istedikleri hadis kitabını okuyabilir.hepsinin tercümesi var.ve okuma yazma o dediğim kesimde dahi yüksektir.
anlayış diyorsun peygamberimiz mescide gelmesin diyor başka hadiste bu sarı dişlerle gelmeyin yanıma diyor.peygamberimiz bu sözleri söyleyerek nasıl bir anlayış içerisindeyse ben de aynı anlayış içerisindeyim.
doğru yolu anlatmak evet.ama muhatabım bugüne kadar hiç dinlemedi beni.ama aynı şekilde yabancı bir genç bana bir şeyler sorduğunda anlattığımda yok öyle değil vs demedi.dinledi. ayrıca bu koku olayını sen nasıl izah ederdin mesela o kişiye merak ettim.
Mesele tercümesi olup olmamasi değil,
Kac koy evinde kütüphane gördün?
İnsanların evlerine giren çıkan kitap sayisi belli.
Senin bulunduğun il de gittigin cami de okuma yazma orani yüksek olabilir
Ama türkiye e içinde köy kasaba vs git ver hadis kitabini belkide çoğu yeni görmüştür
Kac kişinin eli kalem tutmuş
Son zamanlarda kitaplardaki yalan yanlış bilgiler ayrılıp şu yayin evi, su alimin yazdığı kitaplar iyi diye ayirdina varilmis. Bu minvalde bilincleme bile yeni yeni olmuş
Ver yolda geceb 60 70 lik dedeye hadis kitabini hediye et, bul yolunu,okut.
Ben bile hadis okumaya nerden baslamali diye sormusum zamaninda.
Benim demek istediğim biraz sabır
Hele ki inatçı ve benim dedigim doğrudur çünkü falanca hoca şöyle dedi ona güvenirim diyenlere.
.
Valla ben Peygamberin
Suya sabuna dokunmadan gelmis mescide
Takke takmakla olmuyor bu is benzeri bir uslup ile yaklaştığına dair bir sey okumadım
Bazı mesellerde aceleci olmamak lazim mesele insansa bu böyledir.
Sende benim eleştirimi hemen kabul etmedin savunmaya geçtin,neden? Onlarda oyle Iste.
Koku meselesinde de rahatsiz olsamda dile getirmem, getiremem yani, ama ne bilim dile getireceksem de direk kendi uzerimden giderdim, aksam şunları bunlari yemistim rahatsiz olmuyorsunuz insallah yani boyle de camiye de gelmek uygun degil ama vs filan, yani kisiye, ortama, duruma gore değişir
Ya da soyle caminin hocasina camide kokus vs üzerine 5 dakka deginsin genel mana da zor değil yani. Olmadi cami girisine koy gul suyu temiz pak kokalim arkadaslar de
..
Sehzadebasi camine gitmistim önceki ramazan gece namazina
Kucuk bir tuvaleti vardır yani 2 kisi zor sigarsin ama 5 kişi itiş kakış abdest alirsin filan
Kalabalık olunca bazisinin tuvaletleri sen ne kadar duzgun kullansanda da yinre perişandir pis mendiller,çöpler,kağıtlar vs.
Ben Abdest almaya gittiğimde dogu turkistanli 2 kiz tuvaleti temizliyorlardi.
Nerde ne varsa kağıt cop elleriyle topluyordu ya hu. Benim kapıyı dirsek ile iteledigim yerdeki pis şeyleri elleriyle temizlediler.
Gorevli filan da değillerdi.
Kimseye birsey demediler, etmediler,bizzat gorsel olarak bana hayatimkn derslerinden birini vermislerdir.
Fiiliyata dökmek en guzel ornek ve derstir.
Anlatmaya çalıştıgim sey bu.