Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

vuslat

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Bunu (günah çıkarma, tövbe alma) Kur'anın neresinde, hangi hadis-i şerifte buldunuz?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Sen buna gunah çikarma diyorsan o zaman bizleri kafir ettin demek
Unutmaki dedigin bende yoksa o kelime sana geri yonelir

Allah cumlemizi affetsin

Sen bilirsin ne çıkarttığını, ne için iplerden birine yapıştığını. Kendini kandırmaya devam et!

Yalnız Allaha dua etmekten kaçınanlara tevhidi nasıl anlatabiliriz ki?

Yaptığın amellere Kur'an ve sunnetten delil getiremeyeceksen, yalpalamana izin verilmeyecektir!
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
Allaha ortak koşanlar şüpesiz kafirdir bu hkümü biz vermiyoruz bu hüküm Allah ındır . gidip söyleme işine gelince tanıdığım bir kişi 2 arkadaşı ile berebar gittiler dediler bu insnları saptırma bu yaptığın kruanın sünentin neresindedir müridlerin ve kendim müslüman olun ve müridlerine tağuta tapmakdan alı koy Alah için cihada teşvik et gavs ise şöyle cevap verdi siz evliyanın kerametini inkar eden kafir vahabilersiniz atın bu vahabileri dışarı bir miktar dayakda yiyip canları zor kurtarıp kaçtılar bu dediğim kişilerde muahmemd bin abdul vahabın yolundan giden kişilerde değildi kuan ve sünent yolunda olan kişilerdi vahabi deyip tekfir edilerek atıldırlar kimse oraya tekfir edilmek için gidecek zaten değil zaten gavsınıza hak belli olmasına rağmen o inatla ve inkarla cinelrin kendisine söylediklerini insalara analtmakdan başka birşey yapmıyor belkide kendiside bunun farkında değil cinlerden aldığı emirleri Allahdan gelen emirlerdir deyip kendini doğa üstü güçelre sahip Allah ın nimet oarlak kendi sıfatları ile nimetlendirdiği kişi oalrak nitelendiriyor ve kafir oluyor inslarıda kafirliğe ve taputa köle olmaya davet ediyor.
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sen buna gunah çikarma diyorsan o zaman bizleri kafir ettin demek
Unutmaki dedigin bende yoksa o kelime sana geri yonelir Allah cumlemizi affetsin


san'i o denilenden fazlasi var sende ( istersen sana ispatlarim ben sana iftira olsun diye soylemiyorum, SANA SORSAM: neden o gavs, mavs dediginiz kisilerin etrafinda toplaniyorsunuz? ve sen bu soruya cevab versen, bir suru KUFRUN, SIRKIN cikar aciga ..)


Kimse kimseye yular yada boyun eymiyo. Ordaki olan insanalar Ya rabbi ben pismanim diyo
Gavs ben pismanim demiyo allah dilerse kabul eder dilerse kabul etmez o Rabbimin bilecegi istir yada zikir cekerken bu insanlar allah diyo gavs falan demiyo.
Burdaki maksad kalpleri allaha yakin etmek baska bir maksad yok.

kalpleri Allah swt'ya yakin etmek icin sirk isliyorsunuz FARKINDA bile degilsiniz .. bana ALLAH svt nin su kelamini hatirlatiniz

İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez. (ZUMER 3)

simdi sana bir soru sorayim git gavs'inada sor ..

Allah svt'yi bırakıp da başka dostlar edinenler, “Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz” diyorlar...

simdi bir kisi nasil olurda ALLAH svt ya yakinlasmak icin ALLAH svt yi birakip baska bir dost edinir?

dusundurucu degilmi? ALLAH svt ya yakinlasmak icin ALLAH svt yi birakiyorlar ..

umulurki fikih edersin ..





Simdi gelelim asil meseleye madem bu kadar kötü sirk falan filan ya kardes gidin menzile oturun onune deyin" sen seyh falan degilsin senin seyh olmadigina su ve su delil ile geldim insanlari sirke surukluyorsun nasil muslumansin diye sorun " deyin Allah askina deyin orda kimse bunu sormaniza mani olmaz. Eger bunu yapamiyorsaniz susun. Baska ne deyim

baska ne diyeyim ne dersen de .. kendini avut biz menzile gitmiyoruz diye senin itikadin hakli cikti ..

ben sahsima menzil seyhi degil kim olursa olsun irk, dil, yas, memleket vb fark gozetmeden bildigimi anlatiyorum, ama istersen sen seyhine soyle internete girsin islam tr ye gelsin burada konusalim .. umulurki hayirli olur ...

 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
analdığım kadarı ile sofiler neden gçekelri kabule etmiyor böyle bir tesbit de bulundum doğruluk payı nedir sizce şirk işlediğini anlasa bile teveb edip halini düzeltmiyor çünki şirk ne de olsa af olmuyacak düşüncesi ile bu sapık yolumdan ayrılmıyayım düşüncesine kapılabilirlermi acaba ayda bu şi bir idda meselsi haline getirip ben bu iddade yenileme düşüncesiyle hareket ediyroalrda olabilirler yoksa bir anlam veremiryoum .
 
