Soru sorandan ve cevaplayandan rabbim razı olsun bu başlığı kaçırmışım. @Hattab Amedi abi cevap yazmasaydı Allah bilir görmeyecektim Allah razı olsun inşaAllah
sübhanALLAH...Daha neler duyacağız ...bu kadar iftiranın hesabını ALLAHa verecekler elbette...Durmaz olan soyadını Velioğlu olarak değiştirmesini Ergenekon davasındaki veli küçüğe bağlıyorlardı gerçekliği olabilirmi ?
Benim aklıma takılan bir soru var. Neden Hizbullah cemaati, liderleri Hüseyin Velioğlu'na "rehber" derler? İran etkisi mi acaba?
Akhi her taşın altında iran aramıyorum ama şu anda Hizbullah içinden çıkmış pek çok kişi(hepsi değil elbette) iran sempatizanı. Ayrıca hizipçiliğin lüzumu yok. Hizbullah da hata yapabilir, El Kaide de, Taliban da, IŞİD de. Bunların liderleri ismet sıfatına sahip değiller ki. Aklıma takılmıştı bu soru. Sen iran etkisi yok diyorsan yoktur.
her taşın altında iran aranırsa,tabiki akla herşeyde acaba iranmı var denmesi normaldir...
Bu harekeri kuran ve öncüsü olan,yani ilk rehberi olduğu için ona rehber denilir..hepi hepi bu kardeşim,dahada komplo teorilerinden haberim yok..
selametle.
Biraz latife yapmıştım,hakkını helal et..Akhi her taşın altında iran aramıyorum ama şu anda Hizbullah içinden çıkmış pek çok kişi(hepsi değil elbette) iran sempatizanı. Ayrıca hizipçiliğin lüzumu yok. Hizbullah da hata yapabilir, El Kaide de, Taliban da, IŞİD de. Bunların liderleri ismet sıfatına sahip değiller ki. Aklıma takılmıştı bu soru. Sen iran etkisi yok diyorsan yoktur.
Sen de hakkını helal et akhi. İğneleyici konuşmak istemedim. Mesela merak ettiğim bir şey var yanlış anlama, Nurettin Şirin isimli zat Hizbullah içinden mi çıkmıştır? Böyle okudum bir yerde ondan soruyorum.Biraz latife yapmıştım,hakkını helal et..
yinede benim sözümü tek ölçü alma kardeşim,direk iranın hiçmi etkisi yok diyenlerin itirazları olabilir,ki muhakkak başka şeylerde etkisi olabilir,iranın devrimi olduğu zaman dünyadaki tüm islami hareketlerin ilk zamanlarda onlardan,yöntemlerinden,mücadelelerinden,şahı devirmeleri,halk hareketi olması vb bir çok noktadan etkilenmiştir,mesela şehid metin yüksel etkilenmiştir,bu bir şahıs olarak olduğu gibi hareketsel bazdada olabilir..asıl olan akidelelerinden etkilenmemek,onun dışında mücadele ve devrim metodlarından ders almakta yanlışlık yok veya benzer taktikleri sergilemekta sorun yok,o açıdan bir etkilenme olabilir,ama onun dışında bizde şia olalım gibi bir etkileşim yok,olmuşsada eski dönemlerde ferdi bazda olmuştur,ama yöntem olarak camianın öyle bir anlayışı yok,ama halen bireysel bazda şia etkisinden kurtulamayanlar var,bundan kurtulmalarını Rabbimden diliyorum..
EstağfirALLAH..benim açımdan sorun yok,istediğini söyler ve yazarsın,kızmaca ve darılmaca yok..Sen de hakkını helal et akhi. İğneleyici konuşmak istemedim. Mesela merak ettiğim bir şey var yanlış anlama, Nurettin Şirin isimli zat Hizbullah içinden mi çıkmıştır? Böyle okudum bir yerde ondan soruyorum.
Cevap için ALLAH razı olsun Şirin'de aşırı bir israil karşıtlığı var bu güzel ama iran ve hizbullah'a hem itikadi anlamda hem de Suriye meselesinden dolayı gereken tavrı koyamıyor.EstağfirALLAH..benim açımdan sorun yok,istediğini söyler ve yazarsın,kızmaca ve darılmaca yok..
Nureddin şirinin geçmişini bilmiyorum(net emin değilim,onun için emin olmadığım bir konuda bişey deyipte yanıltmak istemem)Ama şuan bu camiayı çok seviyor(sadece sevgi var),bunuda ümmetçilik ve vahdet anlayışına binaen yaptığını sanıyorum ..onun lübnan hizbullahı ve şia anlayışını asla kabul etmiyorum ve benimsemiyorum,onunda çok mutaassıp,sapkın şialardan olduğunu sanmıyorum,iran ve hizbullah konusunda aşırı fanatik olabilir,ama sahabelere laf attığına dair hiç bir duyum duymadım,olsada haberim yok..
Cevap için ALLAH razı olsun Şirin'de aşırı bir israil karşıtlığı var bu güzel ama iran ve hizbullah'a hem itikadi anlamda hem de Suriye meselesinden dolayı gereken tavrı koyamıyor.
Aynen Gerçekten kalbini kırdıysam özür dilerim akhi hakkını helal et.Bu düşüncende hemfikiriz..:harika:
yahu ma bu kalb soğan zarımıki her şeyden kırılsın,keyfine bak,büyle şeylerle kırılacak olan varsada bırak kırılsın..Aynen Gerçekten kalbini kırdıysam özür dilerim akhi hakkını helal et.
Eyvallahyahu ma bu kalb soğan zarımıki her şeyden kırılsın,keyfine bak,büyle şeylerle kırılacak olan varsada bırak kırılsın..
Abe Allahcc sizden razı olsun. Hamd olsun Rabbime,iyiyiz çok şükür.Allah sana ve ehline hayırlar versin kardeşim , inşeAllah iyisindir ,seni burada daha sık görmek isteriz