Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2015 Seçime Dair

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
hiç yakışmamış...Oldu olacak "konuşmasına izin verilenler" diye bir listede hazırlasaydın akhi ?
:D

Akhi suleyman akhi biraz hitabetini duzeltse hakliyken haksiz yere dusmemis olur:eek:kyrm:
Konusmasi ikna edici degil daha cok yitici.

"Ona tatlı, yumuşak bir tarzda hitab edin.." (Taha-44) ,

"Sen insanları Allah yoluna hikmetle, güzel ve makul öğütlerle dâvet et.."(Nahl-125)
 
S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim daha bir kac gün önce "A.Yolcu cemaatiyle konuştum, neredeyse ikna oluyordum, artık bu kadar sert konuşmayacağim" tarzında açıklama yapan sen değil miydin? Kimse sana çıkıp "ne o kalbin demokrasi yanlılarına mı kayıyor" dedi mi.. Ahi burada isteyen istediği fikri savunabilir (benim açımdan).. Hatta bir ara bir "kardeş" vardı beni de tekfir ediyordu ama adamla normal konuşuyorduk.. önemli olan birbirimizi tahrik etmeden akidemizi savunmak..
Ikna olduğumu söylemedim. Onun talebeleri ile konuştum. "Oy vermek vacibtir" in arka planini sordum ... ayrica red ettigimi, talebelerinin de bu görüşü red ettiklerini yazdim ... hocayı tekfir etme duygusu vardı bende, bu konuşmalar beni frenledi babında birşeyler yazdım ...
Belki tam hatirlamiyorsun ... sıkıntı yok ...
 
zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
bizi oy vermediğimiz için(kendinde vermemiş olmana rağmen) suçlarcasına yazarken iyi her şey değil mi?
Kardeş suçlama filan yok
şimdi ben sana burda cevap verecem sen bana sonra kırılacağız.
şeytanı sevindirmeyelim cedelleşmeyelim fikirlerimizi anlatırken hakaret edersek olmaz kardeşim
 
S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
:D

Akhi suleyman akhi biraz hitabetini duzeltse hakliyken haksiz yere dusmemis olur:eek:kyrm:
Konusmasi ikna edici degil daha cok yitici.

"Ona tatlı, yumuşak bir tarzda hitab edin.." (Taha-44) ,

"Sen insanları Allah yoluna hikmetle, güzel ve makul öğütlerle dâvet et.."(Nahl-125)
Eyvallah akhi ...
Yanlız kafirler gibi sevinin gibi şeyler yazanlara da birşey desen daha samimi olur ...
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Hey gidi günler beraberce ölen pkk lılara ağıt yakar ağlaşırlardı bu hallere mi düşeceklerdi ?

11425500_890515744334998_2470018978584961433_n.jpg


Başınıza gelen herhangi bir musibet, sizin ellerinizin kazandıklarından dolayıdır. Çoğunu da affeder. şura 30

Demirtaş :

“O AKLI BİZE SEN VERDİN”

Cumhurbaşkanı başbakan olduğu dönemde "barajı biz koymadık ki biz kaldıralım" dedi. Ortada üst akıl falan yok. Hatırlarsan sen bize demiştim. “Baraj korkunuz yoksa parti olarak gir” demiştin, o aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Bedava 80 vekilin hayalini kuruyorlardı.
 
M Çevrimdışı

muhtaç1

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hattap amedi gaybida biliyor herhalde yapmiyosun oturuyosun yatiyosun demokrasi mucadelesi yapacagina yat daha iyi biri sirk biri gunah
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Arkadaslar nicin birbirinize kirici konustugunuzu anlamak mümkün degil. Ortada kafirlerin bayrami olan bir gün geldi gecdi ama siz birbirinizi yercesine anlasilmayacak sekilde birbirinize saldiriyorsunuz. Oysaki birbirinizi anlamaya calissaniz , karsi tarafa daha faideli olursunuz.

Burada tek tek isim belirtmeyecegim ancak lanli lunlu konusan görürsem banlayacagim. Ayrica kafirler gibi sevinen diye yazilan yeri bana alinti yaparsaniz o kisi hakkinda geregi yapilir. Burada kimse lanli lunku konusulmayi haketmedigi gibi kimse kimseye sucu bucu gibi sevininde diyemez.

