. Rabbim izin ve ilham verirse, o videoya ilişkin makale yazmayı düşünüyorum , hem tarihsel, hem Kuran hem hadis vb. yöntemleri kullanarak. Oryantalistlerin iyi biliyorum yani. Yoksa mezheplerin niye varolduğu filan açıklanır o basit konu.yoksa bu saydıklarıma karşı Rabbime çok şükür bilgim var yeterince , çok rahat çürütürüm İncili filan, konular bâbında.

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Sana göre Hac yapan Ebu Cehil ve muşrik Mekke halkı da mûmindi! Ama hangi dinin?

Okuduğun bir Akide kitabın oldu mu hiç ?
Bana göre Ebu Cehil, mümin filan değildir, veya müşrik Mekkeliler, ama Kabe’nin fetihine kadar ayıplamam çünkü öyle inanmışlar, zaten en tepede Ellah inançları var, sadece ortak kösuyorlar.kaldi ki Kuran’da zaten, enine boyuna okunduğunda, Allah’ın onların gelenekleri I yok etmediğini, fakat artık tek bir Allah’a döndüklerinden, gene o zamanında tapındıkları putlari yok etmiyor, bırakıyor ama bunlara tapinmak yok artik demekte, yine an diyor çünkü atalarin onlara inandı diyor, ders olması unutmaması bakımından böyle demekte. . Kurandaki coğrafya bilgisi epey geniş çünkü, adlarıyla sanlarıyla veriyor. Ha geri kalan da zaten inanmamış yine müşrik kalmayı tercih etmiş. Kuran’da müşrik ile Esraki karıştırmamak gerekiyor ikisi farklı bahisler çünkü. Ben daha çok filozofları okumaya çalışıyorum, Gazali, Farabi, ibni sina vb. Bazen de Elmalıli tefsiri okurum. Babamın kitabı vardı bir tane eski bir el yazması El Ihtiyar diye gönderecekler geldiğinde onu okuyacağım bir, babam oku demişti çünkü.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allah’ın onların gelenekleri I yok etmediğini, fakat artık tek bir Allah’a döndüklerinden, gene o zamanında tapındıkları putlari yok etmiyor, bırakıyor ama bunlara tapinmak yok artik demekte, yine an diyor çünkü atalarin onlara inandı diyor, ders olması unutmaması bakımından böyle demekte. . .
Nerde yine an diyor? Aksine Peygamber putların kırılmasını emrediyor hz. Ali'yi gönderiyor kırılmadık put bırakma diyor.

Abdulmuizz Fida

Admin
Din geldikten , davet ulaştıktan sonra Davet eden peygamberin gösterdiği şekilde ibadet etmeyenin ameli de itikadı da boştur.
Rasulullah (s.a.v.) "Benden gördüğünüz gibi namaz kılın" (Bu hadisi Buharî, Malik b. Huveyris'ten rivayet etmiştir. Subulu's-Selâm, I, 200)

Farabi, İbni Sina İslam üzerfe değiller.