Muaz ibni Cebel Çevrimdışı

Muaz ibni Cebel

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
mirac kardes isin asli nedir biliyormusun,insan tarikattayken illaki ve illaki o yolun dogruluguna inaniyor cunku bir cok insan tarikata girince namaza basliyor caminin yoluna devam ediyor cocuklarini medreselere yolluyor carsafa cubbeye sakala onem gosteriyor hakka hukuka mahrem namahrem konularina hassasiyet gosteriyor,sufi islami tarikatta buluyor,seyhi sayesinde dindarlasiyor,Rabbine yakinlasiyor,ibadetten tad aliyor,tabiki seyhin dedigi dogru oluyor,cunku o nede olsa keramet sahibi,bi kac keramette gosterince seyhden alasi yok,kendim bizzat sahid oldugum o kadar cok "kerametleri" varki,bu yoldan donenler yani sufilikten uzaklasanlar virdlerini cekmeyenler,rabitasini onemsemeyenler,dinden uzaklasiyor,namazi bile birakiyor...aman ha seyhin etegine yapisalimda imanimizdan olmayalim dusuncesi var bu insanlarda...

iclerinde uzun bi zaman bulundugum icin ruh hallerini iyi anliyorum...

bu siteye bile giremiyordum burdakiler tarikati inkar ediyor gunaha bulasmayayim aman ha(!) gibisinden...

Allah CC diledigi kuluna hidayet nasip eder elhamdulillah...
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
eevt muaz kardeş o yönden düşünmemiştim hiç eğer bu yolu brıakırsam azap edilenlerden olurum diye düşünenlerde var ne edelim elimziden birşey gelmiyor artık sözün bittiği yerdeyiz belkide bunlara yapılan çağrı kilise önlerindeki hristiyanalra yapılsaydı daha çoğu iman ederdi en iyisni Allah bilir Allah ın saptırdığına biz hidayet edecek değiliz hiç müslüman hacker yok mu islami tr yazdınmı gogoleye dinimiz islam diye kafirlerin sitesi çıkıyor hackleseler iyi olacak isnaları sapkınlığa davet ediyroalr.
 
V Çevrimdışı

vuslat*

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
bismillah, ne oluyor beyler benim selam konumu oyuncak etmişiniz.
ben bu konuyu açtım arkadaşlarla tanışayım diye.
mirac burak tartışan arkadaşlar,ayetle hadisle tartışıyor sen boş tartışıyorsun bence
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
ayetlere google haberi diyen kafirlerle işim olmaz herkzin buraya giriş amacı farklıdır ben bilgi edinmek ve din kardeşlerimle konuşmak karşılıklı fikirleşmek için giriyorum kimseyle tartışmıyorum senin açtığın konun altında muhabbet edilmiyecek diye kural varmı .

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Onlar, Allah'tan başka birtakım ilâhlar edindiler. Güya yardım olunacaklar.74 [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Onların, onlara yardıma güçleri yetmez. Kendileri ise onlar için bazı askerlerdir.75
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]O halde onların sözleri seni üzmesin. Biz onların içlerini de biliriz, dışlarını da.76yasin)
 
V Çevrimdışı

vuslat*

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ayetlere google haberi diyen kafirlerle işim olmaz herkzin buraya giriş amacı farklıdır ben bilgi edinmek ve din kardeşlerimle konuşmak karşılıklı fikirleşmek için giriyorum kimseyle tartışmıyorum senin açtığın konun altında muhabbet edilmiyecek diye kural varmı .

sayın miraç burak haddi aştığın farkındasın deyilmi
selamünaleyküm. senin bu yazını allaha havale ediyorum.
Küfür isnadı, iki başlı ok gibidir. Oku atınca, karşı taraf kâfirse orada kalır, şayet değilse, ok geri döner sahibini vurur, yani söyleyen kâfir olur.
43 yaşındayım kafire bile kafir demedim ben goog ledeki ayetlere itibar etmem demedim googuldaki hiç bir bilgiye itibaer etmem dedim bunun içinde bazı kuran tevsircileride dahil
bu o yazıyı getir senin anlından öperim ama senin bunu anlayacak kadar zeki olduğunu sanmıyorum,.
yinede boş tartışıyorsun
allah affetsin inşallah
 
V Çevrimdışı

vuslat*

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
konuyu değiştirelim


Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Suizan etmeyin. Suizan, yanlış karar vermeye sebep olur. İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, münakaşa, haset ve düşmanlık etmeyin, birbirinizi kardeş gibi sevin, çekiştirmeyin. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, yardım eder. Onu, kendinden aşağı görmez.) [Buhari, Müslim]

Zan ile, başkasının kötü olduğunu kabul eden, onu gıybet eder, ona dil uzatır. Onu kötü, kendini iyi bilir. Bu da, helâkine sebep olur. (İhya)

Müslümanın bir işinde veya sözünde birçok küfür alameti ile bir iman alameti bulunsa, hüsnü zan edip buna kâfir dememelidir. Ama küfrü açıksa kâfir olur, tevil fayda vermez. (Bezzâziyye)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt