Öncelikte dünya üzerindeki en düzeyli İslami Üniversite Suudta Riyaddadır İmam Muhammed el-suud Üniversitesiydi yanılmıyorsam. Orada Mesut diye birisini tanıyorum mesela Allah İlmini Artırsın İlmi olarak çok yüksek sevyelerde ve O bu ilme O üniversitede kavuştu. Sonra Mekke'de Ümmül Kurra Üniversitesi şeriat bölümü var ondan sonra Medine İslam Üniversitesi gelir hepsinin önce hazırlık bölümleri var hepsinin denkliği var ama en zor girilen üniversite İmam Muhammed el-suud üniversitesidir en kolayı ise Medine İslam Üniversitesidir. Eğer Kabul edilirseniz uçak biletlerinizi okul gönderiyor orada kalma yeriniz ayarlanıyor İki kişilik odalar şeklinde, her ay karşılıksız burs alırsınız yanılmıyorsan 200-250 dolar gibi bir meblağ okumak isteyenler için büyük kolaylık birde buradan bir referans (mesela medinede okumuş bir kişiden olabilir veya tevhidi bir dernekten) vede suudta Mesela Medine Üniversitesinde bir hocadan ve orada tanınmış birisinden referans bulabilirseniz okula kabul edilmeniz kolaylaşır.Mezun Olduğunuz Okulun diploması, sağlık belgesi, 6 Adet vasikalık Fotograf, pasaport fotokopisi ve mümkünse 25 yaşını geçmemek üniversiteye alınmanızı kolaylaştırır müracaatlar şahsen yapılıyor ve Suudta Türklere kısmi bir öncelik hakkı var selefi davetin Türkiye'deki zayıflığı Suudlularca biliniyor çünkü
Ama derdin okumak olacak. Din diye bir derdin olacak yani Bu Olmazsa zorluklara katlanamzsın. Bursa ilahiyatta bir arapça hocası vardı ben çok ağladım oralarda demişti bana.
Birde Medine'de Mescidi Nebevinin içinde sabahtan öğleye kadar okumak şansı var ama hiç bir destek yok burs yok ve kişi kendi oturum iznini kendi ayarlıyor oradan mezun olmak her babayiğidin harcı değil ve arapça okur yazar olmanız gerekiyor tahfiz dersleri var mesela
Neyse benim bildiklerim bu kadar
SELAMETLE