@Hattab Amedi kardesim bence sen bu konudan cekilsen hayir olur, daha öncede demistim (mana olarak) ne kadar iyi niyetli olsanda, ne kadar samimi olsanda bu yol, yol degildir. Aslinda asil mesele oy verme ya da demokrasi yolunda olma meselesi degildir. Ve bunun burada anlasilacagini hic sanmiyorum. Cünkü af edersiniz meseleyi ..... yapma yarisina cevirmissiniz.

Demokrasinin d sini duyup midesi bulanan kardeslerime ricam, daha sakin olun, burada pkk kafiri yoktur, burada laikligi ya da demokrasiyi savunanda yoktur.

Aslinda sizlere güzel mesajlar verebildim Allahin izniyle ancak beni anlayabilmeniz icin ya doguda dogup büyümeniz ya da doguda en az 5 sene kalmaniz gerekirdi. Bakin senelerce hizbullah cemaatinden olan kardeslerde sia sempetizanligi vardi ve hatta tevhidi cemaatlerde bile humeyni sevdasi vardi.

Bundan 10-15 sene öncesinde bu kardeslere bunun yanlis oldugunu anlatamiyorduk, anlatiyorduk ama derdimiz kime, karsidakini dövmek mi yoksa gercekten anlatabilmek mi? Bakin bir sürec gecdi ve hamdolsun cok olmasada nitelikli bir kesim kimin ne mal oldugunu anladi.

Her ne kadar akp, hdp korkusundan hüdapari piyon olarak öne sürdüysede iclerinde gercekden islami hassasiyetle ortami pkk kafirine birakmayan bir cok kardes var. Ben bu kisilerin zamanla hakki görüp, ardindan güzel bir sekilde hak yolunda islama bizler kadar hatta bizlerden daha bir sevkle islama hizmet edecegi kanaatindeyim zira bir kürd kardesim gercekden dogru yolu bulursa bir cok agizda tevhidiyim diyeni cebinden cikarir. O topraklari bilen biri olarak konusuyorum ki zaten sizde görüyorsunuz kafir pkk imaninda nasil samimi, onlarin imanlarindaki samimiyetin acaba % kaci kendini tevhide nispet edenlerde var.

Adamlar kizlarinin dagda tecavüze ugrasip b... yoluna gidecegini bile bile daglara gönderebilmekte, putperestler canlari hic ugruna gidecegini bile bile gerek tc gereksede suan suriyede müslümanlarla hic düsünmeden savasabilmekte. Bakin sadece cani yazdim ki pkk icinde para döngüsüne hic giremedim. Tüm bunlar o bos davalarina olan inanclari.

Bizlerin ibret almasi gereken durum bizden oldugunu söyleyenlere tekme atmak olmamali tipki eskiden oldugu gibi yine yaptiklari hatalari güzelce anlatabilmekte tabi aslinda sorun yine bize geliyor ama acaba biz bunu görmeye cesaret edebiliyormuyuz.

Bakin bundan yine 12 sene evvelinden basladi cuma namazi kilinmaz vs. ee ne oldu kac ay devam edebildiler, önce cumaya giden kafir dendi ardindan bi kac ay cumaya gidememe ve ardindan patir patir dökülme.. Bununda sebebi bunun alti doldurulamadi.

1- gercekden cumaya gidilmemesinin nedeni anlatilamadi.
2- alternatif hic olusturulamadi

Bugün özellikle diyerbekirde tevhid suurunda yapilanmalar arttikca bu yolda olan kisilerin asil menhece gelecegini Allahdan ümid ediyorum. Bugun burada hararele tevhidi savunan kardeslerim gecmislerine bir baksinlar. Kisi pisligin icindeyken cevresinde güzel kokan bir cicek görmezse pisligin icinden cikamaz.Iste bizler, kendimizi davetci gören bizler artik halka inmemiz ve tane tane,yamulmadan saptirmadan dosdogru anlatmamiz gerekiyor ki , piyasada cok ciddi bir cevrede bulunmakta.

Ancak oturdugumuz yerden bu sekilde konusmaya devam edersek bugün akp nin hüdapari icine aldigi gibi yarin ayni seyler devam eder.

Konusacak cok sey var ancak konu sapiyor.

Lütfen biribinize olan yaklasiminizi gözden gecirin.

