Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Yaptığım Şeyden Dolayı Dinim Tehlikeye Girmiş midir?

C Çevrimdışı

cecenhlt

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar selamın aleyküm. Az önce abimle tartışmıştık, bunu anneme anlatırken daha çok sinirlendim sürekli onun tarafını tutmaları beni çok üzüyor kızıdırıyor. Ben konuştukça estağfurullah çek estağfurullah çek diyordu konuşurken, bende bir anlık öfkeyle kesinlikle yapmadım ama şöyle söyledim haşa bak sus Allah’ına söverim şimdi dedim. Çok pişmanım kesinlikle sövmedim. Dinim tehlikeye girmiş midir? Ne yapmam lazım? Hangi konuya açacağımı bilemedim kusura bakmayın.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykumselam kardesim bence kendini bi silkelemelisin. Kimle oturuyorum kimlerle ne hakkinda konusuyorum neler izliyorum neler düsünüyorum diye sorgulamalisin. Mesela Allahin ismiyle sövme kelimesini ayni cümlede nasil kullanabiliyorsun veya „annenin Allahina“ bunu nasil yapabilecegini düsünüyorsun ki dillendiriyorsun. Sinir krizi gecirsem de aklima gelmez böyle bir sacmalik. Dinin gitmis midir kalmis midir var midir yok mudur onu Allah bilir ama düsünce yapinda bi bozukluk oldugu kesin. Bir kere o annenin degil senin de Allahin tasin topragin kafirin müsrigin herkesin Allahi. Kafirler müsrikler bunun farkinda degil ama riziklarini veren küfürlerinden sirklerinden dönmek icin onlara müddet veren yine Allah. Dolayisiyla Allahi annenin Allahi olarak gördügün sürece zaten bir sorun var ortada demektir hele ki cümlenin geri kalani daha büyük bir sorun teskil ediyor. Daha az lakayt ortamlarda takilmani-internet olsun sokak olsun- daha az ve hatta hic müzik dinlememeni ve dizi film izlememeni tavsiye ediyorum bunlar kalbini paslatir kirletir. Ha illa bi medreseye kapan sabah aksam Allah de demem bence o da sacma ama en azindan kendinle basbasa kal sessizliginde neler düsünüyorsun bi dinle. Namazini dosdogru kil. Günde en az 5 vakite sabitle ve üzerine teheccüt ve duha namazlarini koy. Aniden degil uzun bir müddette yap bunlari ama öncelikle kendinle bir gün bir basbasa kal odanda veya yalniz kalabilecegin bir ortamda otur dünyayi ve ahireti düsün nimetlerine sükret. Namazlari sabitle ve arttir. Günde 5vakit zaman ayirdigin yaraticina sövemeyecegini anla.
 
X Çevrimdışı

xeroxe

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Şeytan oyuncaklığın kurtulmak için bol bol tevbe etmek.Özellikle namaz farzı olmak üzere bütün farzları sunnettin ışığında elinden geldiğince riayet etmek.!Unutma tek hayat;tek imtihan hakkın var.
 
Üst Ana Sayfa Alt