Sanırım yaşımı bu forumda ilk kez söylüyorum, şu an 43 yaşındayım )
Burayla tanıştığımda tam 30'dum. Tıpkı sizin şu an olduğunuz gibi )
Eğitim: irademizi, vesveseleri fark etmeyi, nefsi anlamayı, zihnimizi yönetmeyi, yeniden yapılandırmayı hedefliyor. Yani ilk adım kendimizden başlıyor.
Ve ikinci adım ise, diğer insanları anlamak. Kendimizdeki vesveseleri tesbit etmeyi öğrenirken, karşı tarafın tavırlarından yola çıkarak onları yöneten vesveseleri fark edebilir hale geliyoruz. Onlar farkında olmasa bile, onların nefs ve şeytanlarının etkisini sezebiliyoruz yani. Ve haliyle, uygun şekilde konuşmamızı yöneterek, kişinin bize karşı oluşturduğu koruma kalkanını aşabiliyoruz. Ondan sonrasında ise, güven ve saygısını kazanmış şekilde buyrun rahat rahat konuşun. Çok nadir insan, bu şekildeki bir hitabete karşı hâlâ soğuk duruşunu devam ettirebilir. Kastım, o gün söylediğiniz ne varsa inanacağı değil, bu hemen gerçekleşmez. Ancak farklı olduğunuz halde sizle konuşmaya devam edebilir, ki tebliğin yerine net ulaşması için gereken de bu: sürdürülebilir iletişim.
Bu arada bireysel olarak nette yaptığım tüm davetlerde, kişileri temel olarak bilgilendirip bıraktım. Nitekim vakit darlığım sebebiyle hayatlarında sürekli özel danışman gibi kalamıyorum, bu imkânsız. Yüzmeyi öğretip denize salıyorum yani, kalan kısmı kendi çabaları ve Allah'ın hidayetine bağlı.
Ancak, tüm bu benim yaptığım şeylerin bir grup halinde yapıldığını düşünsenize... Erkekse erkek bir kardeşin, kadınsa kadın bir kardeşin ilgilendiğini; fıkhi bir konuda falanca kişinin, itikadi bir konuda filanca kişinin hazırda bulunduğu. İnsan hiç yorulur, usanır mıydı?
İşte, eğer tüm kadrosu ile birlikte böyle tam donanımlı, alanında uzmanlaşmış kişilerin birliği olursa, ben düşünemiyorum yani sonucu ne kadar güzel olur.