Musallat işinden başlayacak olursam:
Bu rukye işini Kur'an-ı Kerim ve Sahih Hadislere uygun şekilde yapacak kimseyi bulamazsanız, hiç yaptırmamanız hayırlı olandır. Hangi şehirde yaşıyorsanız, bu forumda konu açıp 'oraya yakın sahih rukye yapan güvenilir biri var mı' diye sorabilirsiniz. Eğer bulamazsanız da, bunu zorunlu kabul etmeyin. Nitekim elhamdülillah zihni melekeleriniz yerinde, her ne kadar geçmişte hatalı bir yola girmiş olsanız bile, bugün hakkı gördüğünüzde tanıyabiliyor ve ona göre yolunuzu yeniden yapılandırabiliyorsunuz. Dua eşliğinde sahih ilme yönelin ve bu alanda biraz sabredin. Allah'ın yardımının geldiğini adım adım göreceksiniz inşaAllah.
Bu arada, geçmişte çocukluk travmaları eseri olarak hayali şeylere meraklı oluşunuz, haliyle sizi bu alana çekmiş olabilir; ki böyle bir isteğin sonucunun bu hâle varması anlaşılırdır.
Yine bu arada, nefsi yönetmek için, nefsin işleyiş mekanizmasını ilmik ilmik çözmek gerekmiyor. Haram olmayan şeyleri, misal sevdiğiniz bir rengi sevmeniz nefsi olsun, bu kötü bir şey değil ki? Nefsin istediği şeyin tersine gitmek sadece caiz olmayan şeylerde gerek. Aksi halde, size emanet edilmiş nefsi bu kadar zorlamak... Zulüm? Evet. Kişinin kendi kendine zulmü, kişinin kendi kul hakkına girmesi gibi bir şey bu.
Nefsiniz konusunda şunu diyeyim:
Benim haklarıma, kardeş dediklerinizin hakkına, tüm insanların hakkına özen gösterdiğiniz kadar saygı gösterin nefsinize. Bu, onun her istediğini yapacağınız anlama gelmiyor. Bununla birlikte, onu eğitmeye çalışırken merhametli olun. Her şeyi değil, sadece haram olanları, şirk olanları yasaklayın nefsinize. Bu şekilde "kendi kendinizle barış" imzalayın. Ve nefsinize değil, nefsinizi kandıran şeytana düşman olarak hayatınıza devam edin. Nefsiniz, yok saymanız, yok etmeniz gereken bir düşman değil; onun haklarını ona vererek, sadece haramdan, şirkten, küfürden uzak tutmakla görevlisiniz.