kasten anlamak istemediğime emin olabilirsin. gerçekten anlamaya çalışıyorum. anlamadığım kısmında haklısın. anlamıyorum. yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere anlamak için sorular soruyorum. ama genel intiba anlıyorum da işime gelmiyormuş gibi yansıtılıyor. ne IŞİD çiyim ne Tayyip çiyim Ne nusracıyım şucu bucu olmak gerektiğine de inanmıyorum. konuştuğunuz şeylerin çoğu türkiyede yaşayan bir müslüman için anlaşılması zor şeyler anlamaya çalışıyorum. diyanete , Türkiye Cumhuriyetine daha bir sürü şey çıkacak belkide hiç sizin forumun baktığı gözle bakmamıştım çünkü sorgulamamıştım. ahmak değilim diye biliyorum. gerçi ahmak olsam ahmak olup olmadığımı anlayamazdım. saf ayağına yattığımı sanmıyorum yatsam onu bilirdim. dediğim gibi anlamaya çalışıyorum saf olma ihtimalim var ama saf ayağına yatmadığımdan emin olabilirsin. amacım biraz daha bilinçlenmek. olaylara daha doğru pencerelerden bakabilmek. bu konularda fikirden çok sorum var. dikkat edersen pek fikir beyan etmiyorum sıkça soru soruyorum genelde tepki alıyorum.