teravih namazı safları evlere şenlik zaten arka taraflar.eskiden önlerde olunca arkaları bilemiyordum.önler gayet sıkışık ve düzenli idi.artık farzdan sonra çıktığım için arkaya geçiyorum ki hemen çıkabileyim diye.ama kamet sırasında camiye girmeme rağmen ilerleye ilerleye neredeyse imamın arkasına geçeceğim o derece yani .millet geçmiyor öylece bakıyor.
kaç defa oldu bu şekilde.yahu önde yer varken bir insan neden öne geçmez.bir sebep geliyor aklıma.cemaat dağılınca kalabalığa yakalanmadan dışarı çıkabilmek.bu amaçla en arkaya durmaya çalışıyorlar.cuma namazında da aynısı çünkü.adamın önü boşalıyor aldırış etmiyor.
daha dün oldu bu olay: baktım safta boşluk var camiye yeni giriyorum sağı solu kontrol ediyorum neresi boş diye.çünkü öyle saf tutuyorlarki orta bölüm 10 saf sağ ve sollar beşer saf.tam ilerlerken adamın biri arkadakine gel diyor yer var diyor.hani ben kaymayımki herkes kaymasın yana diye.adama sanki tatlı ikram etmişler gibi teşekkür ederim almayım der gibi işaret yaptı.oha ya dedim içimden geçtim yine o boşluğa hemen.
ben bu insanları ne camide anlıyorum ne trafikte ne bir şey kuyruğunda.saçma sapan mantıksız işler...
yaşlılara karışılır mı kardeş
onlar bilir her şeyi.biz gençler cahilin tekiyiz
daha yenilerde başımdan bir yaşlıyla olay geçti yine.anlatırım bir ara