konunun hepsini ve cevapları tamamen okumadım ama okuduğum bir kaç yorum çok taraflı ve hatta suçlayıcı geldi.Bu çok rahatsız edici.Bizim müslümanlar olarak toptancı olmamız çok yanlış.
Konuşulanların haklı yönleri olduğunu biliyorum şimdi bayan kardeşlerimizi bazıları evlenirken ahiretleri için değil de dünyaları için evleniyorlar ki bu bilinç eksikliğinden ileri geliyor bence. Ama bütün ( konuşulan tabir ile) dindan bekar kardeşleri aynı kefeye koyarak konuşmamız çok yanlış bence.
beyefendi bir kardeşimizin en fazla on hanımefendi ile görştüğünü varsayarsak bu sayıya göre bütün müslüman türkiye sakini bekar kardeşleri aynı kefeye koyması çok afedersiniz ama dar bakışlı ve önyargılı olduğunu gösterir.
Bir de yanlış neden hep karşıda aranır anlayamıyorum. insan hanım veya bey farketmez önce kendine dönmeli değil mi Rabbimin bişeyleri nasib etmemesinin hikmetleri olamaz mı.Manevi anlamda eksiklikler, bizim için daha büyük bir hayır dilemesi gibi...
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim çok evlenen insan gördüm doğal olarak, hiç bir şey istemeden evlenen de , dünyayı isteyerek evlenen de. Tecrübe ile konuşuyorum. Mal mülk isteyerek evlenen hanımlar niyeyse daha bir kıymetli oluyor...
tabi dünyalık bakınca böyle Allahu Tealanın katındakini yalnızca o bilir.