Orda halk genelde ticaretle uğraşıyor sünnet bir meslek olduğu için ve faziletli görüyorlar. İnşaAllah hayırlısı ile ekonomileri düzelir
Sadece zengin olsunlar diye dua etmiyorum "hayırlısı ile" diyorum çünkü zenginliğin ve müreffeh yaşantının şımartma tehlikesi vardır
Taliban şuan oraya iş yerleri açıyor elinden geldiğince. Ve doğru mu bilmiyorum iş yerlerinde iş başlamadan önce 1 saat İslâmî eğitim veriliyormuş.
Küçük mahalle ve köy camileri bile tıklım tıklım doluyor. Zaten hutbeyi bizzat emir olan Hibetullah Ahundzade de veriyor. Ayrıca halk İslâm'a düşkün Elhamdulillah.
Ayrıca Salih hocamın dediği gibi Türkiyedeki müşriklerin, milletin yaşlı annesinin başındaki örtüsüne laf atıp medyayı ayağa kaldıran, Tacikistanda İslâmî olan birçok şeye kısıtlama getirildiğinde Türkiyede de aynısının olması için resmen dua edecek olan (ama tevhide inanmadıkları için edemeyen), toplanıp "Mustafa Kemal paşam sen emret Müslümanları şöyle asalım böyle yapalım" diye şarkılar söyleyen kemalistlerin, Atatürkçülerin kokusunu çekmekten ve her gün onların yeni ahlaksızlıklarını işitip canımızı sıkmaktansa Afganistanda fakir bir Müslüman olarak yaşamak yeğdir. En azından her gün putperest görmeyiz sokakta.
Ve İslâmî bir toplumun içinde, İslâm mahkemesine bağlı yaşarız.
Buna imkanı olmayan ise, Türkiyenin en Müslüman şehirlerinde, ilçelerinde, mahallelerinde yaşamaya çalışsın İnşaAllah. Çünkü müşriklerle beraber yaşamamak gerekir. Bir sepette 10 elma olsa, birisi çürük olsa diğer 9'u da çürür. Bugün muhafazakar ailelerin çocuklarının yoldan çıkması da bundan kaynaklıdır. Her yerde kemalistlerle beraber aynı ortamdalar çünkü.