Kur'ân'dan Hadis Mudafâsı
kuranmudafa.jpg

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Videoyu zar zor izledim döndü çok fazla. Videoyu hazırlayan başlangıç konuşmaları yazmış Adem’e yönelik, ama her nasılsa Bakara 30 u yazmamis. İkinci bir olay her yeri yaratmaya gücü yeten, evrimle de yaratabilir, darwin bir tarafa. Belki Mustafa İslamoğlu çok uzun süre derken bundan bahsediyordur. Kaldı ki insan iman etse bile, evrim bilgisini biliyor olmak onu dinden de çıkarmaz, imandan da etmez. Videoyu hazırlayanın bilmediği şey şudur. Bugün resmî bilim dediğimizin kökeni taaa antik çağa kadar uzanır.kadim bilgileri, kayitlari kabul eder arkeolojik olarak, keza kimya, fizik, coğrafya bunlar zaten sosyal yaşam biçimine yönelik bilgilerdir. Mesela neden muhkem ayet deriz, Allah’ın yasası değişmez çünkü, örneğin doğa kanunları değişmez, biz sadece bilim olarak keşfetmiş oluruz hepsi bu bilim adına, bu ayetleri tartışmayız ancak mealde bir hata varsa ha ayrı onu eleştirebiliriz. bilimin bir dürüstlüğü vardır bilmediği konuya da henuz bilmiyorum der, kalkıp bunun yerine populist. Popüler magazin yayınları gidin okuyun demez mesela. Bu insanların seçimidir. Yoksa gerek Kuran gerekse diğer kitaplarda da kozmoloji, biyoloji , coğrafya vb. Ögeler vardır.Evrim düşüncesi zaten antik Yunan’dan geliyor filozoflardan, Darwinian yaptığı daha geç bir yüzyılda kategorize edip ortaya koymak, zaten söylediğini de bizim muslumanlar çarpıtıyor çok zaman, biz maymundan gelmedik diyorlar mesela, halbuki evrim bilgisi maymundun geldik demiyor, ortak atadan bahsetmekle, çünkü bazı cemaatler bazi kitaplarla vs. Çok zarar verdiler bilimsel anlamdaki evrime, ben bu yüzden ayırıyorum ama bilimden de soyutlamıyorum düşüncemi, çünkü bilimi üreten de insan, ona o aklı zekayı verende Allah, bu yüzden bilimi boşvermiyorum.cunku biliyor olmak bilimsel bilgiyi benim ne îmanımı ne de inancımı etkilemiyor, kaldi ki Hikmet kavramı kitapta, hikmeti ben yarattım demekte Allah, size anlatiyorum, buna dikkat der Allah. Hikmet çünkü hakikattir, hakikat olan da buz gibi gerçektir, bütün ezberleri bozar. E Furkan da bu yüzden vardır zaten. yani ben bir kısım bizim muslumanlara da tepki veriyorum bazen, bilmediğin bir konuyu çürütmeye çalışıyor çünkü çürüteyim derken de dini alay konusu yaptırmıyor farkında değil. Olmayan bir söylemi çürütmeye çalışıyor mesela, o zaman git layıkiyle oku ne diyor diye Bilgin’le çürüt yani dinsizlere veya ateistlere karşı.

E Çevrimdışı

Elisa34

Üye
İslam-TR Üyesi
Nerde yine an diyor? Aksine Peygamber putların kırılmasını emrediyor hz. Ali'yi gönderiyor kırılmadık put bırakma diyor.
Benim araştırmanlarım da an demekte örneğin mesaril haram bahislerine bakın kitapta Arafat’tan sonra hemen yanın da onu da an diyor, tapin demiyor yalnız , sadece an diyor, geçmiş uygarlıklara iliskin de bazen mesela onları an , filan çaları da an, diyor. Zaten hiçbir ayette ananı babanı atanı reddet inkar et demez, farklı inanca sahip olsa da çünkü atasidir, anasıdır babasidir. Mesela İbrahim bahsinde de görürüz, babasını reddetmez ama gider putlarini kırar fakat bir tanesini ibret olması açısından bırakır. Mesela islam öncesi tapınılan gökkuşağı Tanrı’sı El Quza hemen Arafat’a yakın bir yerde, ta iki 6 yüz yıldan bu yana coğrafi olarak biraz değişmiş yeri doğasal sebeplerle,islamdan sonra peygamber ismini değiştirmiş bırakmış. Yani salman Rüşdi’nin vs. yok efendim işte seytan ayetleri vs. Bunlar kitap araştırılmadan ortaya atılan iddialar halbuki alakası yok. Allah o kadar tutarli planlamış ki her seyi, kitapta, en ufak bir kaçık, anlaşılmayan insan algısına ters bir konu yok yani.