Selamun aleyküm.
Bunun günah olup olmadığını merak etmekteyim. Çin’den tutun da afrika yerlilerine kadar her ırka mensup insanı seviyorum ama elimde olmayan bir şekilde arapların ayıpları gözümde büyüyor. Onlar için dua etmiyorum. Suikast ile öldürülen bir çeçen Müslüman mültecinin ölüm görüntüleri yıllardır gözümden gitmez ve beni üzer. Bangladeş’te ki Müslüman kardeşlerimizin durumu içimi parçalar ama diğer yanda ölen sayısız arap Müslüman aklıma bile gelmiyor. Bu benim özellikle yaptığım bir şey değil ve ben bu huydan kurtulamıyorum. Bunun neden nasıl olduğunu da çözümleyemedim. Bunun hayırlı olmadığının ve Allah’ın sevimsiz bulduğunun farkındayım. Bu tür sorunlar yaşayıp atlatan var mıdır?
Araplara karşı bu sekil önyargı olması normal zira biz zaten "araplar bize ihanet etti, bizi arkamızdan vurdu algısıyla büyüdük. Tarihsel süreç icinde de karşı tarafa baksan araplar da bizi pek sevmezdi son yıllara kadar.
Yani bugun mubarek bir beldeye giden kisi der ki;
1.harika bir yer cok duygulandim tekrar gitmek isterim
2.kuracagi cumle; yalniz araplar cok pis, kaba ve görgüsüzler, cok asiri tembeller,vsvs .. algısal bir sorun aslinda. Bugün farklı arap beldesine de gitsin ama araplar şöyle şöyle diye baslar.
Ki multecileri bile bir kesim sol cenah degil sag kesimden de istemeyen bir suru insan var hayretle bakarsiniz ki sahit olmussunuzdur da.
Sevmeme olayi bize ogretile gelen algisal bir sey.
Ama bahsedilen durum imtihana aykırı değil mi? O zaman ben arap doğmadım, benim alacağım var deme hakkım doğuyor.
Ben haksızlığa uğradım ya da dünya da şundan mahrum kaldım der gibi “arap doğmadım” deme hakkı doğması lazım.
Bu hadis arap doğmayan herkesi isyana sürükler.
Bu dusunce ile bakarsak irksal mevzuya gelene kadar," ben dunyaya gelmek istemiyordum belki bana sorulmadi ki'ye kadar ciddi bir isyansal sorunsalina dogru kapi acar,
Neyse. Karşı kıyıda garibanlar açlıktan ölürken Roll’s Royce arabasından inip kamera karşısına geçerek “hamdolsun amerikayla dünyayı yönetiyoruz” diyen adamı seveyimde konu kapansın.
Yukarida dedigim gibi bu algisal
Sayet bu tur bir sevmeme hassasiyetiniz varsa mantik olarak çinin yillardir dogu turkistanda muslumanlara yaptiklari zulumlerden dolayi çini sevmeniz degil nefret etmeniz gerekirdi.
Budistler halim selim insanlar sevgi baris cart curt algisini yaydilar muslumanlari yaktilar, gidip sorsan diyorlar ki oyle bir sorun mu vardi hic haberimiz yok ?