Koca koca adamlarin oya vacip dedigi ülkede samimiyetinden pkk kafirlerine bu sekilde karsi koymak isteyenlere daha yumusak olmak gerekir diye düsünmekteyim. Ha bu da demek degildir ki taviz verelim asla. Yapmamiz gereken tek sey, daveti ince ve nazik yapabilmek.
 
zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
Sen ne diyorsun ya. Islam icin bedel ödeyen birtek sizlermisiniz? Bilip bilmeden konusuyorsun. hangi tebligden bahsediyorsun. Sen daha burda bile Bidatleri ve Demokrasiyi öven, onlari en azindan mesru göstermeye calisanlardan birisin ... Buraya disardan gelen haricilere bazen hak veriyorum. Sizin gibilere cok fazla sabir ve müsamaha gösteriliyor.

Sen aslinda bunu diyorsun: " Siz hayaller pesindesiniz, realite Demokrasi, Realiteye gelin ...."
Birde yok escinseller vs gelecek naptin diyorsun utanmadan ... Ulan sen gitmis bunlari koruyan, mesrulastiran sistemin carkini döndürüyorsun sonra burda sitem ediyorsun .... adamsaniz gidin Diyarbakir da veya kendi ilcenizde / semitinizde fuhusu engelleyin iste. Particilik pisligine bulasmayanlar bunu yapabiliyor ... Bilmiyorsan sor anlatirlar ....

Siz PKK'yi artik Islam davasi olarak güttünüz ya gülüyorum buna artik ... Evet zalimlerin ve kafirlerin karsinda Müslümanlar tek vücüt olmali. Ama birde sizin söylemlerinize bakiyorum, Mücahitleri dilleri ile döven ilklerdensiniz ...

Ayrica sizde de Milliyetcilik fitnesi yaygin ... Hepiniz bir Kürdistan istiyorsunuz ... Ister laik bir rejim olsun ister baska .... Bosuna liderleriniz Kürdistan projesine yesil isik yakmiyor ...

Ha biri Teblig demisti dimi ... bakin nasilmis bunlarin övdükleri teblig ..
BURDA DA SÜLEYMAN İNCEK ULAN LAFZI KULLANMIŞ
kARDEŞ SİNİRDEN HERHALDE NE DEDİĞİNİN FARKINA VARMAMIŞ OLMALI
 
S Çevrimdışı

Süleyman Incek

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
BURDA DA SÜLEYMAN İNCEK ULAN LAFZI KULLANMIŞ
kARDEŞ SİNİRDEN HERHALDE NE DEDİĞİNİN FARKINA VARMAMIŞ OLMALI
Bu konuda özür dilerim yakışmadı bana ...
Zaten direk ona demedim ...
evet sinirlendim biraz ... ithamları görünce ... ayrıca ben ortaya mesaj atiyorum ... sonra konu kişiseleştiriliyor ne yazık ki ..
 
E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
OKP Barajı geçmiş.Yakında iktidar olacağız demektir.
OKP 6452342 cemaatin koalisyonundan oluşuyor, koalisyon ortaklarının bir çoğu diğerlerini boğazlamak istiyor, bu şekilde bir yere varmaları imkansız..
 
M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Senelerdir nefsine uyup oy kullanan babam ve abim Elhamdulillah bu sene oy kullanmadılar.Dualarım kabul oldu.Namaz bile kılmıyorlar ama bu bile bir adımdı.İnşallah namaza ve tagutu reddetmeye başlarlar ve tevhidin o güzel suyundan içip hayatında içmedikleri bu sudan içmeyi bırakmazlar.Biz önce tevhidi ailemize ve akrabalarımıza anlatmalıyız ki belli bir destek elde edebilelim.Pkklılar tam da bunu yapıyor kendi necis akidelerini önce ailelerine sonra da çevrelelerine yayıyorlar.
 
M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bugün şeriat için canını ortaya koyan ve şehid(inşAllah) olan Şeyh Said ve Kürt mücahidleri hatırladıkça ibnelere oy veren Kürtlerden tiksiniyorum...
Edit: İslam için kurtuluş savaşında şehid(inşAllah olan) mücahidleri hatırladıkça chp gibi topitoplara oy veren Türklerden zaten tiksiniyordum
 
E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum. Malumunuz akparti tekbaşına hükümet kuramıyor. Yani müslümanları zor günler bekliyor. Sorunları dile getirmek kolay. Çözüm önerileri sunalım. Ne gibi hazırlıklar yapmamız lazım ya da nasıl bir davet çalışması yapmamız lazım ?
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt