E
Hocam zaten ben bu şahsı hiç araştırmadım ki benim bahsettiğim konu sadece zanla tekfir etmekdi o arkadaşda bana mesaj atmıştı Hariciker kim bilmiyorum demişti bende onun ilim ehli olduğunu düşünememiştim her neyse konumuz tevil meselesi ayrıca demokrasi gibi illet bir sistemi savunanın m0nafıklığına şüphem dahi yok teşekkür ederimKonu incelendi
Aşağıdaki sebeblerden bir tanesi bile müslümanı Kâfir yapar. Fakat araştırmacılar tarafından aslen Ermeni asıllı olduğu zikredilen Fethullah Gülen gerçekten böyle ise aşağıdaki deliller olmasaydı bile ajanlıktan dolayı kâfir olurdu. Fakat aşağıdaki yazılanlar zaten kendisine ait inançları olduğundan 20 seneyi aşkın süredir bizce zaten küfür hükmü sabittir.
- "Tesettur furûattır"
"İman esaslarına göre , İslamın şartları füruuata girer . İslamın şartlarına göre , diğer ahkam furuata girer. " (Ali Ünal, Fethullah Gülen'le Amerikada 1 ay, Sf: 83 - 84, Nil yay. basım 2001)
- Dinler arası diyalog için "F. GÜLEN’İN PAPA’YA YAZDIĞI MEKTUB
“Pek muhterem Papa cenapları; (hazretleri)
Üç büyük dinin doğum yeri olarak bilinen toprakların dünyayı daha iyi yaşanabilir bir mekan kılma yolundaki kutsal misyonumuzu tam manasıyla bilen halkından size en içten selamları getirdik. Yoğun gündeminizde bize zaman ayırarak sizinle müşerref olmayı bahşettiğiniz için zatıalilerinize en derin kalbi teşekkürlerimizi sunarız.
Papa 6. Paul cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog İçin Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle, bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik. ......" M. Fethullah Gülen / Rabb'in aciz kulu / 9 Şubat 1998"
- "Ehl-i Kitabla ilgili ayet ve hadisler Tarihseldir"
- "Ehl-i kitab hakkında Kur'an ayetleri çok sert! "
Ayetlerde geçen düşmanlığın o günün Yahudi ve Hıristiyanlarını içine aldığını, Kur'anın kullandığı aynı üslup, bugünün Yahudi ve Hıristiyanlarını içine alacak diye bir şart, bir mecburiyet olmadığını, ayetlerin kesin, fakat bugünkü Yahudi ve Hıristiyanları içine aldığının kesin olmadığını, ifade etmektedir. (Hoşgörü ve Diyalog İklimi, Sf: 155-156)
Laiklik Nîmettir!
Demokrasi İdeal bir sistemdir!
"Demokrasi, çok farklı duygu ve düşüncelere sahip insanların birlikte barış içerisinde yaşayabilecekleri ideal bir sistemdir. Bu sebeple, var olan bir kısım problemlerin çözümü için, demokratik düşünceyi geliştirmekle işe başlamak gerekir.
Herhangi bir sistemin, inanan inanmayan bütün insanların talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek enginlikte olması çok önemlidir. İnsanların maddi-manevî, dünyevî-uhrevî bütün ihtiyaçlarına cevap verebilmelidir. Onların dünyevî istekleri kadar uhrevî ihtiyaçlarını da gözetmelidir. Dolayısıyla ideal bir demokrasinin, bütün bu hususları içinde barındırmasının gerekliliğine inanıyoruz.
Maalesef Müslümanlar, bugüne kadar demokrasinin vaat ettiği fırsat ve imkânları yeterince değerlendiremediler. Düşünen kafalar bu nimetten istifade etme mevzuunda gerekli gayret ve cehdi ortaya koyamadılar." (Fethullah Gülen, Kırık Testi)
Ekli dosyayı görüntüle 30106
İlmi Konu - Fethullah Gülen'in İç Yüzü : Dinler Arası Diyalog Fitnesi
FETHULLAH GÜLEN İTİKADİNDEKİ ARIZAYA ÖRNEK "Fethullah Gülen'le Amerikada 1 ay" isimli kitabından Yazar : Ali Ünal Fethullah gülen hakkında röportaj yaptığı kitabından : sayfa 83 - 84 Nil yay. basım 2001 " ALLAHa iman , arz etmeye çalıştığım gibi , diğer iman esaslarına inanmayı da...islam-tr.org