Değerli kardeşim bu dediklerine inşeAllah dönüş yapacam. Ama şimdilik şunu bil yeter. Belam kelimesini بلعام arapların bir takım hocaları tanımlamak için kullandığını görmedim fakat bizim bazı türk kardeşlerimiz sık sık kullanmakta. Bir kere daha diyorum. Belam kelimesinin asıl anlamı dinden dönen Allahın ayetlerini beş kuruşa satan adama denir. Şimdi bu çok ağır bir suçlama ve tekfir. Ben senin tekfir konusunda hassas olduğunu bildiğim için onları söyledim. Birisine belam dersen onu tekfir etmiş olursun ıstılah manası budur bu kelimenin, deyyus kelimesinden çok daha ağır ve aşağılayıcı bir ifadedir. Bu sözü kolayca birisi için kullanmamayı tavsiye ediyorum. Şimdilik bu kadar inşeAllah daha sonra ayrıntılı bir açıklama yapacağım. Hepimiz cihad konusunda hassassız. Fakat bundan dolayı öfkelenip bir takım sözler sarfetmeyelim. Bu daha fazla zarara yol açar.
Ancak yazabiliyorum, malum zaman.
Ahi sende demis oldugun türkiyede kullanilan anlaminda kullaniyorsun. Bak sadece senin yapmis oldugun tanimdan yola cikarak türkiyede kullanilan belam kelimesini örneklendireyim.
Dini bes kurusa satmak demissin, aynen demis oldugun cümle bu kavramin icine girer, bak size örneklendirim.
Türkiyede belam denirken, hiyanet kurumundaki umum olarak bu kurumun icinde imam vazifesinde bulunup, tagutu, demokrasiyi, hükümeti mesru gösterip Allahin dinini gizleyenler. Ne icin peki, asagi yukari 1500 tl, lojman ev ve .... 5 kurus degil ama sadece gecim icin yetecek bir para oldugundan seninde tanimina uygun olsa gerek.
Kurulan diyanet isleri, su an universitelerde olan ilahiyat fakulteleri vs genel olarak diyorum bunlarin kurulus amaci sadece sisteme belam (tagut) yetistirmektir. Ve sistem karsiliginda onlara ne vermekte, imamlara 1500-2 bin tl yard.doc ve proflara 3-5 bin tl arasi para ve makam... Arapcan cok iyi olsa gerek firavun dönemindeki ayetleri benden iyi anlarsin. Bunlar arasinda ben pek bir fark göremiyorum.
Yine arapcaniz cok iyidir, araf suresi 175 ve 176 da anlatilan kissadaki durumu ele alirsak, suan dünyanin 4 bir yaninda Allahin dini, peygamberimiz savin uyguladigi seriati yeniden hakim kilmak icin mucadele eden mucahidler bulunmakda ama öteki yandan onlarin yaptiklarini gecersiz kilmak, onlari gündemden düsürmek, onlara destegin önünü kesmek icin türlü kelime ve zihin oyunlari yapip insanlari saptiranlar bulunmaktadir. Tipki kuytul hocanin ögrenigi gibi, adam bir cok videosunda mucahideri acik acik karalamaktan geri durmuyor, kimse kafasina silah dayamadigi halde mucahidlerin önünü kesici bir cok konusma yapmaktadir. Bu yapilanlari daha baska ayetlerle benzestirmek zor olmasa gerek, tevbe suresi 81 de o zamanin munafiklari gibi ha bu sicakda savasa cikmayin de ha da orada ölmeyin, orada savasmayin abdye hizmet edersiniz demek ne fark var.
Ayetin devaminda Rabbimiz cehennem atesinin daha sicak oldugunu da belirtmekte.
Simdi mesele belam, munafik ya da kafir demek degil kardesim, kisisel olarak isimlendirmelere karsi oldugum gibi, hakkin önüne set olup hele hele oturdugu yerden herhangibi mazeretide olmaksizin cihad edenlere her türlü saldirip camur at izi kalsin mantigi ile savasanlari da oturup konusmamiz gerek.
Bir kardes baska bir konuda yazmis, 1 günlük sehid olan sahabeler hangi fakulteden mezun oldu demis aynen o sekilde Ilk dönemde iran fethedilirken kimlerle fethedildi bunu düsünürsek bu tür konusmalarin sadece insanlarin kalbine vehm sokmak oldugunu da görürür.
Ramazan el buti örneginde de bunu gördük, yasaminda olan bir cok sapiklik dogru olsa bile yasaminin sonuna dogru icindeki itikadi ispatliyici bir belamligi yapip firavun tarafina gecip, firavunun sihirbazi olma konumuna gelmistir. (Zahiren)
Simdi cikip ha kaffir bessas esad ile savas de ha da mucahidlere katilmayin onlar abdye hizmet ediyor demek, acaba ne fark var kardesim?
Malesef dünya sevgisi ve ölüm korkusu hepimize sirayet etmis durumda...
Sanirim baska ayetleri ele alip, mustafa islamoglu, bayindiri,telefilere deginmeye gerek olmasa gerek.