M
Bunun sorumlusu el-kaidedir. İçten içe hepiniz biliyorsunuz...Lakin, kendinize itiraf edemiyorsunuz. Madem bunlar komplo teorisi ki ortada komplo teorisine dair hiç bir şey paylaşmadım aksine kafir olsa dahi vicdan sahibi, kafir ABD'nin dünyada problem çıkarmak istediğini söyleyen, insanları bir birine düşman etmek istediğini söyleyen, ABD resmi makamlarının yayınladıkları raporlarda tutarsızlıklar olduğunu söyleyen, yaşantılarında 30 yıldan fazladır tecrübe sahibi mühendis ve mimarların yaptıkları deneyleri içeren bir kısım videolar ve teknik dökümasyonlar paylaştım.
Bunu yaparken de bunlara gözü kapalı inanmadığımı Yüksek Mimar olduğumu 12 yıldır çelik taşıyıcılar üzerine çalıştığımı, şimdiye kadar toplamda 1.300.000 m2 inşaat alanı bitirdiğimi, çelik taşıyıcılar üzerine 176 sayfalık tez yazdığımı söyledim, tabi siz ne yaptınız, yine ithâm ediyorsunuz cihad fıkhınızda aynen böyle işte
Madem bunlar komplo teorisi, madem el kaide yaptı o zaman Irak ve Afganistanda ki sonuçların da el kaide yüzünden olduğunu itiraf ediniz... Size göre Suriye de kafasına varil bombası atılan mümin ama Etiyopya ve Somalide vahşice katledilenler? demokrat müşrikler?
Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' iftira atanları, haşa cani gibi göstereleri Allah 'subhanu ve teala'ya havale ediyorum...
1) Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' yahudileri ilk önce islama davet etti ama onlar kabul etmedi
2) Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' öyle ise, kaleden inip teslim olunuz diye buyurdu ama yine kabul etmediler.
3) Yahudiler Sa'd b. Muaz'ın (rha), vereceği hükme razı olacaklarına dair söz aldılar. Sa'd b. Muaz'ın (rha) bu hükümleri tatbik etti;
4) Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' hoşnut eden bir karardı. Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' "Sen onlar hakkında yedi kat gökten Allah'ın hükmüyle hükmettin." diyerek hoşnutluğunu bildirilmiştir.
- Eli silah tutan ve buluğ çağına giren tüm erkeklerin öldürülmesi.
- Kadın ve çocukların esir alınması.
- Geriye bıraktıkları tüm malların ganimet olarak taksim edilmesi.
5) Erkekler medine'ye getirildiler esaretleri boyunca kötü muamele görmediler. Allah resulu 'sallahu aleyhi ve sellem' onlara hurma verilmesini emretti Allah resulu 'sallahu aleyhi ve sellem', esirlerin gölgede tutulmasını ve güneşin sıcaklığıyla kılıcın sıcaklığının birleştirilmemesini istedi. Daha sonra, çarşıda onlar için hendekler kazıldı gruplar halinde boyunları vurularak cezalandırıldılar. Kadınlardan sadece Beni Nadir'e mensup Nubate öldürüldü. Zira Hallad b. Süveyd'in (rha) ölümüne neden olmuştu, tespit edilen erkeklerin sayısı 600 ile 700 arasındaydı aynca bazı Müslümanlar Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem''den kendilerine iyilikleri olmuş bir kısım Kurayzalıları serbest bırakmasını talep etmişler ve bu talepleri doğrultusunda bazıları serbest bırakılarak, malları iade edilmiştir.
6) Kadın ve çocukların sayısı 1000 civarındaydı esirler beş kısma ayrıldı bunların bir kısmı Allah resulu 'sallahu aleyhi ve sellem' talimatıyla serbest birakıldı, sahabelere dagitilanların dışında kalanlar humus kapsamında Medine, Necd ve Sam bölgesinde satılarak, cihad için at ve silah malzemeleri temin edildi.
7) Peki çocuklarla ilgili Allah resulun'e 'sallahu aleyhi ve sellem' tasarrufu ne olmuştur? Henüz buluğ çağına ermemiş çocukların annelerinden ayrılmamasını ve öksüz kalanların sadece Müslümanlara satılmasını istemiştir.
Sonuç?
1) Esirlere uygulanan muamele Kurayza gazvesinde de devam etmiş, esirlerin aç susuz ve güneşin altında bırakılması, işkence edilmesi kesinlikle yasaklanmıştır. Anne ve çocuğun birbirinden ayrılmaması ilkesi getirilmiştir. Öksüz kalan çocukların sadece Müslümanlara verilmesi gibi kararlaştırıldı. Esir olarak alınan hiç kimseye genel ahlaka aykırı davrandığı müddetçe kendi dinini yasama özgürlüğüne sahip olacağı ve zaruri haller dışında bu konuda kendisine baskı yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.
2) Kurayza gazvesi dahil hiçbir Yahudi kabilesine önceden tasarlanmış bir saldırı olmamıştır. Yahudiler üzerine düzenlenen gazvelerin hepsi ortaya çıkan sorunlardan sonra anlık olarak gelişmiştir.
senin verdiğin hüccete(!) göre çıkarım yapalım o zaman, el kaide, kulenin patronlarını hedef almadı, masum insanları katlettiler, bu insanları önce islama davet etmediler, kuleden ayrılmaları için mühlet vermedi, anne ve çocukları birbirinden ayırdı, ABD ile öncesinden bir barış anlaşması imzalamadı... vs vs..
velhasılı kelam, cihad fıkhıda bilmiyorsunuz, siyerde bilmiyorsunuz... Demogoji yapmayı bırakın Kur'an ve Sünnet'ten hüccet getirin şahsi fikirleriniz pek birşey ifade etmiyor
Demokrasi dininden beriyim oy kullanmayı şirk olarak görüyorum, hiç oy kullanmadım bütün partilerden beriyim, Allah Teâlâ'yı, kendisine âit olan ulûhiyet, rubûbiyet, isimler ve sıfatlar konusunda birliyorum! yaratmak ve hükmetmek yalnız Allah azze ve celle'ye aittir. Peki siz, Kardavi hakkında düşündüklerinizi Abdullah Azzam hakkında da düşünüyor musunuz? sadece meraktan soruyorum
İstişhad, masum insana karşı yapılmaz düşman kafir askere karşı yapılır..
beni kureyzada diyelim ki 600 kişi öldürüldü.
Bunlarin hepsi teker teker ihanette bulundu mu? Değilse eğer burdan o ordunun/insanların da cezaya müstahak olabileceklerini göstermez mi?
Allah’ın sünneti de böyle değil mi? Umumi felaket gelince yaş kuru bakmıyor.