Biri diğerinden yüce değil, biri diğerinden alçaktır. Üstünlük/yücelik kelimesini bu kıyasta kullanmayı tercih etmiyorum..
Evet, "biri diğerinden daha kötü" denmesi daha uygun; çünkü "üstünlük ancak takva iledir" ve ortada bir takva (Allah'tan korkma, gereği ile günahlardan sakınma) görmemiz lazım ki, "bir üstünlük ve yücelikten" bahsedebilelim.
Türkiye islamın kalesi falan değildir hezeyanlar ülkesidir.
Buna da aynen katılıyorum )
Bu arada forumda bu konuda eskilerden kalma bir konumuz da vardı:
MÜSLÜMANLIK EN İYİ TÜRKİYE'DE YAŞANIYOR (mu?) Zeytinburnu İmam Hatib Lisesi Sokağı (Türkiye) - Filistin sokağı (İsrail) Seytan Resimli Tişört ile Cuma Namazına Gelen Bir Türk Genci. Şeytan Diyor: Tanrı meşgul, ben yardımcı olayım mı? Genelde cahil Müslümanlar arasında ve...
islam-tr.org
Şu an kimi şartlar değişmiştir belki ama "bir müslümanın veya müslüman topluluğun" "rahat şekilde, gerçek anlamda müslümanca" yaşaması hala çok zor. En basitinden (basit dememek lazım aslında, insan nesli ile vardır) "kendi dünyaya getirdiğiniz" çocuğu, 12 yıl boyunca ne tür bir "zorunlu" eğitimle (gitmezse para cezası, hapis veya velayetin elinden alınması söz konusu) donatıyorlar bilen biliyor. Bu eğitime katılmayıp türlü bedeller ödemek mi?(güya "çocuğumu koruyacağım" diye çocuğu okula göndermez, çocuğun velayetini kaybederseniz, bakın bakalım o dünyaya getirdiğiniz çocuğu size bırakıyorlar mı bir daha; akşamdan akşama da göremez ve akşamdan akşama bile çocuğunuzu istediğiniz gibi eğitemezsiniz. İnternette: dini sebeplerden okula göndermediği 2 veya 3 çocuğu için, aralarında okul çağında bile olmayan toplamda 5 çocuğuna el konulmuş aileyi bulabilirsiniz.); yoksa okulda verilen eğitimi evde "yavrum tövbe; o iş öyle değil, böyle" diye, sürekli diken üstünde, düzeltmeye çalışan ebeveynlerin zorunlu mücadelesi mi... Hangisi "Bu ülkede İslam yaşanıyor" dedirtebiliyor?
İslam hayattır;
hayat benim yaşamım ve ailemin yaşamıdır;
ailem: çocuğum ve çocuğumun eğitimidir;
eğitim bitti, İslam bitti.
Bu da bir diğer açı...
Bu arada linkteki şu mesaj da tam yerli yerince olmuş:
اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَعٖينُ
BU AYETI KERIMEYI BILMEDEN NE ANLAMA GELDIGINI ANLAMADAN OKUYACAKSAN GERCEKTEN EN IYI MUSLUMANLIK TURKIYEDE YASANIR !!!!!
"Kulluk nedir, Kime yapılır?" Bunu bilen İslam'ı bilmiştir. İslam'ı bilen de, bu ülkede kimlere/nelere kulluğa davet var, görüyor olmalıdır. "Allah'tan başkasına kulluğa davet" edilen yerde, "Allah'a hakkıyla kulluk" da engel yiyorsa, ortada bir İslam var diyebilir miyiz? Zaten ülkenin anayasasında bile "Resmi Dini İslam'dır" maddesi yok artık, o bilmem kaç yılında ortadan kalkmış bir madde. Bu ülke "sadece halkının çoğunluğu" sebebi ile "zanni olarak" İslam ülkesi sanılıyor. Burada tekrar etmek istiyorum:
Halkın çoğunluğunun yaşadığı İslam, tahrif edilmiş bir İslam (Şirk, Küfür, Bid'at ve Hurafelerle harmanlı)
Ve şunu söyleyeyim:
"Ne tür bir laik sistemdir, bizimkine benzer mi?" bilmemekle birlikte: Almanya'yı örnek göstermek istiyorum (benzer olduğunu varsayarak, olmazsa bir başka laik ülkeyi varsayın) Şimdi orası İslam ülkesi değil malum. Ancak Türkler çoğalıyor ve haliyle müslümanlar da çoğalıyor (sayıca ne kadarlar bilmiyorum) Diyelim ki bizimki kadar oldular, "%99 Türk ve Müslüman var" diyelim o ülkede. Müslümanların orada çoğunluk olması, ülkeyi "İslam devleti listesi"ne sokar mı? Yoksa ülkede ne kadar müslüman olursa olsun, ülke "anayasası ile" mi "tanınmaya, anılmaya, muamele görmeye" devam eder? Evet, anayasaya göre bilinir ve o ülke: açıkça İslam ülkesi değil; laik.
Peki aynı şey, bizim ülkede de var; ülkemiz: Laik. Anayasada "İslam" maddesi yok; sadece halkın çoğunluğu müslümanlık iddiasında. Peki bizim ülke bunca hakikate rağmen neden "İslam ülkesi" zannediliyor?
Cevap: "Zan"lara mantık dayanmaz, o yüzden gereksiz konuşuyoruz. Bu sözü çok sevdim, sona da bunu koyuyorum )
Türkiye ... "hezeyanlar" ülkesidir.