İşte bu kitapta İmam Berbehari dinin asıllarını inkar eden bu gibi insanlara karşı almamız gereken tavrı şu güzel sözleriyle bildiriyor:" Kıble ehlinden hiç kimse Allah’ın kitabından bir ayeti veya Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in eserlerinden bir şeyi reddetmedikçe veya Allah’tan başkasına namaz kılmadıkça, Allah’tan başkası için kurban kesmedikçe İslam’dan çıkmaz.Eğer bunlardan bir şeyi yaparsa, senin onu tekfir etmen vaciptir!"
Şimdi bu konuda "sapık, kafir demeyin" diyen ve bununla salih amel yaptığını, hakka isabet edenlerden olduğunu, orta yolu tutturduğunu sananlara soruyorum, sizin itikadınızda ve inancınızda bir tane alim var mı? O halde ne cüretle bu cahilce sözleri sarfedip insanları bu sözler yüzünden kınıyorsunuz? Vallahi bir gün biri çıkıp Allah'ın varlığını inkar edecek ve sizden biri de bu adam için "kafir demeyin, sapık demeyin cehaleti mazerettir" diyecek diye korkuyorum.
Ben sizin yerinizde olsaydım ilk önce "itikad" öğrenirdim. Açın bir tane akide kitabını bir alimden veya ilim talebesinden okuyun. Tabi forumlarda bilgin kesilip insanları ıslah (!) etmekten buna vaktiniz kalırsa..